Invitation til journalister til AU Flakkebjergs 25-års jubilæum
Etablering af Storebæltsbroen og nedlægning af færgeruten Halsskov-Knudshoved betød tab af arbejdspladser på Vestsjælland, hvorfor regeringen besluttede at samle den sjællandske del under Statens Planteavlsforsøg i Flakkebjerg. Medarbejdere fra henholdsvis Lyngby og Roskilde blev sammen med medarbejderne i Flakkebjerg flyttet ind i de nye bygninger i Flakkebjerg, som blev indviet i 1997. Arkitektfirmaet Nøhr & Sigsgaard tegnede de nye bygninger. Et byggeri, der til stadighed får megen ros.
AU Flakkebjerg markerer sit 25-års jubilæum ved et arrangement den 8. juni 2023 kl. 13.30, hvor det vil glæde mig at se politikere, bevillingsgivere, samarbejdspartnere og medarbejdere. Dekan Eskild Holm Nielsen byder velkommen og orienterer kort om AU Flakkebjergs historie. Borgmester Knud Vincents holder en kort tale om stedets betydning for lokalområdet, hvorefter der vil være indlæg om den nuværende forskning samt visioner for fremtiden. Detaljeret program er vedhæftet.
Kl. 15.00 er der reception i glasarkaden med fremvisning af den nyeste forskning og det nyeste og mest avancerede udstyr til forskning og forsøg. Desuden vil der være mulighed for at diskutere igangværende og fremtidig forskning og innovation i den grønne omstilling af landbruget.
Tilmelding er nødvendig på https://events.au.dk/auflakkebjerg-25-jubilaeum/signup
Venlig hilsen institutleder Jørgen E. Olesen
Program:
- Velkomst og forskningscenter i 25 år
Ved dekan Eskild Holm Nielsen - Tale ved borgmester Knud Vincents
Forskning på AU Flakkebjerg - Det globale rustcenter
Ved professor Mogens Hovmøller - Mikroorganismer til forbedring af planters modstandsdygtighed
Ved professor Mogens Nicolaisen - 25 års udvikling inden for afgrødebioteknologi og genetik
Ved professor Henrik Brinch-Pedersen - Diabetesbrød og bioplast
Ved lektor Kim Hebelstrup - Pesticider – før, nu og i fremtiden
Ved professor Per Kudsk - Robotter og planteavl anno 2040
Ved lektor Rene Gislum - Planteforædling i det 21. århundrede – fra gård til gaffel
Ved professor Torben Asp - Visioner og fremtidsplaner
Ved institutleder Jørgen E. Olesen
Fra kl. ca. 15.00 er der reception i glasarkaden med fremvisning af den nyeste forskning og det nyeste og mest avancerede udstyr til forskning og forsøg.
Information om Aarhus Universitet Technical Sciences
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Klimabekymringer ser ikke ud til at påvirke vores mentale helbred11.7.2025 10:30:44 CEST | Pressemeddelelse
Helt modsat hvad tidligere studier har fundet frem til, viser ny forskning fra Aarhus Universitet, at unge voksnes klimabekymringer ikke ser ud til at føre til et dårligere mentalt helbred.
Han kæmper for at bringe forskning ud i virkeligheden: Aarhus-professor modtager international hæder11.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Peter Gorm Larsen har bygget broer mellem forskning og industri i fire årtier. Nu bliver han hædret som æresdoktor for sit banebrydende arbejde med digitale tvillinger og internationalt forskningssamarbejde.
Flere vil uddanne sig til ingeniør på Aarhus Universitet5.7.2025 16:27:39 CEST | Pressemeddelelse
Ingeniøruddannelserne oplever en stigning i antallet af kvote-1-ansøgere på seks procent. På de akademiske landbrugsuddannelser er der både fremgang og tilbagegang.
Positiv dyrevelfærd: AU-forsker er med til at sætte retningen på nyt forskningsområde4.7.2025 09:35:22 CEST | Pressemeddelelse
Tidligere i år udgav en række førende forskere fra hele verden en banebrydende artikel, der definerer begrebet positiv dyrevelfærd. En af forskerne er professor ved Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab, Margit Bak Jensen.
Dine gener afslører om angstmedicin virker på dig eller ej1.7.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Næsten halvdelen af alle patienter med angst eller depression oplever ingen virkning af den medicin, de først får udskrevet. Ny forskning viser, at vores gener kan forudsige, hvilke præparater der virker.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum