Invitation til journalister til AU Flakkebjergs 25-års jubilæum
Etablering af Storebæltsbroen og nedlægning af færgeruten Halsskov-Knudshoved betød tab af arbejdspladser på Vestsjælland, hvorfor regeringen besluttede at samle den sjællandske del under Statens Planteavlsforsøg i Flakkebjerg. Medarbejdere fra henholdsvis Lyngby og Roskilde blev sammen med medarbejderne i Flakkebjerg flyttet ind i de nye bygninger i Flakkebjerg, som blev indviet i 1997. Arkitektfirmaet Nøhr & Sigsgaard tegnede de nye bygninger. Et byggeri, der til stadighed får megen ros.
AU Flakkebjerg markerer sit 25-års jubilæum ved et arrangement den 8. juni 2023 kl. 13.30, hvor det vil glæde mig at se politikere, bevillingsgivere, samarbejdspartnere og medarbejdere. Dekan Eskild Holm Nielsen byder velkommen og orienterer kort om AU Flakkebjergs historie. Borgmester Knud Vincents holder en kort tale om stedets betydning for lokalområdet, hvorefter der vil være indlæg om den nuværende forskning samt visioner for fremtiden. Detaljeret program er vedhæftet.
Kl. 15.00 er der reception i glasarkaden med fremvisning af den nyeste forskning og det nyeste og mest avancerede udstyr til forskning og forsøg. Desuden vil der være mulighed for at diskutere igangværende og fremtidig forskning og innovation i den grønne omstilling af landbruget.
Tilmelding er nødvendig på https://events.au.dk/auflakkebjerg-25-jubilaeum/signup
Venlig hilsen institutleder Jørgen E. Olesen
Program:
- Velkomst og forskningscenter i 25 år
Ved dekan Eskild Holm Nielsen - Tale ved borgmester Knud Vincents
Forskning på AU Flakkebjerg - Det globale rustcenter
Ved professor Mogens Hovmøller - Mikroorganismer til forbedring af planters modstandsdygtighed
Ved professor Mogens Nicolaisen - 25 års udvikling inden for afgrødebioteknologi og genetik
Ved professor Henrik Brinch-Pedersen - Diabetesbrød og bioplast
Ved lektor Kim Hebelstrup - Pesticider – før, nu og i fremtiden
Ved professor Per Kudsk - Robotter og planteavl anno 2040
Ved lektor Rene Gislum - Planteforædling i det 21. århundrede – fra gård til gaffel
Ved professor Torben Asp - Visioner og fremtidsplaner
Ved institutleder Jørgen E. Olesen
Fra kl. ca. 15.00 er der reception i glasarkaden med fremvisning af den nyeste forskning og det nyeste og mest avancerede udstyr til forskning og forsøg.
Information om Aarhus Universitet Technical Sciences
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Maskiner, der kan se forskel på frø6.5.2025 13:25:46 CEST | Pressemeddelelse
Fremtidens landbrug er ikke kun store traktorer og droner i luften. Nu er også den ydmyge frøanalyse på vej ind i den digitale tidsalder. Et nyt studie fra Aarhus Universitet og TystofteFonden viser, hvordan kunstig intelligens og billedgenkendelse kan revolutionere en af landbrugets mest manuelle discipliner.
Arvesølvet i grænselandet6.5.2025 13:22:12 CEST | Pressemeddelelse
Et krigsår, fire marker og en idé, der voksede frem af den sandede jord i det sydligste Jylland. I dag – mere end 80 år senere – står markforsøget i Jyndevad stadig som et monument over tålmodig videnskab. Og det er mere aktuelt end nogensinde.
Danske elever undersøger jordens sundhed i Astras Masseeksperiment 202528.4.2025 13:15:02 CEST | Pressemeddelelse
Hvordan har jorden det egentlig? Det spørgsmål dykker tusindvis af danske skoleelever ned i, når de i år deltager i Astras Masseeksperiment 2025 – et landsdækkende projekt, hvor teori og praksis mødes i jordhøjde.
Ny teknologi kan give 50% mere grøn gas fra biogasanlæg25.4.2025 09:18:33 CEST | Pressemeddelelse
Aarhus Universitet har netop modtaget en millionbevilling til at udvikle og bygge en prototype på en ny biogas-teknologi, der gør det muligt at opskalere ganske betragteligt på både eksisterende og nye biogasanlæg: ”Det er mange års forskning, der kommer ud i den virkelige verden.”
37 fonds-millioner til at transformere det danske landskab23.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Københavns Universitet begynder et stort forskningsprojekt sammen med SEGES Innovation og Aarhus Universitet, herudover vil en række andre universiteter, myndigheder og organisations- og businesspartnere deltage. Opgaven er at understøtte lokale aktører i Danmark til at nå målene om ændret arealanvendelse fra aftalen om Den Grønne Trepart.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum