Invitation til journalister til AU Flakkebjergs 25-års jubilæum
Etablering af Storebæltsbroen og nedlægning af færgeruten Halsskov-Knudshoved betød tab af arbejdspladser på Vestsjælland, hvorfor regeringen besluttede at samle den sjællandske del under Statens Planteavlsforsøg i Flakkebjerg. Medarbejdere fra henholdsvis Lyngby og Roskilde blev sammen med medarbejderne i Flakkebjerg flyttet ind i de nye bygninger i Flakkebjerg, som blev indviet i 1997. Arkitektfirmaet Nøhr & Sigsgaard tegnede de nye bygninger. Et byggeri, der til stadighed får megen ros.
AU Flakkebjerg markerer sit 25-års jubilæum ved et arrangement den 8. juni 2023 kl. 13.30, hvor det vil glæde mig at se politikere, bevillingsgivere, samarbejdspartnere og medarbejdere. Dekan Eskild Holm Nielsen byder velkommen og orienterer kort om AU Flakkebjergs historie. Borgmester Knud Vincents holder en kort tale om stedets betydning for lokalområdet, hvorefter der vil være indlæg om den nuværende forskning samt visioner for fremtiden. Detaljeret program er vedhæftet.
Kl. 15.00 er der reception i glasarkaden med fremvisning af den nyeste forskning og det nyeste og mest avancerede udstyr til forskning og forsøg. Desuden vil der være mulighed for at diskutere igangværende og fremtidig forskning og innovation i den grønne omstilling af landbruget.
Tilmelding er nødvendig på https://events.au.dk/auflakkebjerg-25-jubilaeum/signup
Venlig hilsen institutleder Jørgen E. Olesen
Program:
- Velkomst og forskningscenter i 25 år
Ved dekan Eskild Holm Nielsen - Tale ved borgmester Knud Vincents
Forskning på AU Flakkebjerg - Det globale rustcenter
Ved professor Mogens Hovmøller - Mikroorganismer til forbedring af planters modstandsdygtighed
Ved professor Mogens Nicolaisen - 25 års udvikling inden for afgrødebioteknologi og genetik
Ved professor Henrik Brinch-Pedersen - Diabetesbrød og bioplast
Ved lektor Kim Hebelstrup - Pesticider – før, nu og i fremtiden
Ved professor Per Kudsk - Robotter og planteavl anno 2040
Ved lektor Rene Gislum - Planteforædling i det 21. århundrede – fra gård til gaffel
Ved professor Torben Asp - Visioner og fremtidsplaner
Ved institutleder Jørgen E. Olesen
Fra kl. ca. 15.00 er der reception i glasarkaden med fremvisning af den nyeste forskning og det nyeste og mest avancerede udstyr til forskning og forsøg.
Information om Aarhus Universitet Technical Sciences
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Ambitiøst partnerskab vil skabe banebrydende resultater inden for fødevarer og landbrug21.9.2023 16:00:30 CEST | Presseinvitation
En ny strategisk samarbejdsaftale mellem hollandske Wageningen University & Research og Aarhus Universitet er en ambitiøs milepæl i samarbejdet mellem de to universiteter og forventes at bidrage med banebrydende resultater inden for forskning og udvikling af fremtidens bæredygtige fødevarer og omstilling af landbruget.
Professor: Danmark snyder sig selv i udviklingen af digital teknologi19.9.2023 21:53:02 CEST | Pressemeddelelse
Der er mangel på spin-outs og startups fra de danske universiteter, mener professor Peter Gorm Larsen, som er overbevist om, at en større grad af udveksling mellem den akademiske verden og det omkringliggende samfund skaber synergieffekt for den digitale innovation. Professoren har netop modtaget Ridderkorset.
Hedebølger får antallet af giftige bakterier til at eksplodere19.9.2023 09:10:05 CEST | Pressemeddelelse
Klimaforandringerne giver flere hedebølger, og under den ekstreme varme stiger mængden af giftige bakterier i søerne.
Årets underviser: Jeg møder mine studerende med en større dagsorden13.9.2023 13:05:43 CEST | Pressemeddelelse
Professor Steffen Petersen modtager AU’s undervisningspris 2023. Han henter inspiration fra scenekunsten, når han lærer sine studerende om bæredygtigt byggeri, og han vil have dem til at forlade universitetet som færdigbagte ingeniører med lys i øjnene, ranke rygge og en fælles sag.
Super-frostvæske i cellerne: Evnen til at overleve i is og sne opstod i dyreverdenen langt tidligere, end vi troede8.9.2023 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
For mere end 400 millioner år siden udviklede det insektlignende dyr, springhalen, et lille protein, som forhindrer dens celler i at fryse til is.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum