7-Eleven Danmark

Rekordår i 7-Eleven Danmark

Del

Omsætningsrekord i 2022 og fremadrettet fokus på bæredygtighed

Trods store globale udfordringer blev 2022 endnu et godt år for 7-Eleven i Danmark, der satte omsætningsrekord med over 2,5 milliarder kroner.
-Det er en historisk høj omsætning, der sætter en ny milepæl for os. Og det skaber et tilfredsstillende resultat i et år, der har været præget af en lang række udfordringer, siger Jesper Østergaard, adm. direktør i 7-Eleven, Reitan Convenience Danmark.

Rekorden er slået i et år, hvor hele verden har været ramt af voldsom inflation og energikrise, der ikke bare har svækket forbrugernes købekraft, men også påvirket mange firmaers økonomi med inflatoriske stigninger i hele omkostningsstrukturen.

7-Eleven Danmark blev desuden i sommeren 2022 ramt af et cyber-attack, der lukkede alle kædens butikker i en kort periode. Heldigvis kunne butikkerne genåbne efter ca. 48 timer.

Alligevel præsterede selskabet at etablere en række markante nye butikker på Kongens Nytorv i København, Frederiksberg, Regionshospitalet Gødstrup ved Herning, Aalborg Universitetshospital samt to butikker i Københavns lufthavn. Den ene ubemandet i pier A. Den anden i afgangshallen i terminal 2.

Københavns lufthavn har i høj grad præget 2022 hos 7-Eleven, som vandt et udbud, der fuldt implementeret betyder, at selskabet vil drive 11 fysiske 7-Eleven butikker samt 89 vending machines under navnet 7-Eleven GO. Dertil kommer en Caffeine Cafe i ankomstområdet i terminal 3.

Fremtiden ser også lys og bæredygtig ud for 7-Eleven Danmark.
-Vi vil fortsætte vores ekspansion og etablere flere butikker på trafikknudepunkter i hele landet med et særligt fokus på hospitaler, hvor vi er blevet taget rigtig godt imod af kunderne, som både er besøgende, patienter og personale, siger Jesper Østergaard, der melder om et øget udbud på bæredygtige produkter i butikkerne.

-Vi oplever, at mange kunder gerne vil handle bæredygtigt og samtidig har stor fokus på økologi og sundhed. Vi vil også fremadrettet levere produkter af høj kvalitet, og vi hører fra mange kunder, at de er glade for, at både økologi og dyrevelfærd er topprioritet på nogle af vores allermest populære varer. Alle pølser, både i hotdogs og i pølsehorn, er økologiske og grisekødet er bedste kvalitet med Dyrenes Beskyttelses tre dyrevelfærdshjerter. Vores populære croissanter er stadig bagt med smør, kaffen er økologisk og vel at mærke til en fornuftig pris, som de fleste har råd til at betale.

Næste step er et samarbejde med partnere om at upcycle biprodukter fra deres produktion – det betyder i praksis, at hvad der ellers var blevet smidt ud som rester ved produktion af for eksempel frisk gulerodsjuice nu bliver bagt ind i brød og boller.

-Det giver fantastisk godt brød med mere smag og bedre skorpe. Og samtidig hjælper vi med at mindske madspild. Det nye brød bliver samtidig et kvalitetsløft, som kan både duftes og smages. Alt bages med surdej og produceres af håndværksbageriet Jalm&B i Kastrup.

Det er et bevidst valg at satse på klimakloge partnerskaber. Her sker der løbende innovation, der skaber sunde og bæredygtige produkter sammen med både nye og eksisterende leverandører. 7-Eleven Danmark har haft stor succes med de tætte partnerskaber, som både bliver til god forretning for begge parter og nu også skaber grundlag for et samarbejde omkring cirkulær genanvendelse og upcycling af partneres biprodukter fra madproduktion.

7-Eleven i Danmark er foregangsland i den internationale 7-Eleven kæde, når det gælder det store udvalg af friske fødevarer, fokus på sundhed og dyrevelfærd samt bæredygtig produktion af de friske varer, der sælges i butikkerne.
Ambitionen om at rykke på den grønne agenda sammen med kunderne med et endnu mere bæredygtigt sortiment er formuleret i en ny fælles målsætning:
”Make convenience sustainable and sustainability convenient.” - altså gør convenience bæredygtigt – og gør bæredygtighed convenient
-Vi vil bidrage til den grønne omstilling og samtidig gøre det lettere for de kunder, som gerne vil handle bæredygtigt, også når det gælder den hurtige mad, man snupper med på farten, siger Jesper Østergaard.
-Det er vores ambition, at kunderne skal vide, at de hos os kan finde kvalitetsvarer, der både smager godt, er lette at tage med i en travl hverdag, og som kan nydes med god samvittighed overfor både sundhed og ønsket om at bidrage til, at vi gør noget godt for klimaet. I en travl hverdag kan det jo godt være en ekstra udfordring at praktisere en bæredygtig livsstil.

Allerede i begyndelsen af maj ændres rundstykker, boller og sandwichbrød til produkter med højt fokus på upcycling for at begrænse madspild. Det er bageriet Jalm&B, der står for at lave de nye surdejsprodukter, hvori der indgår gulerodspulp fra juiceproduktionen hos Frankly Juice, valle fra Naturmælks osteproduktion, et restprodukt fra produktion af ølgær samt mask og havrepulp fra produktion af Thise havredrik.

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Følg pressemeddelelser fra 7-Eleven Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 7-Eleven Danmark

7-Eleven Danmark samler kædens købmænd og butikschefer til Rigsmøde for blandt meget andet at lade leverandørerne præsentere fremtidens bud på sunde snacks og klimavenlig mad på farten. Upcycling af fødevarer kan blive et væsentligt bidrag til den grønne omstilling. Og det er afgørende for mange kunder.28.3.2023 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Tirsdag d. 28. marts vil messeområdet på Comfort Hotel i Københavns Lufthavn dufte af lækre madvarer og nybagte brød, som alle har det til fælles, at de ikke bare er nemme og hurtige tilbud til sultne maver hos 7-Elevens kunder. De vil også gøre det lettere for danskerne at være med i den grønne omstilling. Mindre madspild, grøn omstilling og upcycling af biprodukter fra madproduktion er en hverdag, der venter kunderne. Det gælder alt fra chokoladebarer og croissanter til nye håndæltede surdejsbrød og boller i 7-Eleven, der er Danmarks største convenience-kæde målt på salg af mad. Står det til 7-Eleven, skal de nye madvarer på hylderne ikke bare smage godt, men også være vigtige og værdifulde sidegevinster, der kan bidrage positivt i klimaregnskabet. ”Hvis det skal være rigtig godt, så skal både du og klimaet blive glad, når du spiser og nyder nem og lækker mad,” lyder målsætningen, men hvordan smager det? Og vil kunderne og købmændene med på rejsen? Tirsdag samles 244 7-Eleven købmænd

7-Eleven opruster med stærk grøn kommunikations-profil14.2.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Danmarks største convenience-kæde har ansat Annette Juhler Kjær i en nyoprettet stilling som chef for kommunikation, CSR og Public Affairs. Det sker ud fra et erklæret mål om at styrke 7-Elevens position som danskernes foretrukne valg, når de vil spise både sundt og lækkert – og gerne vil gøre det med god samvittighed. -Vi er allerede rigtig gode til at tilbyde vores kunder præcis dét, som rigtig mange ønsker sig, når de handler på farten i en travl hverdag. Hos os kan de købe mad og drikke med god samvittighed – både i forhold til deres egen sundhed, men også i forhold til bæredygtighed og socialt ansvar, siger Jesper Østergaard, CEO, 7-Eleven Reitan Convenience Danmark - Kunderne er glade for 7-Eleven, men det er ikke alle, der ved, at vi driver forretning ud fra solide værdier om at være en socialt ansvarlig virksomhed med fokus på bæredygtighed og grøn innovation. Det er et vigtigt budskab for os, som vi gerne vil dele med vores kunder. -Det er en klar ambition, at 7-Eleven skal ry

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum