Vejdirektoratet

Faunapassage på vej under Fynske Motorvej ved Ejby

Del
Der kommer en stor faunapassage under den Fynske Motorvej, der hvor Gremmeløkke Å løber under motorvejen. Faunapassagen bliver omkring 12 meter bred og 4 meter høj med et vandløb i midten og stier på hver side, hvor dyrene kan gå.
Grafik af anlæg af faunapassage
Grafik af anlæg af faunapassage

Lige nu er arbejdet i gang med at fjerne al jorden under motorvejen. Der skal i alt fjernes 2000 m3 jord. Næste skridt bliver at fjerne låget på det betonrør, Gremmeløkke Å løber i lige nu og til sidst bliver stierne på hver side af åen anlagt.

”Det er en stor faunapassage vi etablerer, som er beregnet til, at rådyr og andre pattedyr kan passere under motorvejen, og derfor skal der være god plads. Der er allerede hul under motorvejen, men der er fortsat masser af jord, vi skal have fjernet. Vi har regnet ud, at gravemaskinen skal køre frem og tilbage 8000 gange for at få fjernet al jorden under motorvejen,” siger Jørgen Stentoft Brock, tilsynsleder i Vejdirektoratet.

Forberedelserne til faunapassagen blev udført sidste år. Blandt andet blev motorvejsstykket over den kommende faunapassage bygget om til en bro, hvilket var en forudsætning for arbejdet med at fjerne jorden under motorvejen.

Faunapassagen vil være færdig og klar til områdets dyr med udgangen af maj.

Motorvejen er en fysisk barriere for dyrenes frie bevægelighed i området, og det er af hensyn til trafiksikkerheden og dyrevelfærd, at der allerede er etableret fire faunapassage langs den fynske motorvej, og dette er den femte og største faunapassage på strækningen. Udover faunapassager er der opsat vildthegn og vildtspring langs motorvejen på strækningen mellem Odense V til Aarup. Det kommer også op på strækningen fra Aarup til Ejby i løbet af 2023.

Arbejdet med anlæg af faunapassagen får ingen trafikale gener for trafikanterne på Fynske Motorvej.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Grafik af anlæg af faunapassage
Grafik af anlæg af faunapassage
Download
Udgravning til faunapassage under motorvejen
Udgravning til faunapassage under motorvejen
Download
Download

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye