Sund & Bælt har undersøgt havmiljøet mellem Als og Fyn
Sund & Bælt har netop gennemført geofysiske undersøgelser i farvandet mellem Als og Fyn for at få indsigt i havmiljøet i forbindelse med eventuel fremtidig etablering af en fast forbindelse mellem Als og Fyn. Resultaterne skal nu analyseres, så de kan indgå i den samlede forundersøgelse af projektet.
Sund & Bælt, der har det overordnede ansvar for forundersøgelsen af en fast forbindelse mellem Als og Fyn, har som en del af forundersøgelsen netop foretaget geofysiske sejladser i Lillebælt.
De geofysiske undersøgelser blev gennemført i uge 11 af GEUS, forsknings- og rådgivningsinstitutionen i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet for at få større viden om geologien i området.
- Det er et vigtigt led i forundersøgelsen, at vi indsamler og får viden om havbunden i forhold til både miljø og teknik, så denne vigtige information kan indgå i grundlaget for en politisk drøftelse om projektets videre forløb, siger Titti Kopp, der er projektchef for forundersøgelsen i Sund & Bælt.
De geofysiske undersøgelser er foretaget ved hjælp af seismisk kortlægning og tolkning og er sket ved, at et skib har gennemsejlet udvalgte områder med udstyr, der har afsendt lydbølger, der bliver reflekteret fra jordlagene under havbunden. Dermed opnår man viden om de forskellige laggrænser i området, og sammenholdt med viden fra boreprøver og laboratorieforsøg kan man få viden om materialets tilstand og bæreevne.
Det er vigtig viden, der kan bruges til at vurdere, hvilke funderingsmetoder, der kan benyttes, samt hvor omfattende gravearbejde der vil være nødvendigt i en eventuel anlæggelse af en fast forbindelse i området. Resultaterne fra sejladserne skal nu analyseres, så de kan indgå i den samlede forundersøgelse af projektet.
Beslutningen om at gennemføre en forundersøgelse af en fast forbindelse mellem Als og Fyn blev taget i forbindelse med Aftale om Infrastrukturplan 2035. Folketinget har afsat 20 mio. kr. til forundersøgelsen, der forventes afsluttet i 2024.
Læs mere om forundersøgelsen på als-fyn.dk.
Kontakter
Louise RasmussenKommunikationskonsulentProjektudvikling, Sund & Bælt
Tlf:+ 45 51 37 79 22lora@sbf.dkBilleder
Information om Sund & Bælt
Sund & Bælt er en teknologidrevet infrastrukturvirksomhed, som ejer og driver forbindelserne over Storebælt og Øresund og om nogle år også forbindelsen over Femern Bælt til Tyskland. Vi bidrager dagligt til at øge mobiliteten for de mere end 250.000 kunder, som benytter vores infrastruktur. Sund & Bælts datterselskab Brobizz A/S driver herudover automatiske betalingsløsninger, som tilbyder elektronisk afregning på veje, broer, færger og parkeringsanlæg i Skandinavien og Europa. Sund & Bælt har sat en ambition om, at vi skal være bedst til at anlægge, drive og finansiere brugerbetalt infrastruktur, der styrker mobiliteten i Danmark og Europa.
Følg pressemeddelelser fra Sund & Bælt
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Sund & Bælt
Forudsætninger til beregning af trafikeffekter af Østlig Ringvej fastlagt28.1.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
I samarbejde med eksterne eksperter og interessenter har Sund & Bælt fastlagt de forudsætninger, der skal sikre retvisende beregninger af de trafikale effekter ved en mulig Østlig Ringvej, der kan lede trafik uden om de indre dele af København. Som en del af Infrastrukturplan 2035 er Sund & Bælt i gang med at gennemføre en miljøkonsekvensvurdering af en Østlig Ringvej, der anlagt som sænketunnel ud for Amagers østkyst skal forbinde Helsingørmotorvejen i nord med Øresundsmotorvejen i syd. En Østlig Ringvej vil dermed kunne lede trafik uden om de indre dele af København, ligesom tunnelen vil kunne trafikbetjene nye byområder i Østhavnen af København og sikre bedre adgang til Øresundsforbindelsen. Et vigtigt element i miljøkonsekvensvurderingen er de trafikale effekter af en sådan tunnel. Derfor har Sund & Bælt samarbejdet med eksterne eksperter og interessenter fra bl.a. DTU, Vejdirektoratet og CONCITO for at få fastlagt de forudsætninger, der skal indgå i de avancerede modeller, som kan
Udvidelsen af Københavns Lufthavns Station sat i gang6.1.2025 16:07:07 CET | Pressemeddelelse
Overborgmester Lars Weiss, Københavns Kommune, borgmester Allan S. Andersen, Tårnby Kommune, og administrerende direktør Mikkel Hemmingsen, Sund & Bælt, gav mandag den 6. januar signalet til, at det vigtige arbejde på udvidelsen af Københavns Lufthavns Station kunne gå i gang.
Rampen ved afkørsel 45, Nyborg Ø, er åben igen20.12.2024 11:41:49 CET | Pressemeddelelse
Sund & Bælt har færdiggjort arbejdet med etablering af ny støjskærm ved Nyborg. Rampen ved afkørsel 45, Nyborg Ø, kan derfor igen benyttes. I forbindelse med den politiske aftale om Infrastrukturplan 2035, hvor der blev afsat en pulje til støjbekæmpelse, har Sund & Bælt etableret en ny, lydabsorberende støjskærm ved afkørsel 45, Nyborg Ø, på motorvej E20. Rampen ved afkørsel 45, som har været midlertidig lukket, mens arbejdet har stået på, er derfor åben igen. Projektet strækker sig over 560 meter i østlig retning fra afkørsel 45, Nyborg Ø. Sund & Bælt har etableret en fem meter høj støjskærm langs afkørsel 45 og en tre meter høj støjskærm på eksisterende støjvold.
Presseinvitation: Første spadestik til udvidelsen af Københavns Lufthavns Station19.12.2024 10:42:03 CET | Presseinvitation
Sund & Bælt har fornøjelsen af at invitere pressen til første spadestik til udvidelsen af Københavns Lufthavns Station med deltagelse af borgmester Allan S. Andersen, Tårnby Kommune, og overborgmester Lars Weiss, Københavns Kommune.
Sådan ser juletrafikken ud på Storebæltsbroen18.12.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Julen står for døren, og det betyder øget trafik på Storebæltsbroen, når op mod 250.000 trafikanter pakker bilen og krydser landet. I år forventes den 26. december at blive den travleste rejsedag, mens trafikken fordeler sig jævnt i dagene op til juleaften.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum