HK Handel

Overenskomst for 150.000 butiksansatte forhandles i weekenden

Del
Forhandlinger om løn- og arbejdsvilkår for over 150.000 medarbejdere på butiksområdet begynder i dag. Ved forhandlingsbordet sidder HK Handel og Dansk Erhverv Arbejdsgiver.

Nu bliver den stærke kaffe sat over, og regnearkene kommer for alvor i brug. Efter industriens forlig i sidste weekend er det nu de butiksansattes vilkår, der er på spil, når HK Handel og Dansk Erhverv Arbejdsgiver i dag begynder at forhandle Landsoverenskomsten for butik.

Den omfatter over 150.000 ansatte.

- Vi går ind i forhandlingerne med en stærk bevidsthed om, at det formentlig bliver de sværeste forhandlinger nogensinde på grund af den svære økonomiske situation. Vi kæmper dog som altid med næb og kløer for, at butiksansatte får de gode vilkår, de fortjener, siger Mette Høgh, formand for HK Handel og hovedforhandler.

Krav omfatter alle overenskomstens bestemmelser
De krav, HK Handel har stillet, baserer sig på mere end 6.000 ønsker fra aktive medlemmer.

HK Handel er optaget af at finde løsninger, der kan sikre, at medarbejdere i butiksbranchen har de kvalifikationer, som virksomhederne efterspørger – både nu og i fremtiden.

Selvom HK Handel og Dansk Erhverv Arbejdsgiver står overfor nogle vanskelige forhandlinger, så har Mette Høgh gåpåmod.

- Industriens forlig sætter rammerne for vores forhandlinger, men vi kæmper for at få flest mulige af vores medlemmernes ønsker og krav med. Derfor satser jeg selvfølgelig på, at vi får en god og solid overenskomst hjem, som medlemmerne vil bakke op om, siger Mette Høgh

Kontakter

Information om HK Handel

HK Handel
HK Handel
Weidekampsgade 8
2300 København S

7011 4545http://www.hk.dk

HK Handel er fagforening for alle, der arbejder i butik, på kontor eller lager i handelsbranchen.

Følg pressemeddelelser fra HK Handel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Handel

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye