Lederne Søfart

Undersøgelse om krænkelser til søs genoptages

Del
En større undersøgelse af omfanget af krænkelser til søs i den danske handelsflåde genoptages nu efter, at den i efteråret sidste år blev afbrudt, da der blev udskrevet folketingsvalg.

Det vakte stor glæde hos direktøren i Lederne Søfart, Helle Andsbjerg, da hun i går torsdag blev bekendt med, at erhvervsminister Morten Bødskov (S) meddelte, at man vil genoptage den afbrudte undersøgelse om krænkelser til søs.

"Det er jeg virkelig glad for at høre, for det viser, at det kan betale sig at blive ved med at kæmpe for sin sag, for selvfølgelig skal vi have klarlagt omfanget og karaktererne af de krænkelser, der er foregået. Det må være i både de ansattes og redernes interesse, at vi kommer til bunds i den sag," siger hun.

Lederne Søfart har vedvarende forsøgt at få Søfartsstyrelsen til at genoptage undersøgelsen om krænkelser til søs, efter den blev afbrudt på grund af folketingsvalget sidste år. Opmærksomheden om emnet blev vakt sidste sommer, hvor Mærsk måtte erkende, at omfanget af krænkelser på deres skibe var overraskende stort. Mærsk igangsatte en intern undersøgelse, men direktør Helle Andsbjerg har siden presset på for at få en undersøgelse af hele branchen. Hvilket nu ser ud til at lykkes.

"Det er et møjsommeligt og vedvarende arbejde for at få undersøgelsen genoptaget, der nu endelig bærer frugt," siger Helle Andsbjerg og glæder sig over udsigten til at få afsluttet en tilbundsgående undersøgelse af forholdene på de danske skibe.

"Som ansat i et dansk rederi og med arbejdsplads i den danske handelsflåde skal man selvfølgelig kunne gå på arbejde og være tryg ved, at man ikke skal udsættes for krænkelser af nogen som helst slags. Derfor ser jeg meget frem til, at vi nu får kortlagt omfanget," siger hun.

Det er i praksis Søfartsstyrelsen, der gennemfører undersøgelsen. Den oprindelige dato for afslutningen af undersøgelsen blev udskudt på grund folketingsvalget. Søfartsstyrelsen har endnu ikke meddelt, hvornår den genoptagne undersøgelse forventes afsluttet.

Nøgleord

Kontakter

Information om Lederne Søfart

Lederne Søfart
Lederne Søfart
Vermlandsgade 65
2300 København S

Tlf. 33455565

Fagforeningen Lederne Søfart er Danmarks største fagforening for maritime ledere – primært navigatører. Foreningen er en landsdækkende faglig organisation for godt 2500 aktive maritime ledere og specialister i Det Blå Danmark. Omkring 20 % af medlemmerne er beskæftiget i land.

Følg pressemeddelelser fra Lederne Søfart

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne Søfart

Danske navigatører vil ikke tvinges ind i Dansk Metal6.12.2022 19:51:02 CET | Pressemeddelelse

I slutningen af oktober oplyste Danske Rederier i en pressemeddelelse, at Dansk Metal for fremtiden skal være overenskomstpart for navigatører i den danske søfart. Lederne Søfart har forsøgt at komme i dialog med Danske Rederier og Dansk Metal og frygter en konflikt, som kan ramme en stor del af verdenshandlen. Der er brug for forhandling, understreger Lederne Søfart. Selvom Lederne Søfart organiserer hovedparten af alle danske navigatører i den danske handelsflåde, forsøger Dansk Metal nu at overtage deres overenskomst og forhandle deres løn- og arbejdsvilkår. Det er ifølge Jens Marquardt Sørensen, bestyrelsesformand i Lederne Søfart, et stort svigt af den danske aftalemodel, og det kan have enorme konsekvenser: ”Lederne Søfart organiserer over 80 pct. af alle danske navigatører. Det er os, der har medlemmerne, som Metal vil forhandle løn- og arbejdsvilkår for. Det er helt uholdbart og et direkte og alvorligt svigt på spillereglerne i den danske model,” udtaler Jens Marquardt Sørensen

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye