Lolland Kommune

Skoleskibet Danmark fejrer 90-års jubilæum i Nakskov

Del
Til sommer er det 90 år siden, at Skoleskibet Danmark blev søsat fra Nakskov Skibsværft. I den anledning har Lolland Kommune inviteret skibet på besøg i Nakskov Havn den 21.-25. juni 2023 til nogle festlige dage.
Foto: Martec.dk
Foto: Martec.dk

”Skoleskibet Danmark har en helt særlig betydning for os på Lolland og ikke mindst for Nakskov, hvor skibet i sin tid blev bygget. Skibet er stadig den dag i dag genstand for stor interesse, og det er altid en fornøjelse, når det kommer på besøg. Vi er derfor mange, som glæder os til at fejre Skoleskibets 90-års jubilæum til juni og for en stund byde det velkommen hjem,” fortæller borgmester i Lolland Kommune Holger Schou Rasmussen.

Også Skoleskibsforeningen Danmark ser frem til at markere jubilæet i Nakskov:

”Vi er i Skoleskibsforeningen Danmark stolte over, at det, i samarbejde med Lolland Kommune, er muligt at fejre skibets 90-års fødselsdag i Nakskov. Vi håber, at vi på den måde kan være med til at gentage succesen fra skibets sidste besøg i 2013,” siger foreningens formand Jesper Bjarvin.

Programmet for Skoleskibet Danmarks besøg på Nakskov Havn er nu ved at blive planlagt, og der er lagt op til forskellige former for underholdning, madboder, musik og børneaktiviteter på havnen. Det endelige program bliver meldt ud, når arrangementet nærmer sig, og detaljerne er på plads.

Om Skoleskibet Danmark

Skoleskibet Danmark blev søsat fra Nakskov Skibsværft i 1933. Skibet blev bygget med det formål at uddanne søfolk til den danske handelsflåde og har altid været i brug som skoleskib. Det er bygget som 3-mastet fuldrigger, da denne type rig blev anset som den mest komplekse og mest krævende rig, som ville kunne holde flest hænder beskæftiget.

Der er i dag plads til 80 elever om bord, fordelt på 2 banjer, der under togtet uddannes til ubefarne skibsassistenter. Derudover er der 15 besætningsmedlemmer med på hvert togt, som også varetager den daglige undervisning. Under havneophold, i særdeleshed i udlandet, fungerer skibet, besætningen og eleverne som ambassadører for Danmark og det maritime erhverv, og der afholdes ofte Åbent skib og receptioner om bord. Skoleskibet Danmark og Skoleskibet Georg Stage er de to eneste tilbageværende danske skoleskibe i drift.

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

Tlf:23 24 91 80

Heidi PfefferChefkonsulentStrategi og Politik, Lolland Kommune

Tlf:54 67 68 64

Billeder

Foto: Martec.dk
Foto: Martec.dk
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lolland Kommune iværksætter handleplan for byggesager18.4.2024 12:19:40 CEST | Pressemeddelelse

Klima-, Teknik- og Miljøudvalget bestilte i september 2023 en analyse af byggesagsbehandlingen i Lolland Kommune. Nu viser en brugertilfredshedsundersøgelse, at der blandt de fleste adspurgte er tilfredshed med sagsbehandlingen. Men der er også områder, hvor sagsbehandlingen kan gøres endnu bedre. Det viser den analyse, som Deloitte har foretaget for kommunen. Derfor har Klima-, Teknik- og Miljøudvalget nu vedtaget en handleplan.

Lolland Kommune inviterer til job- og bosætningsmesse7.2.2024 06:15:00 CET | Pressemeddelelse

Onsdag den 28. februar kl. 9-12 gentager Lolland Kommune sidste års succes med en kæmpe jobmesse i Maribo Hallerne. Her vil en lang række lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner stå klar til en snak med jobsøgende og andre interesserede om deres job- og uddannelsestilbud. Samtidig får nye og kommende tilflyttere fra nær og fjern lejlighed til at høre om bolig- og fritidsmulighederne på Lolland. I år er messen nemlig udvidet med en ekstra hal til ejendomsmæglere, foreninger og andre lokale nøgleaktører inden for bosætning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye