European Energy A/S

European Energy sætter strøm til fynsk drivhus

Del
En solpark, der skal forsyne gartneriet Kronborg, er nu sat i gang af European Energy.

European Energy har tilsluttet solpark Kronborg til elnettet. Solparken, som er lavet med solpaneler, der kan dreje og dermed følge solens bane på himlen, skal forsyne gartneriet Kronborg. Gartneriet har et areal på 45.000 m2 og lejer blandt andet drivhuse ud til andre gartnere.

Vagn og Annette Jørgensen er ejerne af gartneriet Kronborg. De har siden 2018 arbejdet sammen med European Energy for at fremtidssikre energien til drivhusene på arealet. Således har de to parter sammen tidligere sat en varmepumpe i drift. Varmepumpen kan opvarme drivhusene og dermed fordrive fossiler til opvarmning. Konstruktionen af solparken begyndte i dette efterår - og de sidste solpaneler blev monteret for få uger siden.

- Vi er glade for at arbejde sammen med Vagn og Annette omkring solparken. Samtidig er det nogle fine fremtidsperspektiver, der er i samarbejdet omkring varmepumpen og solcellerne. Derudover indgår visioner om at opføre et nyt drivhus med solceller på taget, som kan drive varmepumpen. Om det kan lykkedes på de danske breddegrader, er en spændende mulighed, som vi ønsker at afprøve, siger Ian Wallentin, projektansvarlig i European Energy.

- Med de nuværende energipriser er gartnerier presset på deres driftsomkostninger. Derfor er det dejligt, at vi nu kan producere vores egen energi og måske bidrage til at vise en ny vej for dette erhverv. Produktionen fra solparken, som kan ses fra Bladstrupvej, vil producere mere end nok til at forsyne vores virksomhed med grøn strøm, og vil derudover bidrage med grøn strøm lokalt. Som gartner er det meget spændende at være en del af dette projekt og det føles godt at vide at produktionen af grøn strøm nu er i gang, siger Vagn Jørgensen.

European Energy kommer til at stå for driften af solparken.

Nøgleord

Kontakter

Information om European Energy A/S

European Energy A/S
European Energy A/S
Gyngemose Parkvej 50
2860 Søborg

https://europeanenergy.com

Følg pressemeddelelser fra European Energy A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra European Energy A/S

Markant opbakning til Lillebælt Syd Vindmøllepark blandt borgerne i Assens og Sønderborg Kommune29.12.2022 11:30:00 CET | Pressemeddelelse

European Energy har fået foretaget en Megafonundersøgelser i Assens kommune for at afdække borgernes holdning til Lillebælt Syd Vindmøllepark, som European Energy arbejder på at opføre i det sydlige Lillebælt i samarbejde med Sønderborg Forsyning. I forbindelse med de kystnære vindmølleprojekter er det en del af selskabets almindelige procedure at undersøge borgernes holdning til projektet. Undersøgelserne viser generelt en stor opbakning til European Energys projekter og den grønne omstilling, hvilket også er tilfældet for borgerne i Assens kommune. ”Vores undersøgelse viser, at der er stor opbakning blandt borgerne i Assens kommune til en vindmøllepark i det sydlige Lillebælt. Et flertal på 69% af borgerne har en positiv holdning til vindmølleparken, mens det omvendt er under hver femte af borgerne, der er negative. Samtidig er størstedelen heller ikke bekymrede for negative konsekvenser af en vindmøllepark, og stort set samtlige borgere i Assens kommune bakker generelt op om nye pro

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye