European Energy A/S

European Energy underskriver aftale om Power-to-X under kongeligt eksportfremstød i Polen

Del

Hans Majestæt Kong Frederik X overværede underskrivelsen af en Power-to-X-aftale mellem European Energy og to polske kommuner under hans første udlandsbesøg som statsoverhoved for Danmark.

Hans Majestæt Kong Frederik X lykønsker Knud Erik Andersen efter underskrivelsen af aftalen
Hans Majestæt Kong Frederik X lykønsker Knud Erik Andersen efter underskrivelsen af aftalen European Energy European Energy

European Energy var helt i front under det kongelige eksportfremstød i Polen. Hovedfokus under besøget var på den grønne sektor, hvor Danmark har en række kompetencer, der er meget efterspurgte i Polen.

Særligt udbygningen af vedvarende energi og brugen af denne grønne energi til at producere grønne brændstoffer er noget, som Polen efterspørger. Derfor var der stor interesse, da European Energys administrerende direktør, Knud Erik Andersen, kunne sætte sin underskrift på en aftale med to polske kommuner om at starte forundersøgelserne til et såkaldt Power-to-X-anlæg i de to kommuner.

”Jeg værdsætter det store arbejde, som det officielle Danmark har lagt i dette eksportfremstød. En særlig tak til Hans Majestæt Kong Frederik for hans første udlandsrejse og store indsats for at fremme danske interesser i udlandet. Det er en stor opgave, men han har indtil videre klaret den med bravur," siger Knud Erik Andersen, administrerende direktør for European Energy.

"Danmark er et af de førende lande i verden, når det drejer sig om klimateknologi – et emne, som berører os alle og som jeg ved, Hans Majestæt Kong Frederik også kerer sig om. Vi kan fra dansk side noget særligt inden for dette område, så jeg er glad for, at vi her på eksportfremstødet har et stort fokus på dette."

European Energy har som en af de første i verden udviklet et såkaldt e-metanolanlæg, der bruger vedvarende energi til at omdanne vand og kuldioxid til grønne brændstoffer. Metanolen er et grundelement i skibsfart og plastikproduktion, og hvis den produceres med vedvarende energi, er der ingen udledning af kuldioxid under produktionen. Derimod bliver der rent faktisk opsamlet kuldioxid i produktionsfasen.

Nu skal European Energy altså omsætte sine erfaringer fra Danmark, hvor virksomheden lige nu er i gang med udbygningen af verdens første storskala e-metanolanlæg i Aabenraa Kommune – og som kommer til at levere e-metanol til Maersk, Novo Nordisk og LEGO-koncernen – til projekter i Polen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Knud Erik Andersen - adm. direktør for European Energy
Knud Erik Andersen - adm. direktør for European Energy
Download

European Energy

European Energy er et dansk selskab stiftet 2004 i København. Virksomheden udvikler og bygger vedvarende energiparker og Power-to-X-anlæg. Virksomheden er aktiv i 28 lande og havde over 700 ansatte i starten af 2024. 

Følg pressemeddelelser fra European Energy A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra European Energy A/S

Markant opbakning til Lillebælt Syd Vindmøllepark blandt borgerne i Assens og Sønderborg Kommune29.12.2022 11:30:00 CET | Pressemeddelelse

European Energy har fået foretaget en Megafonundersøgelser i Assens kommune for at afdække borgernes holdning til Lillebælt Syd Vindmøllepark, som European Energy arbejder på at opføre i det sydlige Lillebælt i samarbejde med Sønderborg Forsyning. I forbindelse med de kystnære vindmølleprojekter er det en del af selskabets almindelige procedure at undersøge borgernes holdning til projektet. Undersøgelserne viser generelt en stor opbakning til European Energys projekter og den grønne omstilling, hvilket også er tilfældet for borgerne i Assens kommune. ”Vores undersøgelse viser, at der er stor opbakning blandt borgerne i Assens kommune til en vindmøllepark i det sydlige Lillebælt. Et flertal på 69% af borgerne har en positiv holdning til vindmølleparken, mens det omvendt er under hver femte af borgerne, der er negative. Samtidig er størstedelen heller ikke bekymrede for negative konsekvenser af en vindmøllepark, og stort set samtlige borgere i Assens kommune bakker generelt op om nye pro

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye