Lolland Kommune

Proces for bygninger på plads

Del
Mandag formiddag blev der afholdt fællesmøde mellem Økonomi- og Erhvervsudvalget og Børne- og Skoleudvalget. Anledningen var udfordringerne med skolebygningerne i Horslunde og Holeby, de tilknyttede haller og STU-bygningerne i Hunseby. Der er nu en godkendt procesplan for den politiske behandling og klare anbefalinger fra Økonomi- og Erhvervsudvalget til fagudvalgenes behandling i januar.

Den vedtagne procesplan indebærer, at tre fagudvalg skal tage stilling til hver sin del af sagskomplekset i januar. Det kommer til at ske med udgangspunkt i følgende indstillinger fra Økonomi- og Erhvervsudvalget:

  • at skolerne i Holeby og Horslunde nedlægges pr. 1. august 2024 med baggrund i bygningernes tilstand og de forventede fremtidige børnetal
  • at dagtilbud i Horslunde og Holeby fortsætter som hidtil
  • at STU videreføres i Hunseby med nødrenovering af bygninger
  • at specialskolen flyttes fra Horslunde
  • at der tages stilling til om en eller begge haller i Horslunde og Holeby renoveres og bevares

”Økonomi- og Erhvervsudvalget har givet fagudvalgene nogle klare anbefalinger for det videre arbejde,” siger borgmester Holger Schou Rasmussen. ”Det har vi gjort, fordi det er vigtigt for os at være ærlige omkring, hvad der er realistisk og muligt i den nuværende situation.”

Anbefalingerne har størst betydning for skoletilbuddene i Horslunde og Holeby, der foreslås nedlagt.

”I Børne- og Skoleudvalget var vi allerede gået i gang med at kigge på rammerne for fremtidens skole,” forklarer formand for Børne- og Skoleudvalget Thomas Østergaard, ”og i udgangspunktet kiggede vi ikke på bygninger men på indhold og på udviklingen i elevtallet. Det er fortsat vigende, og vi kan se, at det især kommer til at udfordre mulighederne for at drive bæredygtige skoler i Holeby og Horslunde.”

”Bygningernes tilstand bliver den konkrete anledning, men det er kombinationen af bygningsudfordringer og vigende elevtal, der er afgørende for, hvor der skal være skole i fremtiden,” slutter Thomas Østergaard.

Efter fagudvalgenes behandling går sagerne videre til godkendelse i Økonomi- og Erhvervsudvalget og derefter i byrådet. Når byrådet har taget stilling 24. januar, kommer sagerne i høring.

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

Tlf:23 24 91 80

Thomas ØstergaardFormand for Børne- og Skoleudvalget, Lolland Kommune

Tlf:41 42 21 28

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lolland Kommune iværksætter handleplan for byggesager18.4.2024 12:19:40 CEST | Pressemeddelelse

Klima-, Teknik- og Miljøudvalget bestilte i september 2023 en analyse af byggesagsbehandlingen i Lolland Kommune. Nu viser en brugertilfredshedsundersøgelse, at der blandt de fleste adspurgte er tilfredshed med sagsbehandlingen. Men der er også områder, hvor sagsbehandlingen kan gøres endnu bedre. Det viser den analyse, som Deloitte har foretaget for kommunen. Derfor har Klima-, Teknik- og Miljøudvalget nu vedtaget en handleplan.

Lolland Kommune inviterer til job- og bosætningsmesse7.2.2024 06:15:00 CET | Pressemeddelelse

Onsdag den 28. februar kl. 9-12 gentager Lolland Kommune sidste års succes med en kæmpe jobmesse i Maribo Hallerne. Her vil en lang række lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner stå klar til en snak med jobsøgende og andre interesserede om deres job- og uddannelsestilbud. Samtidig får nye og kommende tilflyttere fra nær og fjern lejlighed til at høre om bolig- og fritidsmulighederne på Lolland. I år er messen nemlig udvidet med en ekstra hal til ejendomsmæglere, foreninger og andre lokale nøgleaktører inden for bosætning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye