Klimabevægelsen i Danmark

Klimabevægelsen udtaler sig om det nye ministerhold

Del

Klimabevægelsen udtaler sig om fire af de ministre, som kommer til at få stor betydning for den grønne omstilling.

Om den nye minister for Klima-, energi- og forsyning:

- Lars Aagaard har arbejdet meget med energiområdet, og vi ser frem til at se hvilken retning han kan sætte. Det er vigtigt at der sættes fart på udbygningen af vind- og solenergi, samt at biomassen bliver udfaset. Det er dog også vigtigt at klimaministeren har et bredere sigte for sit ministerium, og det håber vi også at den nye minister vil arbejde med, siger Frederik Roland Sandby, sekretariatsleder i foreningen Klimabevægelsen i Danmark.

Om den nye minister for Udviklingssamarbejde og global klimapolitik:

- Dan Jørgensen overtager et helt nyt ansvarsområde: det globale klima. Det der er vigtigt for en sådan ny post er at der sættes mål for, og arbejdes med, at reducere danskernes globale klimaaftryk, siger Frederik Roland Sandby.

Om den nye minister for Fødevarer, landbrug og fiskeri:

- Det er meget forudsigeligt at Venstre, med Jacob Jensen, besætter posten som minister for landbruget. Skal vi begrænse klimaforandringerne, så skal landbruget gennemgå den største forandring nogensinde, og den animalske produktion skal reduceres gevaldigt. Det er svært at forestille sig at der kommer politisk medvind på den front, når Venstre er i førersædet, siger Frederik Roland Sandby.

Om den nye Skatteminister:

- Jeppe Bruus stod i spidsen for at indføre CO2-afgiften for industrien, og den erfaring er vi tilfredse med, at han kan tage med, når der skal indføres en CO2-afgift for landbruget. I Klimabevægelsen glæder vi os til at samarbejde med ministeren omkring at indføre forureneren betaler-princippet for alle dele af Danmark, siger Frederik Roland Sandby.

Kontakter

Billeder

Information om Klimabevægelsen i Danmark

Klimabevægelsen i Danmark
Klimabevægelsen i Danmark
Grundtvigs Sidevej 2, kld.
1865 Frederiksberg C

+45 9393 0879https://www.klimabevaegelsen.dk/

Klimabevægelsen arbejder målrettet med at mobilisere befolkningen, og vise den folkelige opbakning til ambitiøs og vidtrækkende klimapolitik.

Vi handler på klimaforskernes utvetydige og alvorlige konklusioner. Vores grundlag er videnskab.

Vi sørger sammen for, at politikerne bidrager til at skabe en sikker fremtid. Vores styrke er fællesskab. 

Vi tager et globalt ansvar, fordi vi ved, at klimakrisen først rammer befolkningsgrupper uden skyld, udenfor Danmarks grænser. Vores overbevisning er retfærdighed.

Følg pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye