Fortinet

Fortinet runder milepæl: har certificeret 1 million it-sikkerhedseksperter

Del
It-sikkerhedsvirksomheden Fortinet har i samarbejde med blandt andet danske uddannelsesorganisationer nu certificeret 1 million it-sikkerhedseksperter som led i global ambition om at uddanne flere nye cyber-eksperter.

Data viser, at op mod 80 % af de it-sikkerhedsbrister, der opstår i virksomheder, skyldes mangel på it-sikkerhedseksperter. For at lukke hullet forpligtende Fortinet sig i 2021 til at uddanne 1 million it-sikkerhedseksperter. Allerede i oktober 2022 er en stor milepæl nået: 1 million Network Security Experts (NSE) certifikater er uddelt på verdensplan. Derfor udvider Fortinet programmet yderligere, da behovet for it-sikkerhedsspecialister kun er steget siden sidste år.

Træningen og certificeringen foretages af Fortinet Training Institute og omfatter også Danmark. Herhjemme har Fortinet Danmark udstedt 1501 certifikater indtil videre i 2022. Hen over første halvår 2022 har Fortinet set en stigning på 50 pct. i det totale antal af certificerede både på de tekniske spor, men også 150 pct stigning i awareness-træning til private aktører gennem Fortinets NSE Training Institut.

”I Danmark oplever vi markant stigende interesse for cybersikkerheds-certificeringer, hvilket er glædeligt. Vi kan kun bekæmpe de stigende cyberangreb med en kombination af digitalt cyberforsvar, og ved at brede ansvaret for og kompetencen inden for cybersikkerhed ud i organisationerne. Derfor er uddannelse og certificering af medarbejdere & kompetenceudvikling vigtigt, ikke bare den enkelte virksomhed, men for at sammen at stå stærkere i Danmarks digitale politiske situation om få år,” siger Christian Rutrecht, SE Director ved Fortinet Danmark.

Èn af de organisationer, der har nydt godt af Fortinets løfte er danske Mercantec, der er Viborg Kommunes største uddannelsesinstitution, og tilbyder et bredt udvalg af ungdomsuddannelser inden for HHX, HTX, EUX og erhvervsuddannelser. Morten Mølgaard Johannsen, der er underviser i Data, Teknologi / Energi, siger om samarbejdet med Fortinet Danmark:

Antallet af cyber-professionelle vokser ikke hurtigt nok ift. de knap 3 millioner ledige cyber-sikkerhedsjob på verdensplan. For at afhjælpe den kritiske situation tilbyder vi på Mercantec tre forskellige IT-uddannelser, der anvender cyber-sikkered som et vigtigt fag i vores uddannelser. En central del af vores program er Fortinet Training Institutets Network Security Expert (NSE) træning og certificeringer, hvor vi kan trække på materialer, der er udarbejdet af brancheeksperter, og gør det muligt for os, at indkorpere virkeligheden i teorien. Ved at implementere Fortinets træning i vores klasselokaler, så kan vi tilbyde et solidt pensum for vores studerende, for at udvikle fremtidens cyber-arbejdsstyrke.”

En it-sikker fremtid afhænger af omskoling & flere kvinder

Efter NSE-certificeringensmillionen er nået udvider Fortinet nu sit it-sikkerhedstræningsprogram og gør det tilgængeligt for flere at blive uddannet og certificeret som it-sikkerhedsekspert. Uanset din uddannelsesmæssig baggrund eller nuværende karriere, så tilbyder Fortinet dig at kickstarte en ny karriere inden for cyber-sikkerhed. For at nå målet om 1 million nyuddannede it-sikkerhedseksperter skal nåes inden for 2026, der er Fortinets ambition, så kræver det udover omskoling også, at flere grupper, der traditionelt ikke går it-sikkerhedsvejen får øjnene op for nye karrieremuligheder: Fokus er især på at tiltrække flere kvinder og studerende.

John Maddison, EVP of Products and CMO ved Fortinet udtaler om milepælen:

“Fortinet har kæmpet for at lukke cyber-kompetencehullet i lang tid, og vi er derfor stolte over, at vi nu har nået en markant milepæl ved at runde 1 million udstedte Network Security Expert (NSE) certifikater. Kontinuerlig læring gennem træning og certificeringer er essentielt for at være på forkant med de it-kriminelle, som konstant forfiner deres angrebsstrategier og metoder. Netop derfor er Fortinets Training Institute dedikeret til at udbyde prisvindende cyber-træning og certifikater til både it-sikkerhedsprofessionelle, så de følger med tiden og bliver klogere, og til dem, der overvejer et karriereskifte. For organisationer, der ønsker at styrke fokus på cyber-kriminalitet, så tilbyder Fortinet Training Institute, Security Awareness & Training servicen.”

Nøgleord

Kontakter

DK mediekontakt:
Charlotte Schwarz-Rosman
Grey Public, på vegne af Fortinet
charlotte.schwarzrosman@grey.com

Billeder

Download
Christian Rutrecht, SE Director ved Fortinet Danmark
Christian Rutrecht, SE Director ved Fortinet Danmark
Download
Mercantec Viborg
Mercantec Viborg
Download

Information om Fortinet

Fortinet



Fortinet (NASDAQ: FTNT) skaber en digital verden, hvor de skaber tryghed igennem deres mission, om at beskytte folk, enheder og data overalt. Det er derfor, at verdens største virksomheder, tjenesteudbydere og statslige organisationer har valgt Fortinet til at trygt sætte skub i deres digitale udvikling. Fortinets Security Fabric platform giver en bred, integreret og automatiseret beskyttelse på tværs af hele den digitale angrebsoverflade, ved at sikre kritiske enheder, data, applikationer og forbindelser fra datacenteret til skyen, og til dit hjemmekontor. Fortinet rangerer nummer et blandt de fleste sikkerhedsapparater der sendes over hele verden, og mere end 565.000 kunder stoler på, at Fortinet beskytter deres virksomhed. Fortinets NSE Trænings Institut, som er et initiativ fra Fortinets Training Advanced Agenda (TAA), er en af de største og bredeste træningsprogrammer i industrien, målrettet mod at gøre cybertræning og nye karrieremuligheder tilgængelig for alle. Læs mere om det på https://www.fortinet.com, Fortinets blog, eller FortiGuard Labs.

Følg pressemeddelelser fra Fortinet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fortinet