PLF - Plejefamiliernes Landsforening

Plejefamilier bør få del i regeringens inflationspakke

Del

PLF oplever et stigende pres blandt vores mange dygtige plejefamilier i Danmark. Udgifterne til fødevarer, brændstof, varme og el etc. er på himmelflugt og har været det længe.

Vores plejefamilier modtager et månedligt beløb til dækning af et anbragt barns kost, logi og andre daglige fornødenheder. Dette beløb reguleres normalt én gang årligt. I 2021-2022 steg beløbet med 1,2%. I samme periode steg fødevarerne ifølge tal fra Fødevareministeriet med 10,1%.

De fleste plejebørn har et stort behov for at blive kørt til eksempelvis fritidsinteresser, psykolog, speciallæge og særlige skoletilbud. Denne kørsel bliver almindeligvis afregnet med laveste takst. Med de stigende priser er vi nu ved at være der, hvor det koster plejefamilier penge at foretage disse nødvendige køreture.

Der var i 2020 ca. 13.500 anbragte børn. Langt over halvdelen af disse boede i plejefamilie. Anbringelse i plejefamilie er den foretrukne form, da man ved, at det er godt for børn at vokse op i en familie. Generelt har vi i Danmark rigtig mange plejefamilier, der er ildsjæle i det daglige og lever og ånder for de anbragte børn.

Inflationspakke og dækning af kørsel

PLF kan som fagforening for plejefamilier ikke længere se til, at den daglige drift trues ude i plejefamilierne. Derfor skal plejefamilierne delagtiggøres i den inflationspakke på 2 milliarder kroner, som regeringen har på finanslovsudspillet. Ud over dette er det PLF´s forventning, at plejefamilier får dækket deres kørsel med den højeste takst ude i kommunerne.

Siden PLF blev grundlagt i 1974 har vi utrætteligt brugt vores kræfter på at forbedre vilkårene for vores plejefamilierne. Som den faglige organisation, der kender området bedst og mest præcist, er vi mere bekymrede end nogensinde før. Der er kæmpe rekrutteringsproblemer på området, og når vi samtidig har plejefamilier, der bliver presset i knæ af de daglige udgifter, frygter vi, det kan føre til, at det rammer de anbragte børn.

Bremses denne udvikling ikke, samtidig med at vores medlemmer også oplever kommuner, som presser dem ned i vederlag. Lige nu har Nordfyns Kommune skrevet ud til samtlige plejefamilier, at de i løbet af denne måned vil blive indkaldt til forhandling, oplyser Morten Von Enoch. På den baggrund frygter PLF, at vi kommer til at se plejefamilier, der ufrivilligt må kaste håndklædet i ringen. Dermed oplever børnene skift i anbringelsen. Dette må ikke ske!

PLF forventer, at både regering og kommuner handler på vores bekymring. Tag os med i den kommende inflationspakke.

PLF er fagforening for og af plejefamilier i Danmark, og vi arbejder for, at plejefamiliernes vilkår konstant er i fokus.

Kontakter

Billeder

Information om PLF - Plejefamiliernes Landsforening

PLF - Plejefamiliernes Landsforening
PLF - Plejefamiliernes Landsforening
GL Skovvej 116
4300 Holbæk

http://Plejefamilierne.dk

Plejefamiliernes Landsforening – en fagforening for og af plejefamilier
Vi gør, hvad vi kan for at forbedre forholdene for plejebørnene og deres familier. Vi brænder allermest for at forbedre vilkårene for plejefamilierne – fungerer en plejefamilie ikke, så mislykkes anbringelsen.
Vi ved, hvad der gør en forskel.

Følg pressemeddelelser fra PLF - Plejefamiliernes Landsforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PLF - Plejefamiliernes Landsforening

Danmarks plejefamilier vil styrke kampen for bedre løn- og arbejdsvilkår5.3.2024 13:16:05 CET | Pressemeddelelse

Plejefamiliernes Landsforening, PLF, holder generalforsamling lørdag 9. marts 2024 på Næsbyhoved Skov i Odense, og her er de usikre løn- og arbejdsvilkår for plejefamilier på dagsordenen. Formand for Plejefamiliernes Landsforening Inge Neander peger på det paradoksale i, at godt 800.000 sygeplejersker, pædagoger, lærere og andre offentligt ansatte netop nu forhandler og fornyer overenskomster med stat, regioner og kommuner og dermed kender de deres løn- og arbejdsvilkår for de kommende år. ”Plejefamilierne har et kæmpe ønske om at både politikere og ansatte i kommunernes familieafdelinger ved, hvad faget plejefamilie handler om. Vi oplever stadig politikere, der bliver overrasket over, at vi ikke har en overenskomst. Der er politikere, der syntes, at det er ubehageligt, når vi taler om løn for vores arbejde. Jeg ved virkelig ikke, om det er godt for os at få en overenskomst, men jeg er 100% sikker på, at nogle minimumsrettigheder er altafgørende for at vores fag også eksistere om 10 år

Ny regering – en socialminister, der selv har været plejefamilie. Plejefamiliernes Landsforening (PLF) glæder sig til samarbejdet16.12.2022 13:03:12 CET | Pressemeddelelse

Vi ønsker den nye regering kæmpestort tillykke og ser frem til at møde den nye social- og boligminister, det har vi brug for. PLF er en fagforening af og for plejefamilier. Plejefamilier, der er villige til at gå rigtigt langt for det barn/de børn, de har taget ind i deres familie. Vi har aldrig hørt om plejefamilier, der stopper, fordi de ikke var uddannet godt nok til at være familie for et eller flere anbragte børn, men mange plejefamilier bliver kørt over af dem, der faktisk burde støtte dem.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye