
Ny pulje åbner verden op for danskerne
Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen glæder sig til at se, hvilke spændende projekter, puljen vil støtte:
- Global udvikling vedrører os alle. Derfor er det så vigtigt, at endnu flere danskere får en forståelse for udviklingen i verden og for deres egen rolle heri. Det er det jeg håber og tror, den nye pulje OpEn kan være med til gennem de projekter, den støtter, siger han.
Puljen har fået navnet OpEn – Udenrigsministeriets Oplysnings- og Engagementspulje. OpEn finansieres af Udenrigsministeriet og administreres af Fonden Roskilde Festival og CISU – Civilsamfund i Udvikling.
Som navnet signalerer, skal den nye pulje åbne verden op for mennesker i Danmark. Særligt dem, der ikke i forvejen ved en masse om globale udfordringer og internationalt samarbejde. Puljen skal give plads til at tænke anderledes og udvikle nye måder at informere og engagere danskerne i verdens udvikling.
Bred ansøgerkreds
Potentielle ansøgere til puljen kan være civilsamfundsorganisationer, medier, private og socialøkonomiske virksomheder, fonde, selvejende- og offentlige institutioner og kulturinstitutioner. På større projekter opfordres ansøgerne til at gå sammen i partnerskaber. Derudover kan enkeltpersoner med formidlingskompetencer søge den særlige støtteform ’formidlingslegater’.
Puljen fordeler 20,8 millioner om året fra 2022-2025.
Ansøgningsfrist 5. oktober
Forud for lanceringen har et bredt sammensat brugerpanel givet feedback til indholdet, og retningslinjerne har i maj været i skriftlig offentlig høring, som blev suppleret af fysiske høringsmøder.
Den første ansøgningsfrist til puljen bliver den 5. oktober 2022.
Potentielle ansøgere kan allerede nu anmode CISU – Civilsamfund i Udvikling om vejledning eller rådgivning på ansøgning til puljen. For mere information om rådgivning kan man kontakte cisu@cisu.dk.
Yderligere information om puljen kan findes på openpuljen.dk.
60 års folkeligt engagement
Den nye oplysnings- og engagementspulje lanceres i 60-året for Danmarks udviklingssamarbejde. Folkeligt engagement har fra starten i 1962 været en vigtig del af udviklingssamarbejdet. De senere år er oplysnings- og engagementsarbejdet blevet gentænkt med et øget fokus på at nå ud til de danskere, der ikke i forvejen interesserer sig for global udvikling. Den nye pulje OpEn er et af resultaterne af gentænkningen.
Information om Danida
Følg pressemeddelelser fra Danida
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danida
Evaluering: Støtte til bedre rammevilkår for private virksomheder i udviklingslandene er relevant, men resultater har været svingende!10.10.2023 13:54:32 CEST | Nyhed
Ny evaluering opfordrer Denmark til at opprioritere støtten til bedre rammevilkår, hvis det skal lykkes med bæredygtig vækst og grøn omstilling.
Dansk fond bidrager til positive forandringer i verdens brændpunkter, men freden er ikke rykket nærmere3.3.2023 13:27:45 CET | Pressemeddelelse
Ny evaluering af Freds- og Stabiliseringsfonden, der primært er finansieret af den danske udviklingsbistand, konkluderer, at Fonden har bidraget til flere positive resultater i nogle af verdens brændpunkter, og at Fonden også i fremtiden bør være et vigtigt element i Danmarks internationale indsats. Også selv om den kun i beskedent omfang har bidraget til at sikre fred og stabilitet på længere sigt.
Både ros og ris til dansk udviklingsbistand til infrastruktur23.2.2023 11:39:14 CET | Pressemeddelelse
Ny evaluering roser projekter støttet af Danida Sustainable Infrastructure Finance (DSIF) for at have styrket bl.a. adgang til vand, sanitet og energi, men efterlyser dog også et stærkere fokus på effekt og fattigdomsorientering samt et opgør med kravet om, at kun danske firmaer må byde på DSIF-støttede projekter.
Invitation til ansøgning om Børnenes U-landskalenderprojekt i 202410.1.2023 15:11:30 CET | Pressemeddelelse
Hvor skal Børnenes U-landskalender hen i 2024? Har din organisation en god idé til et projekt, som gavner børn i et udviklingsland og kan formidles til danske børn – og har I mod på at være med i midten af en stor og mangesidet oplysningsindsats? Så send os en kort interessetilkendegivelse. Overskuddet fra salget af U-landskalenderen 2024 vil gå til det udvalgte projekt.
Udviklingspolitisk Råd besøger Jordan og Libanon30.5.2022 11:36:12 CEST | Pressemeddelelse
Krigen i Syrien er gået ind i sit 12. år. Flere millioner syrere er flygtet til nabolande som Jordan og Libanon. Det skaber et stort pres på værtssamfundenes infrastruktur. Samtidig er især Libanon ramt af en dyb krise, som nu forstærkes hastigt af stigende fødevare- og energipriser i kølvandet på Ruslands invasion af Ukraine. Derfor støtter Danmark landene omkring Syrien i kampen for at udvikle holdbare løsninger inden for bl.a. sundhed, uddannelse og jobskabelse for såvel flygtninge som berørte lokalsamfund.