Lolland Kommune

Lollands Sydkyst – en turistdestination i international topklasse

Del
Hvordan skal Lollands sydkyst se ud i år 2030? Og i 2050? Hvor skal der være badestrand, overnatningstilbud, butikker og restauranter? Og hvordan får vi det hele til at spille positivt sammen på tværs af både nye og eksisterende by-, havne-, natur- og strandområder? Det og meget mere sætter en ny strategisk udviklingsplan for Lollands sydkyst en ny retning for. Planen er netop behandlet i Økonomi- og Erhvervsudvalget i Lolland Kommune og vil være på byrådets dagsorden den 25. maj 2022.

Lolland Kommune har Danmarks længste sydvendte kyststrækning. Her kan man bade med solen i ansigtet – ikke i ryggen – og med den kommende forbindelse over Femern Bælt, bliver afstanden kort for gæster fra det meste af Nordtyskland, Hamborg og Berlin. Området har dermed potentiale til at udvikle sig til en kystdestination i international topklasse, og en ny, strategisk udviklingsplan, der skal sætte retning for de kommende års udvikling, er netop blevet færdig:

”Vi har en fantastisk sydvendt kyststrækning, en række stærke turistattraktioner lokalt og mange investorer har allerede fået øjnene op for de mange nye muligheder i vores område”, fortæller borgmester Holger Schou Rasmussen og fortsætter: ”Ved at tiltrække flere turister, kan vi få flere gæster i vores restauranter, butikker og aktivitetstilbud, og dermed flere arbejdspladser. En øget turisme kan virke som en stærk dynamo for ny vækst og udvikling, og blive til glæde og gavn for både borgere og besøgende”.

Han understreger, at selvom der stadig er længe til, at Femernforbindelsen står færdig, er det nu, at de første streger skal lægges fast, så der kan blive sat en sikker kurs og skabt en sund balance mellem at beskytte og benytte området hensigtsmæssigt.


Flere overnatningstilbud

Lolland Kommune har lige nu knap 1 mio. overnattende gæster pr. år. Målet er, at det tal skal være fire gange så højt i 2050. En af de vigtigste forudsætninger for, at det kan lykkes er, at Lolland får et væsentlig større og mere varieret udbud af overnatningstilbud. Fra hoteller og ferieresorts til sommerhuse og glamping.

”Der bliver brug for noget nær alle former for overnatningsmuligheder, og samtidig skal vi arbejde for, at sæsonen bliver længere end bare de få uger, hvor vi i Danmark er vant til at holde sommerferie. Vi har meget at byde på – ikke mindst når det handler om vores natur, kultur, fødevarer og lokale turistattraktioner – og med flere forskellige tilbud hele året rundt, vil både gæster og lokale få mere at opleve i vores område også uden for den almindelige sæson”, forklarer Holger Schou Rasmussen.


Det nye forland

I området vest for Rødbyhavn er der allerede nu ved at blive lavet et helt nyt strandareal med sand fra Femernbyggeriet. Det bliver dobbelt så stort som Amager Strandpark, og skal ifølge planen rumme både en naturstrand, en aktivitetsstrand, en lagune og et klitlandskab. Området er 550 meter bredt og giver plads til, at der kan laves nye former for både naturrum og bebyggelse.

”Det nye forland er et helt nyt stykke land. Det ligger yderst attraktivt med strand mod syd og et naturområde med ferskvandssøer mod nord. På stranden bliver der plads til både at bade, lege eller surfe, og længere inde mod land kan der opføres nye ferieresorts og overnatningsmuligheder. Naturligvis godt integreret i naturen med grønne kiler imellem”, forklarer Holger Schou Rasmussen.


Fra Hyllekrog til Nakskov

Området ved Rødbyhavn er ikke det eneste område, som planen sætter retning for – Den dækker den fulde kyststrækning fra Hyllekrog i øst til Nakskov i vest, med særligt fokus på Kramnitze/Hummingen, Dannemare, Vindeholme Skov, Albuen og Nakskov. Indsatserne er desuden tænkt sammen med de ambitiøse udviklingsinitiativer, der allerede er sat i værk i Nakskov, som en del af projektet Nakskov 2030.

”I Nakskov er der fokus på at udvikle den ægte købstadsstemning, på Albuen kan man komme helt tæt på naturen, og i Kramnitze kan man mærke det lokale fællesskab og hygge sig på stranden. Alt i alt har vi et bredt og varieret tilbud med noget for næsten enhver smag, så det handler om at få sat en fælles retning og i fællesskab udnytte de mange potentialer”, afslutter Holger Schou Rasmussen.

Om planen

Den strategiske udviklingsplan er blevet til med støtte fra Dansk Kyst- og Naturturisme og Realdania. Den er udarbejdet af Bark Rådgivning, EFFEKT Arkitekter, Lars Bernhard Jørgensen og Robert C. Spies.

Hvis planen bliver vedtaget på byrådets møde den 25. maj 2022, vil næste fase af arbejdet byde på mere dybdegående analyser af de muligheder, som planen præsenterer.

Der har undervejs været en tæt dialog med en bred vifte af aktører og interessenter i området. Herudover er både de indledende tanker og den færdige plan præsenteret på to borgermøder, hvor flere hundrede deltagere har haft mulighed for at kommentere på indholdet og stille spørgsmål til planen både fysisk og online.

Planen er vedhæftet her.

For at se denne video fra dreambroker.com, så skal du aceptere cookies på toppen af denne side.

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

Tlf:23 24 91 80

Vedhæftede filer

Links

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lolland Kommune iværksætter handleplan for byggesager18.4.2024 12:19:40 CEST | Pressemeddelelse

Klima-, Teknik- og Miljøudvalget bestilte i september 2023 en analyse af byggesagsbehandlingen i Lolland Kommune. Nu viser en brugertilfredshedsundersøgelse, at der blandt de fleste adspurgte er tilfredshed med sagsbehandlingen. Men der er også områder, hvor sagsbehandlingen kan gøres endnu bedre. Det viser den analyse, som Deloitte har foretaget for kommunen. Derfor har Klima-, Teknik- og Miljøudvalget nu vedtaget en handleplan.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye