
Bedre kønsbalance på investeringsmarkedet

Langt flere kvinderinvesterer end tidligere, viser tal fra Danske Bank. Cirka halvdelen af nye investeringsdepoter tilhører kvinder. Det giver en bedre kønsbalance på investeringsmarkedet, som historisk har været skæv, imens flere mennesker får mulighed for at investere, forklarer Louise Aggerstrøm Hansen, der er chefanalytiker og privatøkonom i Danske Bank:
”Grundlæggende synes jeg, at alle skal investere det, de kan, for at få størst muligt afkast af de penge, de har brugt tid på at tjene.Derfor er det positivt at se, at flere kvinder investerer, så vi med tiden kan få rettet op på den historisk skæve kønsbalance på investeringsmarkedet.”
Den nye kvindelige investor er typisk lidt ældre end den gennemsnitlige nye mandlige investor på investeringsmarkedet. Overordnet peger mange faktorer på, at vi har fået bedre ligestilling på dette område, forklarer Louise Aggerstrøm Hansen:
”Tidligere har det nok især været mænd, der har truffet flest økonomiske beslutninger, og vi har haft nogle stereotype forestillinger om, at køn betyder noget for, hvor god man er til at investere. Derfor er det opløftende at se tegn på, at vi får en bedre balance på investeringsområdet, selvom vi selvfølgelig aktuelt befinder os i en særlig situation, hvor krigen i Ukraine naturligt kan lægge en dæmper på investeringslysten hos mange.”
Større appetit på risiko
De nye, kvindelige investorer udviser generelt en dobbelt så høj appetit på risiko, end hvad vi tidligere har set hos den gruppe. Det er godt, for lysten til at tage lidt mere risiko kan få en positiv betydning på sigt, forklarer Louise Aggerstrøm Hansen.
”Der har historisk været en tendens til, at kvinder har taget mindre risiko, og det billede lader til at være ved at ændre sig. Problemet er jo, at mindre risiko potentielt giver et lavere afkast i den anden ende, så det er godt at se, at der er flere, der har fået lidt mere appetit på at tage risiko, samtidig med at de investerer med en lang tidshorisont.”
Danske Banks opgørelse viser i øvrigt, at den forbedrede kønsbalance på investeringsområdet og de overordnede tendenser går igen i alle nordiske lande.
Denne meddelelse udgør ikke investeringsrådgivning. Rådfør dig altid med dine professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.
Nøgleord
Kontakter
Helga HeynSouschefPresse, Danske Bank Group
hhey@danskebank.dkBilleder

Links
Information om Danske Bank
Følg pressemeddelelser fra Danske Bank
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danske Bank
Ny undersøgelse: Forældre mangler viden om deres børns spiladfærd på nettet7.8.2023 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Online spil fylder meget i børn og unges liv og hverdag, men forældre ved generelt alt for lidt om centrale elementer som fx lootboxes og skins, der er en stor del af spillene. Det kan være skadeligt for pengevanerne på sigt, mener børne- og ungechef i Danske Bank.
Danske Bank rykker op blandt de mest attraktive arbejdspladser for studerende i Danmark8.6.2023 10:25:38 CEST | Pressemeddelelse
I årets undersøgelse fra Universum tager Danske Bank et spring op i topti som den arbejdsplads business-studerende i Danmark helst vil starte karrieren i. Samtidigt er Danske Bank den højest rangerede arbejdsplads i finanssektoren og forbedrer sin position fra en 13. plads i 2022.
Ny undersøgelse: Konfirmationen fylder i familiers økonomi11.5.2023 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Hver anden familie forventer at bruge mere end 20.000 kroner på konfirmationen, viser ny undersøgelse foretaget for Danske Bank. Konfirmationen er derfor den perfekte anledning til at tale med sit barn om penge og prioriteringer, siger Danske Banks børne- og ungechef.
Analyse: Opsparingen er dobbelt så stor hos børn og unge med fritidsjob24.4.2023 08:58:00 CEST | Pressemeddelelse
Flaskedrengen, avisbuddet og babysitteren tjener ikke bare penge til en tur i biografen eller nyt tøj i ungdomsårene. De sparer også pengene op, og det gør de i langt højere grad end deres kammerater uden fritidsjob. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Kraka Advisory for Danske Bank.
Påskeferien betyder ekstra lommepenge: Brug dem til at give dit barn gode pengevaner31.3.2023 11:07:25 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse viser, at de fleste danske børn får ekstra lommepenge, når det er ferie. Derfor er påsken en oplagt mulighed for at øve gode pengevaner.