
Ghita Parry fortsætter som formand for Kost og Ernæringsforbundet
I dag sluttede opstillingsfristen for kandidater til Kost og Ernæringsforbundets hovedbestyrelse. Dermed er det afgjort, at Ghita Parry er valgt som formand de næste tre år.
- Kost og Ernæringsforbundets medlemmer gør en stor forskel hver dag for både den enkelte borger og det store fællesskab. God ernæring er en grundsten i rigtig mange dele af vores samfund. Ikke bare inden for sundhed, men også i forhold til forebyggelse, trivsel og ikke mindst klimaet, siger Ghita Parry og uddyber:
- Jeg ser frem til at bruge de næste tre år til at kæmpe videre med at få integreret ernæring i alle dele af samfundet. Vi skal bidrage til at skabe lighed i sundhed, så hjælp og vejledning fås, uanset hvor du bor eller, hvad du tjener. Vi skal fortsætte klimarejsen og sikre mere bæredygtig madproduktion uden at gå på kompromis med ernæringen. Det kræver stærk faglighed, tilførsel af nye kompetencer og politisk prioritering i alle dele af vores samfund, siger Ghita Parry.
Udover formandsposten er yderligere syv kandidater valgt ved fredsvalg:
• Michael Allerup Nielsen er genvalgt som næstformand.
• Jette Nielsen er genvalgt som regionsformand i Region Midtjylland.
• Marian Aagaard er genvalgt som regionsformand i Region Nordjylland.
• Marianne Vilsbøll Jacobsen er genvalgt som regionsformand i Region Hovedstaden.
• Rikke Kristensen er genvalgt som regionsformand i Region Sjælland.
På Færøerne er Thilda Gaardlykke nyvalgt som regionsformand, mens Maiken Krøyer Nielsen er nyvalgt som studerenderepræsentant i hovedbestyrelsen.
Der er kampvalg til regionsformandsposten i Region Syddanmark samt til elevrepræsentantposten og de fem medlemsrepræsentantsposter.
Kampvalget afgøres 15. marts, hvor afstemningsfristen udløber.
Nøgleord
Kontakter
Tenna HjortnæsPressechef
Tlf:41594446tpe@kost.dkInformation om Kost og Ernæringsforbundet
Kost og Ernæringsforbundet er fagforening og interesseorganisation for ca. 8.500 ernæringsprofessionelle, f.eks. ernæringsassistenter, økonomaer, professionsbachelorer i ernæring og sundhed, ledere, kliniske diætister og ernæringsteknologer. De kæmper hver dag for smagfuld og god ernæring og vejledning for hundredtusindvis af mennesker på hospitaler, plejehjem, kantiner, daginstitutioner og mange andre steder.
Kost og Ernæringsforbundet varetager medlemmernes interesser på arbejdsmarkedet og i samfundet, for vi ved, at vores medlemmer giver næring til et sundere Danmark. Medlemmerne arbejder med sundhedsfremme og forebyggelse, ledelse, behandling samt professionel mad- og måltidsforplejning i både den offentlige og den private sektor.
Følg pressemeddelelser fra Kost og Ernæringsforbundet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Kost og Ernæringsforbundet
Fælles udspil: En sundere, mere velsmagende og værdig alderdom26.6.2023 08:53:49 CEST | Pressemeddelelse
Mad kan mere end at mætte. Ernæringsrigtige måltider giver færre indlæggelser og genindlæggelser, og det giver færre udgifter til et hårdt presset sundhedsvæsnet. Men mad og måltider er også nydelse, genkendelse, livskvalitet, glæde samt fællesskaber og værn mod ensomhed.
Uligeløn giver mangel på ernæringsassistenter13.6.2023 11:44:23 CEST | Pressemeddelelse
Ernæringsassistenter er blandt de faggrupper, der får udbetalt mindst for deres indsats på offentlige arbejdspladser. Den lave løn kan medvirke til, at der ikke er hænder nok til at lave mad til sårbare borgere i fremtiden.
Der er brug for at rekruttere mange faggrupper14.12.2022 15:18:03 CET | Pressemeddelelse
Kost og Ernæringsforbundet deler SVM-regeringens opfattelse af, at løn og arbejdsvilkår har betydning for mulighederne for at fastholde og rekruttere den rette faglærte arbejdskraft.
Fagforbund: Køkkenpris bør få politikere i tænkeboks28.9.2022 08:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Kost og Ernæringsforbundet samt FOA håber, at Køkkenprisen 2022 kan få politikere til at genoverveje planer for madproduktion på Nyt Hospital Nordsjælland
Forslag: Indfør obligatorisk skolemad20.6.2022 10:05:34 CEST | Pressemeddelelse
Kost og Ernæringsforbundet, Diabetesforeningen, Børns Vilkår og Landbrug & Fødevarer vil indføre obligatoriske madordninger i den danske folkeskole.