Simon og Peter har lært iværksætteri på den hårde måde

"Hvis du vil være iværksætter, så skynd dig at komme i gang, så du kan lave nogle fejl og lære noget af dem.”
Sådan lyder opfordringen fra to unge arkitekter, der i over to år har drevet arkitektfirmaet Hald & Ravnborg på Frederiksberg.
Undervejs har de begået fejl, de har lært af dem, og de har fået en masse erfaringer med at være iværksættere. En af fejlene var at åbne arkitektforretning på Frederiksberg i 2019, lige op til COVID-19, uden en forretningsplan, uden at teste markedet og med få kundeaftaler i bogen.
Men Simon og Peter var drevet af arkitektoniske visioner og ønsket om at skabe deres eget.
"Vi skulle bare i gang, for vi havde passionen for at skabe vores egne projekter. Vi ønskede at tænke holistisk, og det var vigtigt for os at komme i gang, mens vi havde momentum,” forklarer Simon Hald og Peter Ravnborg.
Virksomheden overlevede COVID-19, og der begyndte at komme kunder i butikken på Schlegels Allé. Efterhånden opstod behovet for at konsolidere og udvikle forretningen. Derfor gik Hald & Ravnborg med i forløbet ”Den kreative iværksætter” hos IværksætterDanmark, erhvervshusenes store iværksætterprojekt, som senest er støttet med REACT-EU-midler.
LÆS OGSÅ: Barchef og shrub-iværksætter drømmer om vækst og flere timer i døgnet
"Forløbet var meget vigtigt for os, for vi havde ikke pengene til selv at betale os fra det. Vi fik en bedre forretningsforståelse, vi lærte om strategi og prissætning, og vi fandt et netværk,” uddyber Simon Hald.
Peter Ravnborg tilføjer:
"Vi fandt ud af, hvordan vi kan tænke vores forretning, så vi både kan være visionære og konkurrencedygtige”.
LÆS OGSÅ: Vækstiværksætterens gode råd: Drøm stort, arbejd hårdt, og få hjælp til at komme videre
LÆS OGSÅ: Iværksætteren Maybritt har fundet opskriften, der slog Claus Meyer
I dag har Hald & Ravnborg omsætning nok til at beskæftige en ansat ud over de to partnere. Det er med andre ord gået godt for virksomheden, men alligevel ville Simon og Peter begynde anderledes, hvis de skulle stifte forretning i dag, siger de:
"Hvis vi vidste det, som vi ved i dag, havde vi tænkt lidt mere forretning inden starten og var begyndt med en enkel forretningsplan. Vi havde fundet et netværk fra starten, som man kunne sparre med – og vi havde helt sikkert ledt efter et forretningsudviklingsprojekt som IværksætterDanmark.”
FAKTA Om IværksætterDanmark
IværksætterDanmark er erhvervshusenes initiativ til en samlende national indsats for alle iværksættere. Projektets overordnede mål er at understøtte et bredt kompetenceløft blandt iværksættere for at øge antallet af nye iværksættere og øge deres overlevelsesrate.
Det sker i tre typer af forløb:
- Forløb, der skal styrke iværksætteres faglige kompetencer på de vigtigste generelle områder
- Branche- og temaorienterede forløb tilpasset lokale forhold
- Next Step-forløb målrettet eksekveringsdygtige iværksættere
EU’s Socialfond og de decentrale erhvervsfremmemidler har støttet IvDK med 20,8 mio. kr., og REACT-EU har støttet med 60 mio. kr. Projektet startede i august 2019, og med støtten fra REACT-EU kan projektet nu fortsætte indtil juni 2023.
Læs mere om IværksætterDanmark på projektets hjemmeside
Læs mere om IværksætterDanmark i Erhvervsstyrelsens projektdatabase her og her
FAKTA Om EU’s Socialfond
I perioden 2014-2020 investerer EU's Socialfond, Regionalfond og danske partnere hvert år 1 mia. kr. i aktiviteter, der skaber vækst og beskæftigelse i hele landet. Socialfondsprogrammet for 2014-2020 er målrettet iværksætteri, uddannelse og social inklusion. Vi skal have flere nye virksomheder og en dygtigere arbejdsstyrke. Det er afgørende forudsætninger for at øget produktivitet, konkurrenceevne og vækst.
Derfor medfinansierer EU's Socialfond projekter, der skal:
- Øge iværksætteraktiviteten og sørge for vækstrettet kompetenceudvikling i små og mellemstore virksomheder
- Fremme social inklusion – via særligt tilrettelagte ungdomsuddannelser, indslusningsforløb til arbejdsmarkedet og socialøkonomiske virksomheder
- Styrke erhvervsuddannelserne, erhvervsfaglige uddannelser og videregående uddannelser
For at se denne video fra www.youtube.com, så skal du aceptere cookies på toppen af denne side.Arkitekterne Simon og Peter sprang direkte ud i iværksætteriet for over to år siden og åbnede tegnestue på Frederiksberg. De havde ingen forretningsplan, ingen praktisk erfaring med forretning og få kunder i ordrebogen. ”Men vi havde passionen,” siger Simon Hald og Peter Ravnborg. Siden fik de skik på forretningen – blandt andet med hjælp fra det REACT-EU-støttede IværksætterDanmark, erhvervshusenes store iværksætterprojekt.
Nøgleord
Kontakter
Hvis du vil vide mere om IværksætterDanmark, så kontakt:
Søren Munch, DE Kommunikation, +45 35 29 17 75 og sormun@erst.dk
Billeder


Information om Erhvervsstyrelsen
Følg pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen
Nye investeringer i pyrolyseprojekter skal udvikle og skalere nye grønne produkter og løsninger3.4.2025 09:23:08 CEST | Pressemeddelelse
Investeringer i grøn teknologi kan føre til innovation og vækst, skabe nye jobmuligheder, og reducere afhængigheden af importerede fossile brændstoffer. Men der er også betydelige omkostninger forbundet med at skifte fra fossile brændstoffer til vedvarende energikilder, modernisere infrastruktur og implementere nye teknologier, og flere grønne teknologier er fortsat på et stadie, hvor der er teknologisk usikkerhed. Nye pyrolyseprojekter understøtter derfor teknologiudvikling, modning, test og demonstration samt opskalering igennem hele værdikæden.
Øgede investeringer i udvikling, test og forskning skal styrke virksomhedernes konkurrenceevne på CCUS-området3.4.2025 09:21:37 CEST | Pressemeddelelse
Danske virksomheder har gode muligheder for at indtage en styrkeposition i et voksende marked for CCUS-teknologier ved at udvikle og levere økonomisk bæredygtige og skalerbare CCUS-løsninger. Investeringer i grøn teknologi og kompetenceudvikling hos fire ambitiøse CCUS-projekter skal bidrage til både kommerciel og bæredygtig vækst.
Ny indsats skal få flere SMV’er ind i grønne leverandørkæder31.1.2025 12:36:18 CET | Pressemeddelelse
Nu får små og mellemstore virksomheder i Syd- og Nordjylland mulighed for at styrke deres forudsætninger for at levere til store virksomheder, der arbejder med teknologier som CO2-fangst, -lagring og -anvendelse, power-to-X, pyrolyse og cirkulær økonomi. Virksomhederne kan få støtte på mellem en og fem mio. kr. til blandt andet investeringer, køb af rådgivning og indsigt i nye markeder, som kan styrke deres position i værdikæden.
100 mio. kr. til udvikling af Power-to-X i Syd- og Nordjylland9.12.2024 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Indstillingsudvalget for Fonden for Retfærdig Omstilling har bevilget 100 mio. kr. til fire projekter i Syd- og Nordjylland. Gennem teknologisk udvikling, investeringer og kompetenceudvikling skal projekterne styrke værdikæderne og øge konkurrencedygtigheden på Power-to-X-området.
”Kunderne og jeg er drevet af en fælles passion for godt håndværk”16.10.2024 08:57:12 CEST | Pressemeddelelse
Perioden, hvor det meste af verden lå underdrejet af Coronapandemien, har fået skyld for meget. For Jennie Dai gav den tilhørende nedlukning imidlertid mulighed for at stoppe op og tage arbejdslivet op til revision. Skulle hun fortsætte karrieren som jurist i et af landets største pengeinstitutter, eller skulle hun måske prøve noget helt andet?
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum