dnp Visiosign

Frynsegoder og øget fleksibilitet: Eksperters bud på fremtidens arbejdsplads.

Del
Arbejdspladser skal tilpasse sig en ny virkelighed med mere hjemmearbejde. Det betyder færre faste pladser, fleksible og digitale mødelokaler og flere frynsegoder til medarbejderne, spår eksperter.

Corona-pandemien har vænnet os til at arbejde hjemmefra, og mange vil gerne blive på hjemmekontoret.

Men hvad kommer det til at betyde for den fysiske arbejdsplads?

Det spørgsmål stiller mange virksomheder sig selv i øjeblikket.

Mindre og mere digitale lokaler

Mange virksomheder vil flytte til mindre lokaler, fordi arbejdskulturen bliver mere digital, når medarbejderne i stigende grad arbejder hjemmefra. Det vil ændre måden, virksomheder indretter deres kontorer.

Sådan siger arkitekt Glenn Elmbæk fra arkitektfirmaet Arkitema, som rådgiver virksomheder i arbejdspladsdesign.

”Arbejdsmiljøet bliver mere aktivitetsbaseret. Medarbejderne vil i mindre grad sidde ved en fast plads i et kontorlandskab og i stedet flytte sig og bruge rum, der understøtter deres opgaver,” siger Glenn Elmbæk.

”Der skal være rum, hvor du ikke bliver forstyrret, og rum, hvor det er i orden at forstyrre dig for at få input til en opgave,” forklarer Glenn Elmbæk.

Frynsegoder på arbejdspladsen

Især for virksomheder i vækst vil det være nødvendigt at skabe fleksibilitet i deres nuværende lokaler, siger Janus Rostock, som er direktør i arkitektvirksomheden Signal, der indretter arbejdsrum.

Han ser en udfordring i, at især erfarne medarbejdere trives med at arbejde hjemme, fordi de føler sig bedre rustet til at klare opgaverne hjemmefra i forhold til mere urutinerede kræfter.

”Disse medarbejderes erfaring og viden vil virksomhederne gerne have tilstede på arbejdspladsen, så kollegerne kan tage ved lære af den,” siger Janus Rostock.

”For at gøre det attraktivt at møde på arbejde kan arbejdspladsen tilbyde en ekstra oplevelse. Det kan være, at medarbejderen tilbydes bedre kaffe, og at man kan bestille sin mad af en kok eller aflevere sit tøj til rens. Ting, som gør livet lidt nemmere for den ansatte.”

Lette videomøder

På en fleksibel arbejdsplads skal det være let og tilgængeligt at holde videokonference, siger Johnny Jensen, som er senior product manager i dnp Visiosign, der med skærmbaserede løsninger hjælper virksomheder med digital kommunikation.

”De fleste har vænnet sig til at holde møder digitalt, men det kan stadig være vanskeligt for nogen at bruge systemerne ordentligt,” siger Johnny Jensen.

”Derfor skal virksomheden bruge ensartede systemer, så alle medarbejdere let kan bruge det. Der må ikke spildes for meget tid på at rode med fjernbetjeninger og knapper.”

Det digitale hus

Fremtiden sætter ikke kun digitale krav til møderummet, påpeger Johnny Jensen, som sammen med dnp Visiosign hjælper med at forvandle hele den fysiske arbejdsplads til et digitalt hus.

Når en virksomhed eksempelvis skal indrette en arbejdsplads, kan dnp Visiosign finde frem til en optimal digitalisering af huset, hvor alle virksomhedens skærme taler sammen i ét stort displayunivers.

På den måde kan en medarbejder for eksempel få direkte besked på en skærm, når en besøgende melder sin ankomst i receptionen.

Der vil dog aldrig være et gyldent svar, som løser alle virksomheders problemer, påpeger Johnny Jensen.

”Derfor skal virksomhederne eksperimentere sig lidt frem og overveje, hvordan fremtiden skal se ud på lige netop deres arbejdsplads.”

FAKTABOKS:

Fremtidens arbejdsplads

Fremover vil flere arbejde hjemmefra. Det viser undersøgelser fra blandt andet Dansk Industri, it-virksomheden Cisco og Finanssektorens Arbejdsgiverforening. Samtidig konkluderer en undersøgelse fra Harvard Business Review, at virksomheder, der giver medarbejdere mulighed for at arbejde fleksibelt, øger produktiviteten og sænker ansættelsesomkostninger.

Derfor vurderer eksperter nu, at pandemien har ændret arbejdsmarkedet for altid. Fremtidens arbejdsplads er en hybrid, hvor der skal samarbejdes på tværs af både fysisk og virtuel tilstedeværelse.

Eksperternes råd til fremtidens arbejdsplads

Gør arbejdspladsen attraktiv

For at gøre det attraktivt for medarbejderne at møde på arbejde kan arbejdspladsen yde en ekstra service, som gør livet lettere for den ansatte. Det kan være en bedre kantine, en massageordning eller lignende.

Brug varierede rumstørrelser med forskellige funktioner

 

Det er vigtigt, at kollegerne på arbejdspladsen kan holde møder med dem, der arbejder hjemme. Det gælder både store og små møder. Derfor kan det være en god idé, at mødelokalerne har forskellige størrelser og funktioner.

Benyt free seating

Free seating går ud på, at medarbejderen dag for dag vælger forskellige arbejdsstationer på arbejdspladsen. Der må ikke være for mange tomme stole på arbejdspladsen, nu hvor flere arbejder hjemmefra.

Placer tætte medarbejdere sammen

Vi skal måske gøre op med den faste plads i kontorlandskabet. Det gælder om at placere de medarbejdere, som jævnligt korresponderer med hinanden, sammen, så medarbejderen føler sig tilpas i det fleksible arbejdsmiljø.

 

Videomødet skal være nemt

Alle medarbejdere skal kunne bruge mødelokalerne til at holde videomøder. Derfor skal arbejdspladsen bruge ensartede og nemme systemer, som alle medarbejdere let kan bruge. Her kan det også være en fordel at forvandle arbejdspladsen til et digitalt hus, hvor alle skærme taler sammen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om dnp Visiosign

dnp Visiosign
dnp Visiosign
Skruegangen 2
2690 Karlslunde

+45 39 63 39 06http://www.visiosign.dk

Igennem 20 år har vi været first-mover inden for digitale skærmbaserede løsninger til intern kommunikation, vejvisning, lokale- & møderumsskærme, digitale receptioner og visuelle digitale løsninger. dnp Visiosign er en dansk IT- og konsulentvirksomhed, som er specialiseret i at levere skærmbaserede løsninger til moderne digitale bygninger. dnp Visiosign er en del af dnp denmark, der er verdens førende leverandør af høj-kvalitets optiske projektionsskærme. dnp denmark er en del af den japanske koncern Dai Nippon Printing Co Ltd.

Følg pressemeddelelser fra dnp Visiosign

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra dnp Visiosign

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye