
ODIN Engineering skitserer opfindelser, som ikke er mulige - endnu
Hos ODIN Engineering er man ikke som alle andre. Virksomheden har eksisteret i 60 år. Det er dog ikke dét, der markeres, når den byder kunder, samarbejdspartnere og venner af huset indenfor til reception den 1. oktober. Temaet for dagen vil nemlig være: ODIN Engineering frem mod 2081. Mads S. Rasmussen, CEO hos ODIN, siger:
”Fortiden er hyggelig, men det er fremtiden, der interesserer os mest. Vi har altid set fremad hos ODIN. Fremad mod nye teknologier, innovation og smartere måder at udvikle forretningskritiske maskiner og løsninger til vores kunder på, som også holder i mange år både teknologisk og mekanisk. Derfor fejrer vi ODIN’s kommende 60 år, ODIN frem mod 2081, i stedet for at se tilbage. Altså et kig i krystalkuglen.”
Futuristiske opfindelser, som ikke er mulige - endnu
Hvordan illustrerer ODIN Engineering så sin virksomhed anno 2081? Slagelsevirksomheden har haft en bred skare af medarbejdere til at bidrage ved en workshop, hvor man i fællesskab fandt frem til 12 futuristiske opfindelser. Disse har verden ikke set endnu, men måske er det løsninger, som ODIN en dag kommer til at udvikle. Nogle af fremtidsløsningerne eller -opfindelserne fremstår måske en smule vilde, men Mads S. Rasmussen understreger, at ODIN ofte arbejder med vilde ideer som en del af processen for at finde den optimale løsning til vores kunder.
”Nogen tror måske, at det bare er for sjov, når vi bruger en hel dag på sådan et projekt. Men det er faktisk sådan, vi arbejder til dagligt, når vi udvikler løsninger til vores kunder. Vi samler et stort hold, og rammerne er fri leg. Der er aldrig dumme forslag, og vi bygger videre på hinandens kreative tanker,” siger Mads S. Rasmussen og fortsætter:
”ODIN’s mantra er, at det er nemmere at tæmme en vild idé end at få liv i en kedelig idé. Sådan er det i dag, og sådan vil det også være i 2081. Vi skubber hele tiden til forståelsen af, hvad der er muligt og ikke muligt. Det er i dette spændingsfelt, vi arbejder og trives.”
ODIN skitserer samfundsnyttige løsninger
De 12 fremtidige løsninger har alle et samfundsnyttigt formål, forklarer Mads S. Rasmussen. Vil man se alle ideer, må man komme til åbent hus hos ODIN Engineering den 1. oktober, hvor de bliver præsenteret. Her kan man desuden blive klogere på, hvordan ODIN er kommet frem til løsningerne, og hvad der mangler af viden og teknologi, før ODIN kan bygge dem.
Man kan dog få et lille indblik her, hvor sløret løftes for en enkelt idé:
Affaldsopløser på atomniveau: Maskinen nedbryder affald til atomer. Jo tættere på de grundstoffer, som er i materialet, jo flere er mulighederne for genanvendelse.
Åbent hus på Elmedalsvej i Slagelse
Hele åbent hus-arrangementet bærer præg af det nørdede maskinbyggerhus, som ODIN Engineering også ynder at kalde sig - lige fra invitation på SoMe til mailinvitationer. Kig forbi virksomhedens hjemmeside og se den fine invitation til åbent hus. Bemærk, at ODIN ikke ønsker sig fysiske gaver, men derimod ser ODIN hellere, at der gives en donation til Kræftens Bekæmpelse til fordel for forskning. En sygdom, som er kommet tæt ind på livet af mange – både som kræftpatient, som pårørende eller kollega. Kontonummeret er tilgængeligt på deres webside: www.odin-engineering.dk/kigger-du-forbi.
Nøgleord
Kontakter
Britta Hvalsø Olsen, Executive Assistant & HR Manager hos ODIN Engineering
+45 51 75 55 25
bhol@odin-engineering.dk
Emil Ulrichsen, senior kommunikationsrådgiver, Grønbech PR og kommunikation
+45 22 13 05 55
emu@groenbech.com
Billeder


Vedhæftede filer
Information om Odin Engineering
Hos ODIN Engineering har vi udviklet, fremstillet og leveret specialmaskiner siden 1961, og vi har endnu ikke givet op overfor en opgave.
De første år havde ODIN to ansatte og beskedne produktionslokaler. I dag råder vi over 4.100 kvadratmeter produktions-, udviklings- og kontorfaciliteter i Slagelse.
Følg pressemeddelelser fra Odin Engineering
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Odin Engineering
Unik chance for et kig bag facaden hos virksomheder i Slagelse3.10.2024 15:55:27 CEST | Pressemeddelelse
Den 10. oktober åbner flere end femten lokale virksomheder dørene for offentligheden, og inviterer for første gang til en eksklusiv tur ind i maskinrummet. Bag ideen står fire af Slagelse Kommunes virksomheder, Envafors A/S, Nilpeter A/S, ODIN Engineering A/S, og adapa Fleksibles A/S, der, som en del af Flere Faglærte Netværket. I samarbejde med Slagelse Kommune arrangerer de eventet ”Åben Virksomhed – Et Kig Bag Facaderne”.
Når jobbet hos ODIN er det sidste normale9.4.2024 12:02:25 CEST | Pressemeddelelse
For fire år siden var Michael Bøgeskov midt i livet som succesfuld indkøber hos ODIN Engineering. I dag er hans og familiens liv vendt op og ned. Michael har fået en sjælden, progressiv og invaliderende sygdom og arbejder nu kun 10,5 timer om ugen i et fleksjob, som han er dybt taknemmelig for.
Udvikling af industriens uddannelser21.12.2023 11:32:39 CET | Pressemeddelelse
ODIN Engineerings administrerende direktør, Mads S. Rasmussen, er blevet medlem af et uddannelsesudvalg i TEKNIQ Arbejdsgiverne. Dette udvalg vejleder arbejdsgiverforeningens repræsentanter om, hvordan industriens uddannelser udvikles og styrkes. Baggrunden er ODIN’s tradition for et stort engagement i at uddanne flere unge til en spændende fremtid og sikker karriere i industrien.
Ny Sales & Relation Manager23.10.2023 14:44:25 CEST | Pressemeddelelse
ODIN Engineerings nye Sales & Relation Manager Lars Wittrup har siden foråret arbejdet med det, han beskriver som et ønskejob, at hjælpe industrivirksomheder med at udvikle innovative løsninger til kundernes oftest komplekse udfordringer.
Specialmaskiner med komponenter af 3D print i metal3.5.2023 15:14:32 CEST | Pressemeddelelse
ODIN Engineering er en maskinfabrik med tradition for at finde løsninger, der endnu ikke findes. Som noget forholdsvist nyt tages også 3D print i metal i brug for at kunne fremstille emner, der ellers ville være meget svære at fremstille med traditionel bearbejdning. Med 3D print kan man eksempelvis frembringe geometrier, der ikke umiddelbart kan fræses, når der også skal være plads til fræserens værktøj.