Udvikling af industriens uddannelser

Del

ODIN Engineerings administrerende direktør, Mads S. Rasmussen, er blevet medlem af et uddannelsesudvalg i TEKNIQ Arbejdsgiverne. Dette udvalg vejleder arbejdsgiverforeningens repræsentanter om, hvordan industriens uddannelser udvikles og styrkes. 

Baggrunden er ODIN’s tradition for et stort engagement i at uddanne flere unge til en spændende fremtid og sikker karriere i industrien.

ODIN Engineerings elever på SUK-festival i 2021.
ODIN Engineerings elever på SUK-festival i 2021. Billedet må frit bruges ved omtale af nyheden.

”Hos ODIN har vi en stærk tradition for at uddanne vores egne medarbejdere, fra dygtige smede og industriteknikere til maskiningeniører under deres praktikophold. Desuden tilbyder vi uddannelse i jobbet gennem spændende opgaver både på maskinfabrikken i Slagelse og hos kunderne ude i verden,” siger Mads S. Rasmussen og tilføjer:

”I TEKNIQ Arbejdsgivernes uddannelsesudvalg har jeg muligheden for, sammen med andre virksomheder, at inspirere TEKNIQ-repræsentanterne, der deltager i de faglige udvalg, eksempelvis for smede- og industriteknikeruddannelserne.”

Flere faglærte og vores lokale netværk

De seneste 10 år har kun én ud af fem unge valgt en erhvervsuddannelse som deres første uddannelsesvalg efter folkeskolen. Hvis denne tendens fortsætter, vil virksomhederne i stigende grad mangle faglærte medarbejdere. Og det er en fælles udfordring, som vores lokale netværk Flere Faglærte er skabt på baggrund af, og som ODIN Engineering aktivt er med i. I netværkets sekretariatsgruppe bidrager bl.a. vores EA & HR Manager Britta Hvalsø Olsen. 

Netværkets formål er at være med til at sikre den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft, som vi skal bruge nu og i fremtiden. Det gør vi med udgangspunkt i virksomhedernes behov og med repræsentanter fra erhverv, kommune og uddannelsesinstitutioner samt andre interessenter, der alle bidrager med hver deres viden, erfaringer og ideer, så vi sammen kan skabe en bedre fremtid for uddannelse, erhverv og samfund. For jo mere vi skubber skuldrene sammen, jo tættere kommer vi på løsninger, som er med til at sikre faglært arbejdskraft og uddannelse. 

En spændende og sikker karrierevej

”Vores kunder spænder bredt, vi er som sådan ikke låst på brancher. Vi udvikler løsninger og producerer specialmaskiner til industrien. Uanset branche. Oftest er det en løsning med en unik maskine. Det betyder også, at alle vores medarbejdere lige fra fejedreng og produktion over kontor til ingeniør er på stikkerne hver dag, og skal omstille sig til nye udfordringer og nye løsninger. Oftest løsninger, som ikke er set endnu. Der venter en spændende og sikker karriere for dem, der vælger uddannelser som smede, industriteknikere, konstruktører eller ingeniører hos os,” siger Mads S. Rasmussen.

Derfor er det vigtigt, at ODIN kan sikre faglærte medarbejdere til huset. Et af benene i den strategi er også at være aktiv i forskellige udvalg og initiativer for at gøre en forskel og bidrage med vores erfaringer. 

Et af emnerne ved det seneste møde i TEKNIQ Arbejdsgivernes uddannelsesudvalg var, hvordan man kan designe kampagner for at gøre unge mere opmærksomme på de attraktive karrieremuligheder, som en industriuddannelse tilbyder. Og det er oplagt at bruge virksomhederne til at byde ind her med deres erfaringer.

Et løft til erhvervsskolerne og uddannelserne

Socialdemokratiets erhvervsskoleordfører og folketingsmedlem Thomas Skriver Jensen, der selv er udlært industritekniker, deltog også i uddannelsesudvalgets seneste møde:

”Det var opmuntrende at høre, at regeringen ønsker at give erhvervsskolerne og erhvervsuddannelserne et markant løft. Det er essentielt, at unge, der vælger en erhvervsfaglig uddannelse, møder moderne undervisningsfaciliteter og et inspirerende studiemiljø. Et sted, hvor de kan forberede sig til deres fremtid i industrien og trives under uddannelsen. Specielt studiemiljøet bør have stort fokus, både når eleverne er på skole og særligt, når de er i virksomhederne,” siger Mads S. Rasmussen.

Nøgleord

Kontakter

Susanne Lindø Grønbech, senior kommunikationsrådgiver, 4033 0555 eller sl@groenbech.com

Britta Hvalsø Olsen, Executive Assistant & HR Manager, 5855 0520 eller bhol@odin-engineering.dk

Om ODIN Engineering

ODIN Engineering leverer meget mere end specialmaskiner. Når vores kunder ringer, skal de ofte bruge en løsning, der endnu ikke findes. Som totalleverandør arbejder vi tæt sammen med internationale virksomheder om at udvikle forretningskritiske specialmaskiner til netop deres behov. Vores specialer er blandt andet projektering, produktudvikling, løsninger til automatisering, forædling og bearbejdning samt testmaskiner og prototyper.

Hos ODIN Engineering har vi udviklet, fremstillet og leveret specialmaskiner siden 1961, og vi har endnu ikke givet op overfor en opgave. ODIN Engineering har være en familieejet virksomhed siden 1961, hvor maskinmester Niels Rasmussen grundlagde ODIN Maskinfabrik. I 1971 overtog sønnen Gorm Rasmussen ledelsen af virksomheden, og i 2014 gennemførte ODIN endnu et generationsskifte, hvor Mads S. Rasmussen overtog den daglige ledelse.

De første år havde ODIN to ansatte og beskedne produktionslokaler. I dag råder vi over 4.100 kvadratmeter produktions-, udviklings- og kontorfaciliteter i Slagelse.

Odin Engineering
Elmedalsvej 6
4200 Slagelse

https://odin-engineering.dk/

Følg pressemeddelelser fra Odin Engineering

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Odin Engineering

Specialmaskiner med komponenter af 3D print i metal3.5.2023 15:14:32 CEST | Pressemeddelelse

ODIN Engineering er en maskinfabrik med tradition for at finde løsninger, der endnu ikke findes. Som noget forholdsvist nyt tages også 3D print i metal i brug for at kunne fremstille emner, der ellers ville være meget svære at fremstille med traditionel bearbejdning. Med 3D print kan man eksempelvis frembringe geometrier, der ikke umiddelbart kan fræses, når der også skal være plads til fræserens værktøj.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye