EU banede vejen for Sydfyns iværksættere: Nu træder Svendborg til med egne penge
Efter 10 år med tre store EU-medfinansierede iværksætterprojekter på Sydfyn sluttede det største, Medstrøm, kort før jul. Men succes forpligter, og derfor har Svendborg Kommune med en bevilling på 750.000 kr. sikret, at der også fremover bliver gjort en stærk indsats for iværksættere på Sydfyn – foreløbig i resten af 2021.
Indsatsen er et led i Svendborg Kommunes indsats for at afhjælpe de negative konsekvenser, som erhvervslivet har oplevet under COVID-19-pandemien. Borgmester Bo Hansen kalder det ”vigtigt”, at iværksætterindsatsen fortsætter:
"Her på Sydfyn sætter vi virkelig pris på, at så mange gerne vil være iværksættere. Dels skaber de nye virksomheder vækst og arbejdspladser, når de lykkes. Det har vi har brug for - især nu. Dels giver vores iværksættermiljøer en dynamik til området, som er med til at tiltrække endnu flere iværksættere – også fra de større byer.”
Fra ”syretest” til langsigtet forretningsudvikling
De fire iværksætterforløb, som byrådet i Svendborg har sat penge af til, er målrettet de første kritiske år af ny virksomheds liv – lige fra ”syretest” af en god idé hos en kommende iværksætter til fortsat forretningsudvikling blandt etablerede iværksættere.
Og læs her hvordan Medstrøm lærte iværksættere at skabe vækst i deres forretninger
Indsatsen kommer fortsat til at foregå i Fremtidsfabrikkerne på Svendborg Havn, hvor kommunen har samlet sine erhvervsfremmeaktiviteter og kommunens erhvervskontor.
Søren Bach-Hansen, erhvervschef i Svendborg Kommune, siger, at de mange år med EU-projekter har givet Sydfyn en unik mulighed:
"Vi har opbygget nogle solide erfaringer, som gør, at vi ved, hvad der skal til, for at vores indsats faktisk gør en markant forskel for iværksætterne. Det er ikke nemt at starte i krisetider, men omvendt har iværksættere, der starter og overlever under en krise, større sandsynlighed for vækst og overlevelse på langt sigt. Så hvis vi kan hjælpe de mange iværksættere, der opsøger os, fordi de vil starte nu, så kan det gå hen og blive en virkelig god investering på lang sigt.”
Socialfondsprojektet Medstrøm lukkede i november 2020 efter mere end fem års arbejde med over 1.400 iværksættere i Region Syddanmark. Igennem projektet blev der skabt 355 mio. kr. i meromsætning, svarende til over 300 arbejdspladser om året. Desuden har deltagerne i Medstrøm vist en højere tendens til overlevelse end den typiske iværksættervirksomhed, og kvindelige iværksættere strømmede til projektet i hidtil uset omfang.
EU’s Socialfond har støttet Medstrøm med 25,1 mio. kr.
Læs om Medstrøm i Erhvervsstyrelsens projektdatabase
Læs mere på Medstrøms hjemmeside
FAKTA Om EU’s Socialfond
I perioden 2014-2020 investerer EU's Socialfond, Regionalfond og danske partnere hvert år 1 mia. kr. i aktiviteter, der skaber vækst og beskæftigelse i hele landet.
Socialfondsprogrammet for 2014-2020 er målrettet iværksætteri, uddannelse og social inklusion. Vi skal have flere nye virksomheder og en dygtigere arbejdsstyrke. Det er afgørende forudsætninger for at øget produktivitet, konkurrenceevne og vækst.
Derfor medfinansierer EU's Socialfond projekter, der skal:
-
Øge iværksætteraktiviteten og sørge for vækstrettet kompetenceudvikling i små og mellemstore virksomheder
-
Fremme social inklusion – via særligt tilrettelagte ungdomsuddannelser, indslusningsforløb til arbejdsmarkedet og socialøkonomiske virksomheder
-
Styrke erhvervsuddannelserne, erhvervsfaglige uddannelser og videregående uddannelser.
Nøgleord
Kontakter
Jonathan Broch Jacobsen, Svendborg Kommune, 30 17 44 61, jonathan.broch.jacobsen@svendborg.dk
Information om Erhvervsstyrelsen
Følg pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen
Nye investeringer i pyrolyseprojekter skal udvikle og skalere nye grønne produkter og løsninger3.4.2025 09:23:08 CEST | Pressemeddelelse
Investeringer i grøn teknologi kan føre til innovation og vækst, skabe nye jobmuligheder, og reducere afhængigheden af importerede fossile brændstoffer. Men der er også betydelige omkostninger forbundet med at skifte fra fossile brændstoffer til vedvarende energikilder, modernisere infrastruktur og implementere nye teknologier, og flere grønne teknologier er fortsat på et stadie, hvor der er teknologisk usikkerhed. Nye pyrolyseprojekter understøtter derfor teknologiudvikling, modning, test og demonstration samt opskalering igennem hele værdikæden.
Øgede investeringer i udvikling, test og forskning skal styrke virksomhedernes konkurrenceevne på CCUS-området3.4.2025 09:21:37 CEST | Pressemeddelelse
Danske virksomheder har gode muligheder for at indtage en styrkeposition i et voksende marked for CCUS-teknologier ved at udvikle og levere økonomisk bæredygtige og skalerbare CCUS-løsninger. Investeringer i grøn teknologi og kompetenceudvikling hos fire ambitiøse CCUS-projekter skal bidrage til både kommerciel og bæredygtig vækst.
Ny indsats skal få flere SMV’er ind i grønne leverandørkæder31.1.2025 12:36:18 CET | Pressemeddelelse
Nu får små og mellemstore virksomheder i Syd- og Nordjylland mulighed for at styrke deres forudsætninger for at levere til store virksomheder, der arbejder med teknologier som CO2-fangst, -lagring og -anvendelse, power-to-X, pyrolyse og cirkulær økonomi. Virksomhederne kan få støtte på mellem en og fem mio. kr. til blandt andet investeringer, køb af rådgivning og indsigt i nye markeder, som kan styrke deres position i værdikæden.
100 mio. kr. til udvikling af Power-to-X i Syd- og Nordjylland9.12.2024 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Indstillingsudvalget for Fonden for Retfærdig Omstilling har bevilget 100 mio. kr. til fire projekter i Syd- og Nordjylland. Gennem teknologisk udvikling, investeringer og kompetenceudvikling skal projekterne styrke værdikæderne og øge konkurrencedygtigheden på Power-to-X-området.
”Kunderne og jeg er drevet af en fælles passion for godt håndværk”16.10.2024 08:57:12 CEST | Pressemeddelelse
Perioden, hvor det meste af verden lå underdrejet af Coronapandemien, har fået skyld for meget. For Jennie Dai gav den tilhørende nedlukning imidlertid mulighed for at stoppe op og tage arbejdslivet op til revision. Skulle hun fortsætte karrieren som jurist i et af landets største pengeinstitutter, eller skulle hun måske prøve noget helt andet?
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum