
Grønlands Nationalteater og Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret i Holstebro indleder fireårigt samarbejdsprojekt

Støttet af nogle af Danmarks mest indflydelsesrige fonde er Grønlands Nationalteater (GL) og Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret (DK) gået sammen i et enestående partnerskab - under den verdensomspændende pandemi - med titlen Corvus Corax 20XX, som skal udspille sig over de næste fire år.
Lederen af Grønlands Nationalteater, Susanne Andreasen, siger: “Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret har både mange års erfaring med internationale samarbejder, men de har også et fast greb i lokalbefolkningen og så arbejder de med mange aspekter af scenekunsten, det vil vi rigtig gerne lære noget af. Vi har 10 år på bagen som Nationalteater, men bygger på en stærk teatertradition som trækker tråde til Odin-traditionen, så dette samarbejde giver mening på flere planer. Samtidig er deres skuespillere nogle multikunstnere, sådan som vi også har nogle dygtige multikunstnere her og jeg ser virkelig frem til at lave en udveksling og bygge noget op sammen med de gode folk fra Holstebro.”
Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatrets leder, Per Kap Bech Jensen udtaler: “Samarbejdet med Grønlands Nationalteater er et nyt eventyr for Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret. Til trods for at have besøgt mere end 33% af alle lande på kloden har teatret endnu ikke været på Grønland. Det Grønlandske Nationalteater har et særligt publikum som strækker sig ud over mange tusinde kilometer af fantastisk natur, myter og kultur, som vi glæder os til at opleve og skabe sammen med. Projektets navn Corvus Corax er jo baseret på ravnens mytiske tilstedevær på både Grønland og i Danmark, såsom Hugin (Tanken) og Munin (Mindet). Samarbejdet vil ikke blot give os nye opdagelser mellem verdener, men forhåbentlig skabe et evigt venskab mellem teatrene.“
Planlægningen af de talrige arrangementer har allerede været i gang længe. Til oktober finder to indledende begivenheder sted. Dels rejser Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret for første gang i teatrets mere end 50 år historie på turné til Grønland, nærmere bestemt Nuuk. Grønlands Nationalteater sender en forestilling til Holstebro, hvorefter aktiviteten i det øvrige Danmark formodentlig fortsætter.
Corvus Corax er latin for den intelligente ravn, som indgår i både grønlandsk og dansk mytologi og vil i det grønlandsk-danske projekt referere til såvel traditionen som til fremtiden. Projektets mangfoldige aktiviteter skal bygge på de erfaringer, som ligger i de to teatres kulturelle identitet og baner samtidigt nye veje for scenekunstnerisk udvikling og samarbejde. Initiativet skal i sidste ende munde ud i holdbare og langvarige samarbejdsformer, som rækker ud over projektets nuværende tidsperiode. Desuden vil dramaturgistudiet på Aarhus universitet følge projektets gang pga. projektets relevans for studiet.
Aktiviteterne i de fire projektår vil først og fremmest bestå af:
1) Lokalt funderede og inddragende festivalsformater i både DK og GL med kulturel byttehandel som grundmodel, og hvor drivkraften kommer fra kunstnere fra de to teatre i tæt samarbejde med den lokale, danske og grønlandske befolkning.
2) Cirkulation af forestillingsturnéer med begge teatre i DK og GL.
3) Scenekunstnerisk laboratorium for kulturelle byttehandler og scenekunstnerisk udvikling i et samarbejde mellem de to teatre og med videnskabelig erfaringsopsamling fra blandt andre Aarhus Universitet.
4) Opbygning af nye partnerskaber, der bæredygtigt skal sikre samarbejdet efter de fire projektår.
Nøgleord
Kontakter
Per Kap Bech JensenTeaterdirektør
Tlf:51364770per@odinteatret.dkBilleder

Links
Information om Nordisk Teaterlaboratorium
Følg pressemeddelelser fra Nordisk Teaterlaboratorium
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Nordisk Teaterlaboratorium
Nordisk Teaterlaboratorium overdrager 55 års teaterhistorie til Det Kongelige Bibliotek20.1.2025 13:00:00 CET | Aktuelt
Nordisk Teaterlaboratorium starter 2025 ud med at tage et vigtigt skridt for teatrets historie, og overleverer sit fysiske arkiv til Det Kongelige Bibliotek. I alt er over 68 flyttekasser med arkivalier blevet flyttet fra teatret i Holstebro, og er nu overdraget til nationale hænder, hvor det sikres til eftertiden. Materialet består blandt andet af brevkorrespondancer, dagbogsdokumentation, fotos, noder og udviklingsmateriale fra forestillinger. Denne overdragelse værner om arkivsamlingens værdi, og giver samtidig rum til fremtiden.
Age Against the Machine Festival Holstebro – En fejring af liv, fællesskab og aldring4.11.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Vi står på tærsklen til noget helt særligt. Nordisk Teaterlaboratorium er stolte af at præsentere den allerførste Age Against the Machine Festival i Holstebro – en festival, der bringer generationer sammen, og som tør tage livtag med de emner, vi alt for ofte undgår: aldring, livets faser og de menneskelige relationer, der binder os sammen.
Unge talenter skal også være med til at bestemme.29.10.2024 09:30:00 CET | Pressemeddelelse
Nordisk Teaterlaboratorium i Holstebro går helt nye veje, når de i den kommende tid skal udvælge værker til de kommende sæsoner som primær netværksscene i Danmark, da de sammen med Dansk Talentakademi har indgået et samarbejde om at lade unge talenter fra Dans- og Musical- & Teaterlinjerne være medkuratorer.
Udnævnt som primær netværksscene i Turnénetværk Danmark12.9.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nordisk Teaterlaboratorium (NTL) i Holstebro er stolte over at kunne meddele, at vi er blevet optaget som en primær netværksscene i Turnénetværk Danmark. Denne udnævnelse er en anerkendelse af vores mangeårige arbejde med at skabe og formidle scenekunst af højeste kvalitet til et bredt publikum både lokalt, nationalt og internationalt.
Den sidste turist i Europa besøger New York22.8.2024 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nordisk Teaterlaboratorium deltager på amerikansk festival: ”Dream Up Festival” på Manhattan, New York, med forestillingen Babel, Babel, Babel 25. august til 1. september 2024 og senere på året også til Rom og Paris. Forestillingen handler om englen Babylon der sendes til jorden, og i en babylonisk blanding af sprog forsøger at hitte rede på menneskenes verden.