HEART – Herning Museum of Contemporary Art

HEART udvider Danmarks ældste biennale

Del
I Herning er hele verden kunst - sommerbiennale bliver folkefest. Når HEART til juni for 8. gang skyder gang i Danmarks ældste biennale for samtidskunst, Socle du Monde, bliver det med den hidtil største geografiske spredning med 8 forskellige venues.
HEART Herning Museum of Contemporary Art.
HEART Herning Museum of Contemporary Art.

Med udstillinger hos Deep Forest Artland - Skovsnogen, Herning City, Tekstilmuseet, Sct. Johannes Kirke, Herning Højskole, Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum, parkerne i Birk og HEART er biennalen dette år uden sammenligning den mest omfattende begivenhed, HEART nogensinde har givet sig i kast med. 

Under titlen ”Welcome Back my Friends to the Show that never Ends” byder biennalen indenfor til en kunstfestival for hele landet med fokus på venskab, folkelighed og sammenhold. 

”Biennalens titel har fået, og får ved åbningen, en ny betydning.”udtaler HEARTs direktør Holger Reenberg og fortsætter: ”Pandemien har, håber vi, tilført os en ny ydmyghed og en erkendelse af vores mentale og kropslige behov for vores medmennesker. ”Welcome back my friends…” er derfor alvorligere ment end det oprindelig var tænkt og det er bl.a. det, der har dikteret udvidelsen med flere samarbejder og ny kuratering.  

Vi tror på at vores biennale er den rigtige markering i en ny post-covid verden, hvor gamle begreber som varme, åbenhed, engagement og debat, får nye betydninger og ny relevans. Vi er blevet mindet om vigtigheden af at kunne udtrykke os og samles om kunsten, noget HEART håber at denne biennale i særdeleshed vil fremme hos både deltagere og publikum.”afslutter Reenberg.

Ud fra et ønske om at skabe et rum for kunstnerisk nysgerrighed og samskabelse inviteres hele Danmark, som noget helt nyt i biennalens udformning, til at indsende forslag, der følger biennalens overordnede temaer venskab og mangfoldighed. Forslagene kan spænde over alt, fra dans til broderi, fra korsang til maleri, fra performance over skulptur til hidtil ukendte udtryksformer.

De udvalgte værker skal udstilles på Herning Højskole og Deep Forest Artland - Skovsnogen. Udstillingen giver mulighed for at eksperimentere og udvikle kunstneriske praksisformer under frie rammer, og giver en meget bredere gruppe mulighed for at deltage. Intentionen er at vise en alsidig udstilling hvor kunstnere og kreative sjæle af alle slags kan udfolde sig frit. 

Udstillingerne på de 8 venues vil vise værker af en lang række danske og internationale kunstnere, der, udover deltagerne fra Open Call, tæller mere end 30 af kunsthistoriens mest ikoniske navne og spirende stjernefrø. Kunstnerlisten offentliggøres i løbet af marts måned. 

Socle du Monde Biennale 2021 - "Welcome Back my Friends to the Show that never Ends” vises i perioden 5. juni - 31. oktober 2021 med forbehold for ændringer i forbindelse med udviklingen af coronarestriktioner. 

Kontakter

For yderligere info kontakt museumsdirektør Holger Reenberg på tlf: 40 25 10 33
Eller
Kommunikationschef Thilde Nyborg på tlf 31 44 35 05 / mail: tnn@heartmus.dk

Billeder

HEART Herning Museum of Contemporary Art.
HEART Herning Museum of Contemporary Art.
Download

Information om HEART – Herning Museum of Contemporary Art

HEART – Herning Museum of Contemporary Art
HEART – Herning Museum of Contemporary Art
Bitten & Aage Damgaards Plads 2
7400 Herning

97 12 10 33http://www.heartmus.dk/

Socle du Biennalen blev grundlagt i 2002 og har sit udgangspunkt i historien bag Herning Kunstmuseum, hvor den lokale skjortefabrikant Aage Damgaard ansatte kunstnere på sin fabrik og gav dem hidtil uset, kunstnerisk frihed til at udfolde sig. Aage Damgaards relationer til kunstnere som Piero Manzoni, der var i Herning ad flere omgange, har haft altafgørende betydning for det tidligere Herning Kunstmuseum og den samling, HEART er ejer af i dag, og det er i denne enestående historie, at Socle du Monde har sine rødder. 

Følg pressemeddelelser fra HEART – Herning Museum of Contemporary Art

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HEART – Herning Museum of Contemporary Art

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum