
Færre gæster om bordet til jul og nytår betød alligevel flere kunder hos Meyers

Den gode mad vægtes højt under krisen
For catering-benet af Meyers var 2020 på alle måder et svært år at forudsige. Pludselige skift i restriktioner og forsamlingsforbud satte pres på en forretningsmodel i høj grad bygget på levering af mad ud af huset til selskaber med mange gæster, samt afvikling af events og konferencer på egne lokationer.
Selvom de traditionelle catering-rammer pludselig smuldrede, så man dog hurtigt konturerne af en ny virkelighed:
”De skiftevise ned-, op- og nedlukninger af Danmark har på ingen måde mindsket danskernes lyst til at engagere sig med og indtage god mad,” fortæller direktør for catering og digital forretningsudvikling i Meyers, Jesper Wacherhausen og uddyber:
”Lige fra tusindvis af seere på vores madlavnings-livestreams til et kraftigt øget ordreantal til både mortensaften, jul og nytår står én ting lysende klart: Når man skal ses med færre og generelt skære ned på de sociale arrangementer, vægtes den gode mad og convenience-faktoren desto meget højere.”
Flere ordrer à færre kuverter
Netop antallet af bestillinger hos Meyers eksploderede i sidste del af 2020 målt mod samme periode i 2019. Hele 62% flere kunder lagde vejen forbi Meyers.dk for at bestille mad til jul og nytår leveret til døren i hele landet. Det samlede salg voksede med 11% i forhold til året før.
Det øgede antal af kunder skal ses som en naturlig afspejling af myndighedernes opfordringer til at samles færre om højtidens borde. Store middagsplaner blev splittet op i mindre selskaber, og de mange kunder placerede hver især mindre cateringordrer end normalt. Samlet set faldt gennemsnitsantallet af spisende kuverter i hver cateringbestilling fra 5,4 personer i 2019 til 3,7 personer i 2020.
Ramt af stilhed ovenpå en travl sæson
”Vi er selvfølgelig rigtig taknemmelige og ydmyge overfor, at rigtig mange danskere igen betroede os ansvaret med at tilberede og levere nogle af årets mest traditionsrige middage. Det høje antal af mindre bestillinger har til gengæld betydet en række nye, logistiske udfordringer, som vores dygtige kokke har taget med oprejst pande,” beretter Jesper Wacherhausen og uddyber:
”Efter at have tilberedt mange tusinde andelår, 4.000 liter skaldyrsbisque og 10 tons kartofler for derefter at forsegle julens og nytårets mange kasser med 15 kilometer tape, har der været brug for en velfortjent pause.”
”Nu er vi igen klar til at tage fat, og kan se lys for enden af tunellen. Mange virksomheder henvender sig for eksempel allerede for at høre om mulighederne for at samle kollegaerne over virtuelle madkoncepter. Til det formål har vi netop lanceret en række 'virkelige' madløsninger til virtuelle firmaarrangementer, som skal skabe øget aktivitet i vores køkkener i en ellers stille tid,” slutter Jesper Wacherhausen.
Fakta:
- Da Covid-19-pandemien lukkede Danmark ned i marts 2020, mistede Meyers fra den ene dag til den anden 95% af omsætningen på levering af festcatering og firmafrokoster.
- For at holde hjulene og kokkene i gang, omlagde man i første omgang til måltidskasser.
- Til de traditionsrige påskefrokoster i foråret 2020 udviklede Meyers en række gode råd til at spise med familie og venner ved hjælp af videochat.
- I julen 2020 lancerede Meyers et virtuelt julefrokostkoncept for virksomheder i samarbejde med kulturbureauet Good Boys Agency.
- Salget af mad ud af huset til mortensaften, juleaften og nytårsaften overgik tallene fra 2019.
- En stærk tro på fremtiden fik Meyers til at åbne endnu et køkken uden for Aarhus i efteråret 2020. Efter planen skal det nye køkken for alvor i sving med at levere frokoster og festmad i foråret og sommeren 2021, når forsamlingsforbuddet lettes.
- Meyers har netop lanceret catering målrettet danske virksomheders virtuelle arrangementer. Her kan maden leveres hjem til den enkelte medarbejder som led i f.eks. faglige og sociale events.
Nøgleord
Kontakter
Kaspar Mørk AriantoPR & Kommunikationsrådgiver
Meyers
Billeder
Information om Meyers
Meyers er grundlagt af den gastronomiske iværksætter Claus Meyer, og har i 30 år arbejdet for at fremme kvaliteterne i den danske madkultur. Meyers opererer på alle niveauer i værdikæden fra jord til bord. Hovedaktiviteterne ligger inden for restaurations- og kantinedrift, catering, frugtavl, forædlingsvirksomhed, handel, teambuilding, forskning, formidling, uddannelse og rådgivning.
Følg pressemeddelelser fra Meyers
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Meyers
Meyers lancerer hudplejeserie baseret på bælgfrugter1.4.2023 06:42:56 CEST | Pressemeddelelse
Med afsæt i et overraskende forskningsresultat løfter Meyers nu sløret for, hvad der skal være et nyt forretningsben i virksomheden: En hudplejeserie baseret på økologiske, danske bælgfrugter, hvor alle produkter kan bruges både i hudplejerutinen og i madlavningen.
Meyers tager næste skridt på bæredygtighedsrejse med B Corp-certificering25.1.2023 07:39:00 CET | Pressemeddelelse
Meyers indtræder i den anerkendte globale B Corp-certificering, der dokumenterer, at virksomheder lever op til de højeste krav inden for gennemsigtighed og social og miljømæssig ansvarlighed.
Torsten Vildgaard indtager Fasangården med moderne dansk-fransk landkøkken13.1.2023 11:15:22 CET | Pressemeddelelse
Meyers og Torsten Vildgaards veje krydses igen, når den tidligere Michelin-kok rykker ind i køkkenet på Fasangården. Vildgaard indtager det historiske traktørsted i Frederiksberg Have med sin version af et dansk-fransk landkøkken med nyfortolkninger af både danske frokostklassikere og franske favoritter.
Fasangården går julen i møde med et stemningsfyldt adventsprogram og en helt særlig julefrokostmenu14.11.2022 12:19:26 CET | Pressemeddelelse
I hele julemåneden forvandles Fasangården, i hjertet af Frederiksberg Have, til et magisk sted for både børn og voksne. Når Claus Meyer har tændt juletræet den 27. november, vil der være juleknas, julehistorier, engleblid korsang hver søndag i advent i den stemningsfyldte gård. Indenfor i Fasangårdens lune stuer vil gæster som i år kunne få smørrebrød til frokost.
MEYERS BAGERI PÅ GAMMEL KONGEVEJ INVITERER TIL ÅBNINGSFEST OG INTRODUCERER ØKOLOGISKE SURDEJSPIZZAER OG NYT VINØST NABOSKAB28.10.2022 11:30:00 CEST | Pressemeddelelse
I august 2022 åbnede Meyers Bageri på Gammel Kongevej 107 blødt op med bagværk, konditorkager og velsmagende morgen- og frokostretter med udgangspunkt i kornet. Efter de indledende tre måneder er bageriet nu klar til at invitere aftengæster indenfor til sæsonnære surdejspizzaer, snacks og velvalgte vine fra naboen. Dørene slås op med en stor åbningsfest med gratis pizzaslices og 50 % på pizzakortet torsdag 3. november.