
Offentlige måltider kan rykke meget mere på CO2-regnskabet
Kost- og Ernæringsforbundet har set frem til lanceringen af Fødevarestyrelsens nye kostråd, der giver et ambitiøst og konkret bud på, hvordan kosten kan sammensættes med et stort hensyn til klima og vores sundhed.
”Nu er det vores medlemmers opgave at omsætte de nye kostråd til praksis – uanset om det er hos en kliniske diætist, en professionsbachelor i ernæring og sundhed, eller velsmagende hverdagsmad i de professionelle køkkener”, udtaler formand Ghita Parry.
Kost- og Ernæringsforbundet har været en del af den store følgegruppe, der har været med til at kvalificere kostrådene. Stod det udelukkende til Kost- og Ernæringsforbundet kunne man sagtens have skruet endnu højere op for ambitionerne. Blandt andet ved at udnytte potentialet i flere hundrede tusinde måltider, der hverdag bliver tilberedt i de offentlige køkkener.
”Lad os dog være endnu mere ambitiøse og lad hele den offentlige forplejning gå forrest i den grønne omstilling. Hvis 800.000 daglige offentlige måltider bliver mere grønne, vil det virkelig rykke noget i CO2-regnskabet, og man får meget klima for pengene på dette område. Det kræver, at vores medlemmer får kompetenceudvikling og at politikere er ambitiøse her og sætter klare mål i kommuner, regioner og stat”, siger Ghita Parry.
Hun understreger i samme ombæring, at det er positivt, at det ikke kun er kostråd, der skal bruges af ernæringsprofessionelle:
”For os har det været vigtigt, at kostrådene er nemme at huske for alle danskere – ikke kun os, der arbejder med mad og ernæring døgnet rundt. Jeg hæfter mig særligt ved rådet om at spise varieret og ikke for meget. Det tror jeg næsten, er det vigtigste at huske på i en travl hverdag”, slutter Ghita Parry.
Nøgleord
Kontakter
Pressechef, Kost- og Ernæringsforbundet, Tenna Hjortnæs: tlf: 41594446
Information om Kost og Ernæringsforbundet
Kost og Ernæringsforbundet er forbund for godt 8.500 ernæringsprofessionelle.
Medlemmerne arbejder med ernæring, mad og måltider, sundhedsfremme og forebyggelse, vejledning og behandling, produktudvikling og fødevaresikkerhed. De tilbereder sund og nærende mad til unge og ældre, raske og syge i skoler og institutioner, hospitaler og ældrepleje - for sundhed er en ret.
Følg pressemeddelelser fra Kost og Ernæringsforbundet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Kost og Ernæringsforbundet
Fælles udspil: En sundere, mere velsmagende og værdig alderdom26.6.2023 08:53:49 CEST | Pressemeddelelse
Mad kan mere end at mætte. Ernæringsrigtige måltider giver færre indlæggelser og genindlæggelser, og det giver færre udgifter til et hårdt presset sundhedsvæsnet. Men mad og måltider er også nydelse, genkendelse, livskvalitet, glæde samt fællesskaber og værn mod ensomhed.
Uligeløn giver mangel på ernæringsassistenter13.6.2023 11:44:23 CEST | Pressemeddelelse
Ernæringsassistenter er blandt de faggrupper, der får udbetalt mindst for deres indsats på offentlige arbejdspladser. Den lave løn kan medvirke til, at der ikke er hænder nok til at lave mad til sårbare borgere i fremtiden.
Der er brug for at rekruttere mange faggrupper14.12.2022 15:18:03 CET | Pressemeddelelse
Kost og Ernæringsforbundet deler SVM-regeringens opfattelse af, at løn og arbejdsvilkår har betydning for mulighederne for at fastholde og rekruttere den rette faglærte arbejdskraft.
Fagforbund: Køkkenpris bør få politikere i tænkeboks28.9.2022 08:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Kost og Ernæringsforbundet samt FOA håber, at Køkkenprisen 2022 kan få politikere til at genoverveje planer for madproduktion på Nyt Hospital Nordsjælland
Forslag: Indfør obligatorisk skolemad20.6.2022 10:05:34 CEST | Pressemeddelelse
Kost og Ernæringsforbundet, Diabetesforeningen, Børns Vilkår og Landbrug & Fødevarer vil indføre obligatoriske madordninger i den danske folkeskole.