Nye tal afslører: Kvinders formue halter efter mændenes
Selvom kvinder de seneste år er blevet mere interesseret i økonomi og investering, er der stadig stor forskel på mænd og kvinders formue. Det viser friske tal fra Mybanker, der har set nærmere på 32.000 husstande og deres formue.
Forskellen på mænd og kvinders formue bliver samtidig større i takt med alderen, og det er der en forklaring på, fortæller Marlene Nørgaard, der er Administrerende direktør hos Mybanker.
”Allerede fra start 20’erne begynder mænd typisk at investere deres første lønindtægter i aktier – i modsætning til kvinder. Jo før man kommer ind på investeringsmarkedet, jo bedre bliver det på lang sigt”, siger hun.
Kvinder har i gennemsnit aktier for 47.000 kroner, hvorimod mænd i gennemsnit har aktier for 119.000 kroner. Samtidig har mænd også et højere beløb stående på både deres privattegnede pension og på deres opsparing i banken. Samlet set er kvinders investerbare formue i gennemsnit 46 procent lavere end mænds.
Det skyldes først og fremmest, at mænd i langt højere grad vælger at investere sine penge tidligt, og ofte i aktier, der med sin højere risiko også giver højere afkast. Det siger Marlene Nørgaard, der er Administrerende direktør i Mybanker.
”Når det kommer til opsparing og investeringer – og især aktier - halter kvinder generelt bagud. Historisk set ved vi, at aktier giver det bedste afkast, og derfor betyder det, at kvinders formuer vokser mindre på den lange bane, idet kvinder har en tendens til at vælge lav/mellem risiko med færre aktier”, siger hun.
Sådan kommer kvinderne på banen
De seneste år er der opstået flere netværk, der har fokus på at gøre kvinder mere interesseret i investering og aktier. Her kan blandt andet nævnes Ophelia Invest, Kvindeøkonomien og Female Invest. Samtidig stiger kvinders interesse for at tage ansvar for sin egen økonomi. De seneste fem år er andelen af kvinder, der benytter Mybankers ”Skift Bank”-service steget fra 25 til 35 procent.
Derfor understreger Marlene Nørgaard vigtigheden af, at investering gøres mere spiseligt for kvinderne. Det er nemlig her, hun ser den største grund til, at flere kvinder ikke investerer.
”Investering bliver ofte præsenteret på en meget rationel måde med et Excel-ark og en masse nøgletal forklaret i banksprog. Derfor vælger mange kvinder ofte at trække sig, fordi de foretrækker en mere personlig rådgivning og overskuelige forklaringer, der bygger på ”less is more”-princippet”, siger hun.
Marlene Nørgaard anbefaler, at man investerer efter 80/20-reglen. Det vil sige, at er du 20 år gammel, skal du helst have en aktieandel på omkring 80 procent af din investerbare formue – og omvendt, er du 80 år gammel skal din aktieandel helst være på 20 procent. Alt dette skal naturlivis times i forhold til det økonomiske og finansielle udgangspunkt i verden.
Kontakter
Marlene NørgaardAdm. direktør
Tlf:22 22 46 62mnc@mybanker.dkInformation om Mybanker A/S
Følg pressemeddelelser fra Mybanker A/S
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Mybanker A/S
Sådan kan dit valg af bolig påvirke din pensionstid27.7.2020 08:30:00 CEST | Aktuelt
Når danskerne skal vælge, hvor i landet, de vil bosætte dig, har de reelt to mulige scenarier. De kan være fattige lønmodtagere og rige pensionister, eller rige lønmodtagere og fattige pensionister. De kan nemlig vælge mellem storbyen eller provinsen.
Nye regler mindsker fordelene ved forældrekøb: Her er løsningen23.7.2020 07:45:00 CEST | Aktuelt
De økonomiske fordele ved at foretage et forældrekøb bliver mindre i fremtiden. Der er dog stadig flere muligheder for at hjælpe sit barn med at få fingrene i en bolig. Hos Mybanker foreslår man, at forældrene og barnet i fællesskab køber en lejlighed.
Efter nye regler for kviklån: En lav ÅOP kan ende med dyrere lån10.6.2020 08:17:45 CEST | Aktuelt
Folketingets nye regler om kviklån er et godt tiltag, der dog risikerer at blive symptombehandling, hvis ikke man samtidig har fokus på at skabe mere gennemsigtighed på alle lån. Sådan lyder opfordringen fra Mybanker, der samtidig advarer imod, at et ensidigt fokus på ÅOP kan føre til dyrere lån.
Stor stigning i hurtige bankskifter: Danskernes nye digitale vaner øger krav til bankerne2.6.2020 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
De fleste danskere er efterhånden vendt tilbage til hverdagen efter Corona. Det gælder også Mybanker, hvor corona-karantænen især været synlig i danskernes digitale bankvaner. De seneste måneder stiller nemlig store krav - også til banksektoren.
Ny undersøgelse: Bankens rådgivning er afgørende for fastholdelsen af kunder20.5.2020 07:30:00 CEST | Nyhed
Der er stor forskel på, hvordan kvinder og mænd vælger bank. Det viser en ny undersøgelse fra Mybanker. Hos kvinder er der mest fokus på god rådgivning, hvorimod mænds primære fokus er på pris og produkt. Ifølge eksperter stiller det særlige krav til bankerne.