Sådan kan dit valg af bolig påvirke din pensionstid
Der er mange overvejelser forbundet med et boligkøb. En af de ting, der især kan blive afgørende for fremtiden, er boligens beliggenhed. Hos Mybanker har man undersøgt, hvilken økonomisk forskel, der kan være, ved enten at bosætte sig i nærheden af en storby eller længere ude i provinsen.
For at belyse dilemmaet har Mybanker set på tre huse, der alle var til salg den 22. juni 2020.
De tre huse minder om hinanden, men ligger forskellige steder i landet. De er alle bygget mellem 2005 og 2008, de er mellem 155 og 165 kvm, har alle energimærke B, er bygget i mursten etc.
Det ene ligger i Værløse, det andet mellem Vejle og Horsens, og det sidste i Rødekro tæt på Åbenrå, Sydbank og det nye supersygehus:
Provinsen eller Storbyen
Vælger man at bosætte sig i eller i umiddelbar nærhed af en de store byer – i dette eksempel i Værløse, vil det være dyrt i ejerudgifter og renter på lån. Omvendt giver en løbende værdistigning en stor friværdi på sigt, som man kan nyde godt af, når man bliver pensionist.
Den anden mulighed er at bosætte sig ”på landet” – i dette tilfælde i Rødekro eller Ølsted. Det er billigt i ejerudgifter og renter på lån, men udsigten til værdistigninger er begrænset, og man ”sparer” derfor ikke friværdi op, som man kan leve af som pensionist.
Det store dilemma er derfor, om man vil være en fattig lønmodtager men rig pensionist i Værløse, eller en rig lønmodtager men fattig pensionist i provinsen?
Det bedste fra to verdener
Men hvad er så det bedste at gøre? Den avancerede løsning er at planlægge sit liv med tanke på ovenstående. En mulighed er at begynde med at købe en lejlighed i byen, mens man er ung og ikke har børn. Når man får børn, flytter man til provinsen, men beholder sin bolig i byen, som man lejer ud.
Gevinsten på boligen i byen er skattefri for altid, fordi man selv har boet der. Med dagens marked for udlejning af lejligheder kan man ligefrem få et månedligt overskud på udlejningen. På den måde får man værdistigningen i byen, og kan samtidig selv leve og bo billigt i provinsen. De 65.000 kr. om året i lavere udgifter til renter, skatter og afgifter kan man så bruge på familien. Hertil kommer billigere mekaniker, grænsehandel etc.
Kontakter
For mere information, kontakt Julie Sørensen, Presseansvarlig hos Mybanker, på jns@mybanker.dk eller tlf: 51 15 88 25.
Information om Mybanker A/S
Følg pressemeddelelser fra Mybanker A/S
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Mybanker A/S
Nye tal afslører: Kvinders formue halter efter mændenes30.7.2020 08:00:00 CEST | Nyhed
Mænd investerer mere end kvinder gør, og det har stor betydning for forskellen på mænd og kvinders formue på den lange bane. Det viser tal fra Mybanker.
Nye regler mindsker fordelene ved forældrekøb: Her er løsningen23.7.2020 07:45:00 CEST | Aktuelt
De økonomiske fordele ved at foretage et forældrekøb bliver mindre i fremtiden. Der er dog stadig flere muligheder for at hjælpe sit barn med at få fingrene i en bolig. Hos Mybanker foreslår man, at forældrene og barnet i fællesskab køber en lejlighed.
Efter nye regler for kviklån: En lav ÅOP kan ende med dyrere lån10.6.2020 08:17:45 CEST | Aktuelt
Folketingets nye regler om kviklån er et godt tiltag, der dog risikerer at blive symptombehandling, hvis ikke man samtidig har fokus på at skabe mere gennemsigtighed på alle lån. Sådan lyder opfordringen fra Mybanker, der samtidig advarer imod, at et ensidigt fokus på ÅOP kan føre til dyrere lån.
Stor stigning i hurtige bankskifter: Danskernes nye digitale vaner øger krav til bankerne2.6.2020 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
De fleste danskere er efterhånden vendt tilbage til hverdagen efter Corona. Det gælder også Mybanker, hvor corona-karantænen især været synlig i danskernes digitale bankvaner. De seneste måneder stiller nemlig store krav - også til banksektoren.
Ny undersøgelse: Bankens rådgivning er afgørende for fastholdelsen af kunder20.5.2020 07:30:00 CEST | Nyhed
Der er stor forskel på, hvordan kvinder og mænd vælger bank. Det viser en ny undersøgelse fra Mybanker. Hos kvinder er der mest fokus på god rådgivning, hvorimod mænds primære fokus er på pris og produkt. Ifølge eksperter stiller det særlige krav til bankerne.