Lolland Kommune

Hvem fortjener Arkitekturprisen 2020?

Del
For fjerde gang uddeler Lolland Kommune i år priser til bygninger samt til haveanlæg og grønne fællesområder med særlige arkitektoniske kvaliteter. Har du et forslag til, hvilket byggeri eller haveanlæg der fortjener at vinde, skal du indsende det senest 31. august 2020. Det kan både være din egen ejendom, naboens eller en helt tredje. Priserne uddeles i begyndelsen af oktober, og vinderne får en gavecheck på 3000 kr. og en ”æresplade” til ophængning på byggeriet.

I 2014 nedsatte Klima-, Miljø- og Teknikudvalget et udvalg, der hvert andet år skal præmiere ejendomme i Lolland Kommune. I år skal priserne uddeles for fjerde gang, og udvalget ser frem til at få borgernes bud på, hvilke byggerier og haveanlæg der skiller sig særligt ud i kommunen.

I år er medlem af Teknisk Udvalg Leif Utermöhl valgt som ny formand for præmieringsudvalget, og han ser frem til, at de positive sider af Lolland bliver fremhævet:

”Lolland Kommune er meget mere end faldefærdige boliger, fattigdom og arbejdsløshed. Med Arkitekturprisen ønsker vi at åbne vores egne og omverdenens øjne for alle de smukke og godt udførte byggerier og haveanlæg, vi har her i kommunen. Forhåbentlig er der mange, som har lyst til at hjælpe med det ved at sende os de bedste eksempler,” fortæller Leif Utermöhl.

Alle kan indstille til Arkitekturprisen 2020. Forslaget kan være din egen ejendom, naboens eller en helt tredje. Forslag og billeder skal sendes via en elektronisk formular på www.lolland.dk/arkitekturpris og være udvalget i hænde senest 31. august 2020.

Kategorierne for 2020 er:

A)        Nye bygninger, både erhverv og privat

B)        Om- og tilbygninger på eksisterende bygninger

C)        Restaurering af bevaringsværdige og fredede bygninger

D)        Øvrige, eksempelvis haveanlæg, grønne fællesområder mv.

Udvalget bedømmer byggeriet efter følgende kriterier:

  • At arbejdet er udført og taget i brug inden for de sidste 2 år.
  • At byggeriet er flot udført med gode materialer og er arkitektonisk pænt.
  • At byggeriet ved om- eller tilbygninger er foretaget i respekt for og tilpasset det eksisterende byggeri.
  • At byggeriet forskønner og passer ind i det eksisterende miljø.
  • At det kan være tale om både helheden i byggeriet, men ligeledes en særlig detalje i byggeriet.

Bedømmelsesudvalget består af:

- Leif Utermöhl, formand - Byrådsmedlem
- Henning A. Rasmussen - Byrådsmedlem
- Flemming Willum Petersen - Nakskov Bygningsbevaringsforening
- Benny Andersen - Bevaringsforeningen By og Land Maribo
- Jesper Petersen - Lolland Håndværker- og Industriforening
- Lindy Fynholm - Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster
- Henry Ebbe - Arkitektgården ApS

I 2018 var vinderen Johs. Mertz A/S i Maribo i kategorien Nye bygninger, både erhverv og privat.

Nøgleord

Kontakter

Leif Utermöhl
Medlem af Teknisk Udvalg og formand for præmieringsudvalget
Tlf.: 20 25 92 45


Lars Reck Sørensen
Byggeri og Ejendomme, Lolland Kommune
Tlf.: 54 67 64 06.
Mail: laso@lolland.dk

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lolland Kommune inviterer til job- og bosætningsmesse7.2.2024 06:15:00 CET | Pressemeddelelse

Onsdag den 28. februar kl. 9-12 gentager Lolland Kommune sidste års succes med en kæmpe jobmesse i Maribo Hallerne. Her vil en lang række lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner stå klar til en snak med jobsøgende og andre interesserede om deres job- og uddannelsestilbud. Samtidig får nye og kommende tilflyttere fra nær og fjern lejlighed til at høre om bolig- og fritidsmulighederne på Lolland. I år er messen nemlig udvidet med en ekstra hal til ejendomsmæglere, foreninger og andre lokale nøgleaktører inden for bosætning.

Dom i Højesteret: Lolland Kommune skal betale for kriminelle, udviklingshæmmede fra Grønland16.1.2024 16:22:54 CET | Pressemeddelelse

Højesteret har tirsdag den 16. januar afsagt dom i en sag, der betyder, at Lolland Kommune skal betale et millionbeløb til Sermersooq Kommune og fremover dække udgifterne til en udviklingshæmmet, kriminel borger fra Grønland. En dom, der principielt kan få stor betydning for både grønlandske borgere og danske kommuner. Lolland Kommune opfordrer til en markant ændring af reglerne.

Horslunde-elever tilbydes stabil løsning med det samme16.1.2024 08:14:29 CET | Pressemeddelelse

Horslunde Realskole meddelte den 11. januar Lolland Kommune, at skolen står overfor lukning. Siden da har kommunen arbejdet på højtryk for at vurdere mulige løsninger for eleverne, i tilfælde af, at generalforsamlingen i Horslunde Realskole beslutter at lukke skolen. Mandag holdt kommunen og bestyrelsen for Horslunde Realskole møde om mulighederne. ”Vi har lagt vægt på, at eleverne skal have så få skift som muligt, og derfor har vi valgt at tilbyde eleverne at starte på Byskolen, som vil være deres distriktsskole efter sommerferien. Det giver mulighed for en stabil løsning for det enkelte barn med det samme. Skulle der være forældre, der meget gerne vil benytte Horslunde Landsbyordning i forårsmånederne, er det også muligt”, siger udvalgsformand Thomas Bo Østergaard. Dialogen med bestyrelsen fra Horslunde Realskole har konkret resulteret i, at bestyrelsen vil indstille overfor generalforsamlingen den 29. januar, at skolen først lukker ved udgangen af februar måned. Det giver kommunen e

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye