
#BrugDinBy: SULT i Cinemateket er klar med juni-events hvor mad og film mødes

Oven på de seneste måneders nedlukning, er Wonderful Copenhagen’s hashtag #BrugDinBy begyndt at trende. Målet er at få københavnerne ud at bruge og støtte de lokale kulturtilbud lige fra restauranter over museer til teatre, butikker og biografer.
Slå to kulturfluer med ét smæk
Hos Cinemateket i Gothersgade kan særligt oplevelseshungrende bysbørn og besøgende i den forbindelse slå to kulturfluer med ét smæk, når Restaurant SULT i Cinemateket i juni dækker op til en række eftermiddage og aftener i både madens og filmens tegn.
”Vi nåede dårligt at få foden indenfor døren og komfuret tændt, inden corona-udbruddet lukkede Cinemateket og dermed vores nye Restaurant SULT ned,” siger forretningschef i Meyers Venues, som forpagter spisestedet, Marie Egede og uddyber:
”Tanken har fra start været at skabe et sted, hvor smagsoplevelser og filmoplevelser kan krydsbefrugte hinanden. Selvom vi allerede har taget hul på en sommerperiode med fokus på udendørsoplevelser, håber vi alligevel på at kunne trække folk ind i biografmørket og rundt om bordene."
DiCaprio og tapas eller Hitchcock og friterede fugle?
Cinemateket genåbner i dag, mandag d. 8. juni, og programmet for de tre første mad-og-film-events ligger klar. Her bydes både på italienske perler, Shakespereansk 90’er-stemning og amerikansk spænding i sort/hvid.
Fredag d. 12. juni står den på ”Fellini Fredag” med friterede risottokugler, spaghetti veggieballs og et køligt glas økologisk Pinot Grigio i restauranten efterfulgt af den ikoniske, italienske filminstruktør Federico Fellinis ”La Strada” fra 1954 i biografen.
Onsdag d. 17. juni er der film, tapas og cocktails på menuen, hvor kølig agurkesuppe, torskeceviche, zucchinisalat og hyldeblomstmarinerede jordbær sammen med en roseninfuseret gindrink agerer forfilm til visningen af Baz Luhrmanns 1996-filmatisering af Shakespeare-klassikeren Romeo & Julie med bl.a. en purung Leonardo DiCaprio i hovedrollen.
Onsdag den 24. juni er temaet ”En aften med klassikerne”, som starter med Alfred Hitchcock’s ”Skjulte Øjne” fra 1954 på det store lærred, inden der serveres en to-retters menu hos SULT bestående af burger med kærnemælksfriteret kylling efterfulgt af en klassisk crème brûlée.
Fakta:
- Se starttidspunkter og køb billet til alle events via www.cinemateket.dk. Til Fellini Fredag d. 12. juni skal middagen dog forudbestilles separat via https://meyers.dk/restaurant-sult/ - skriv ”Fellini” i bookingkommentaren.
- Priserne varierer fra 210 til 255 kr. pr. person. Medlemmer af Cinemateket får rabat.
- Restaurant SULT i Cinemateket drives af Meyers Venues, som overtog forpagtningen i starten af 2020.
- SULT i Cinemateket er kendt for sin prisvindende weekendbrunch, som med Meyers om bord har fået et servicecheck og er blevet opgraderet med bl.a tag-selv-softice. Restauranten har også åbent til aften.
- Det er muligt at besøge både Restaurant SULT og Café Lille Sult uafhængigt af biografbesøg i Cinemateket.
- Der præsenteres løbende nye mad- og filmevents hos SULT i Cinemateket via Meyers.dk og sociale medier.
Nøgleord
Kontakter
Kaspar Mørk AriantoPR & Kommunikationsrådgiver
Meyers
Billeder







Information om Meyers
Meyers er grundlagt af den gastronomiske iværksætter Claus Meyer, og har i 30 år arbejdet for at fremme kvaliteterne i den danske madkultur. Meyers opererer på alle niveauer i værdikæden fra jord til bord. Hovedaktiviteterne ligger inden for restaurations- og kantinedrift, catering, frugtavl, forædlingsvirksomhed, handel, teambuilding, forskning, formidling, uddannelse og rådgivning.
Følg pressemeddelelser fra Meyers
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Meyers
Meyers lancerer hudplejeserie baseret på bælgfrugter1.4.2023 06:42:56 CEST | Pressemeddelelse
Med afsæt i et overraskende forskningsresultat løfter Meyers nu sløret for, hvad der skal være et nyt forretningsben i virksomheden: En hudplejeserie baseret på økologiske, danske bælgfrugter, hvor alle produkter kan bruges både i hudplejerutinen og i madlavningen.
Meyers tager næste skridt på bæredygtighedsrejse med B Corp-certificering25.1.2023 07:39:00 CET | Pressemeddelelse
Meyers indtræder i den anerkendte globale B Corp-certificering, der dokumenterer, at virksomheder lever op til de højeste krav inden for gennemsigtighed og social og miljømæssig ansvarlighed.
Torsten Vildgaard indtager Fasangården med moderne dansk-fransk landkøkken13.1.2023 11:15:22 CET | Pressemeddelelse
Meyers og Torsten Vildgaards veje krydses igen, når den tidligere Michelin-kok rykker ind i køkkenet på Fasangården. Vildgaard indtager det historiske traktørsted i Frederiksberg Have med sin version af et dansk-fransk landkøkken med nyfortolkninger af både danske frokostklassikere og franske favoritter.
Fasangården går julen i møde med et stemningsfyldt adventsprogram og en helt særlig julefrokostmenu14.11.2022 12:19:26 CET | Pressemeddelelse
I hele julemåneden forvandles Fasangården, i hjertet af Frederiksberg Have, til et magisk sted for både børn og voksne. Når Claus Meyer har tændt juletræet den 27. november, vil der være juleknas, julehistorier, engleblid korsang hver søndag i advent i den stemningsfyldte gård. Indenfor i Fasangårdens lune stuer vil gæster som i år kunne få smørrebrød til frokost.
MEYERS BAGERI PÅ GAMMEL KONGEVEJ INVITERER TIL ÅBNINGSFEST OG INTRODUCERER ØKOLOGISKE SURDEJSPIZZAER OG NYT VINØST NABOSKAB28.10.2022 11:30:00 CEST | Pressemeddelelse
I august 2022 åbnede Meyers Bageri på Gammel Kongevej 107 blødt op med bagværk, konditorkager og velsmagende morgen- og frokostretter med udgangspunkt i kornet. Efter de indledende tre måneder er bageriet nu klar til at invitere aftengæster indenfor til sæsonnære surdejspizzaer, snacks og velvalgte vine fra naboen. Dørene slås op med en stor åbningsfest med gratis pizzaslices og 50 % på pizzakortet torsdag 3. november.