
KVINDELIG TOPKOK I FRONT: NU ÅBNER TO CORONA-SIKREDE DRIVHUSRESTAURANTER

Coronakrisen har på mange måder forandret restaurantlandskabet. Traditionelle spisesteder er blevet takeawayspots. Indendørs er rykket udendørs. Midt i det hele står gæsterne, som savner ”plejer”, og snildt kan blive forvirrede omkring, hvordan man nu lige skal navigere spise-ude-trangen i en tid, hvor smittebekymring og genåbningsplaner skal gå hånd i hånd.
Drivhusinspiration fra Amsterdam
Inspireret af et projekt skabt af kulturcentret Mediamatic i Amsterdam planter madvirksomheden Meyers og Juliana Drivhuse nu i fællesskab en klynge transparente spisehuse under åben himmel. Dels foran Meyers Deli på hjørnet af Gl. Kongevej og Hauchsvej på Frederiksberg, dels foran Café & Restaurant Ofelia i Skuespilhuset ved Københavns Havnefront
”Selvom mange restauranter er begyndt at åbne igen, heriblandt flere af vore egne, har vi haft lyst til at lege lidt med konventionerne. Det store spørgsmål efter coronakrisen er, om vi bare skal lave ’business as usual’? Indtil vi finder svaret, prøver vi kræfter med anderledes madoplevelser, som taler direkte ind i sin tid,” siger forretningschef for Meyers Venues, Marie Egede.
En kommentar til restaurantoplevelsen post-corona
Mens der på Frederiksberg placeres fire spisedrivhuse, opstilles hele otte af slagsen ved vandet på den side af Skuespilhuset, der vender ud mod Papirøen. Tanken er, at glashusene kan skabe maksimal tryghed i forhold til Corona, samtidig med at de i sig selv bliver en æstetisk og humoristisk kommentar til det at spise ude efter Covid-19.
Husene leveres af den danske drivhusfabrikant Juliana Drivhuse, som - trods stor travlhed med at levere løsninger til corona-hjemsendte og driftige, danske haveejere - ikke kunne sige nej til idéen:
”Vi har igennem mange år set en udvikling, hvor drivhusets funktionalitet er bredt ud til andre formål end blot dyrkning af tomater og agurker. Det er fantastisk at se, hvordan drivhuset nu kan fungere som en restaurant”, udtaler Nikolaj Stærmose, der er ejer og tredje generation hos Juliana Drivhuse, og uddyber:
”Det at kunne være inde, når man er ude, er drivhusets sjæl ikke blot for planter, men i høj grad også for mennesker, og det er der rigtig mange, der i år har fået øjnene op for.”
Vælg mellem fine dining eller delimad
De to drivhusrestauranter vil ikke bare adskille sig i forhold til placering, men også i forhold til maden. I ’Glashusene’ ved Meyers Deli bliver det muligt at indtage det normale à la carte-udvalg fra klokken 9 om morgenen og indtil aftensmaden, hvor der serveres en fast menu, så længe man husker at reservere på forhånd. Ved Skuespilhuset bliver det derimod den tidligere køkkenchef på Kadeau-lillesøsteren Roxie, der kreerer en 5-retters menu til frokost og en 6-retters menu aften.
”Hvis ikke vi bruger de seneste måneders krise som et afsæt til at tænke over at spise mere lokalt og sæsonnært, er vi selv med til at kaste en altødelæggende sten mod det glashus, vi alle sammen skal bo og spise i fremover,” siger Anika Madsen, der senere på året skal stå i spidsen for Meyers store satsning med et traktørsted i den historiske Fasangården midt i Frederiksberg Have.
- Hvad: Glashusene ved Café og Restaurant Ofelia og Meyers Deli
- Hvor: Henholdsvis Skuespilhuset på siden ud mod Papirøen og Gl. Kongevej 107 på Frederiksberg
- Hvornår: Glashusene ved Skuespilhuset åbner til frokost fredag d. 29. maj og ved Meyers Deli lørdag aften d. 30. maj
- Hvor meget: En 5-retters menu ved Skuespilhuset skabt af Anika Madsen koster 395 kr. til frokost, mens en 6-retters menu koster 595 kr. til aften. Den sædvanlige menu og à la carte-priser hos Meyers Deli.
- Hvordan: Det er muligt at spise op til fire personer i hvert drivhus. Der kan reserveres bord til begge pop-up-restauranter allerede nu via https://meyers.dk/spis-ude/meyers-restauranter/
Nøgleord
Kontakter
Kristina SandagerPressekoordinator
Meyers
Anita GrubbeMarketingchef
Juliana Drivhuse A/S
Billeder








Information om Meyers
Meyers er grundlagt af den gastronomiske iværksætter Claus Meyer, og har i 30 år arbejdet for at fremme kvaliteterne i den danske madkultur. Meyers opererer på alle niveauer i værdikæden fra jord til bord. Hovedaktiviteterne ligger inden for restaurations- og kantinedrift, catering, frugtavl, forædlingsvirksomhed, handel, teambuilding, forskning, formidling, uddannelse og rådgivning.
Følg pressemeddelelser fra Meyers
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Meyers
Meyers lancerer hudplejeserie baseret på bælgfrugter1.4.2023 06:42:56 CEST | Pressemeddelelse
Med afsæt i et overraskende forskningsresultat løfter Meyers nu sløret for, hvad der skal være et nyt forretningsben i virksomheden: En hudplejeserie baseret på økologiske, danske bælgfrugter, hvor alle produkter kan bruges både i hudplejerutinen og i madlavningen.
Meyers tager næste skridt på bæredygtighedsrejse med B Corp-certificering25.1.2023 07:39:00 CET | Pressemeddelelse
Meyers indtræder i den anerkendte globale B Corp-certificering, der dokumenterer, at virksomheder lever op til de højeste krav inden for gennemsigtighed og social og miljømæssig ansvarlighed.
Torsten Vildgaard indtager Fasangården med moderne dansk-fransk landkøkken13.1.2023 11:15:22 CET | Pressemeddelelse
Meyers og Torsten Vildgaards veje krydses igen, når den tidligere Michelin-kok rykker ind i køkkenet på Fasangården. Vildgaard indtager det historiske traktørsted i Frederiksberg Have med sin version af et dansk-fransk landkøkken med nyfortolkninger af både danske frokostklassikere og franske favoritter.
Fasangården går julen i møde med et stemningsfyldt adventsprogram og en helt særlig julefrokostmenu14.11.2022 12:19:26 CET | Pressemeddelelse
I hele julemåneden forvandles Fasangården, i hjertet af Frederiksberg Have, til et magisk sted for både børn og voksne. Når Claus Meyer har tændt juletræet den 27. november, vil der være juleknas, julehistorier, engleblid korsang hver søndag i advent i den stemningsfyldte gård. Indenfor i Fasangårdens lune stuer vil gæster som i år kunne få smørrebrød til frokost.
MEYERS BAGERI PÅ GAMMEL KONGEVEJ INVITERER TIL ÅBNINGSFEST OG INTRODUCERER ØKOLOGISKE SURDEJSPIZZAER OG NYT VINØST NABOSKAB28.10.2022 11:30:00 CEST | Pressemeddelelse
I august 2022 åbnede Meyers Bageri på Gammel Kongevej 107 blødt op med bagværk, konditorkager og velsmagende morgen- og frokostretter med udgangspunkt i kornet. Efter de indledende tre måneder er bageriet nu klar til at invitere aftengæster indenfor til sæsonnære surdejspizzaer, snacks og velvalgte vine fra naboen. Dørene slås op med en stor åbningsfest med gratis pizzaslices og 50 % på pizzakortet torsdag 3. november.