Beskæftigelsesministeriet

Nye tal: Flest med korte uddannelser mister jobbet under corona-krisen

Del

Det er især danskere med de korteste uddannelser, som foreløbig er blevet hårdest ramt af ledighed under corona-krisen, viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Siden 9. marts har lidt over 47.000 personer med grundskole, gymnasiale og erhvervsfaglige uddannelser meldt sige ledige, hvormed de udgør godt 72 pct. af alle, der har meldt sig ledige siden 9. marts. Derimod har kun godt 6.800 med en bachelor eller længerevarende uddannelse meldt sig ledige i perioden.

Ser man på de nye dagpengemodtagere fordelt på a-kasser, har 3F’s a-kasse flest nye ledige.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

”Corona-krisen rammer os både sundhedsmæssigt og økonomisk, og det ser vi desværre også i ledighedstallene nu. Det er dem med kortest uddannelse, der indtil videre er blevet hårdest ramt, og derfor gør vi i regeringen også alt, hvad vi kan for at sikre, at flest mulige kan beholde deres job igennem krisen med historisk store hjælpepakker. Og til de mange nye ledige har vi sat dagpengeperioden på pause, ligesom man heller ikke skal være aktiv jobsøgende i øjeblikket. Vi skal alle hjælpe hinanden godt igennem den her svære periode. Ordningen med lønkompensation har reddet i titusindvis fra en fyreseddel – herunder mange ufaglærte -  og det er godt, fordi det rammer både den enkelte og familierne meget hårdt, når man mister jobbet.”

Find tallene her.

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til ledighedstallet for juli 202331.8.2023 08:12:36 CEST | Pressemeddelelse

I juli 2023 var der 83.500 ledige. Det er 600 flere end måneden før svarende til en stigning i antallet af ledige på 0,7 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed fortsat 2,8 procent. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - Vi ser igen i juli, at ledigheden er omtrent uændret. Antallet af ledige har ligget på et lavt niveau siden årsskiftet, hvilket kommer os alle til gavn. - Med den lave ledighed følger mangel på arbejdskraft i både den private og den offentlige sektor. Medarbejdere i både ældreplejen, rengøringsbranchen, hotel og restauration og mange andre steder efterlyser flere kolleger til at løse opgaverne. - For den enkelte og samfundets skyld, så skal flere med i det arbejdende fællesskab. Vi vil indføre en arbejdspligt for mennesker med et integrationsbehov, så flere kommer i kontakt med det danske arbejdsfællesskab. Vi har fokus på opkvalificering af ledige til brancher, der mangler medarbejdere, og vi vil forbedre rammerne for et mere rummeli

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum