Xee

Nyt datingprogram på Xee: Kan man finde kærligheden ved at stole blindt på sine sanser?

Del
I et helt nyt datingprogram undersøger Xee, om vi kan stole på vores sanser i jagten på den eneste ene. To singler dufter, lytter, føler og kysser sig frem til den rette partner. Sans for kærlighed har premiere 13. februar.

I Xees nye, eksperimenterende datingprogram, Sans for kærlighed, skal to danske singler igennem otte afsnit forsøge at finde kærligheden - kun ved hjælp af deres sanser. Tiltrækning og forelskelse er langt hen ad vejen styret af en række kemiske processer, der foregår ubevidst i vores urhjerne, og alle vores sanser er i spil, når vi bliver tiltrukket af et andet menneske.

Derfor skal de to singler, Mads og Alina, hver især gennemgå en række eksperimenter, hvor de ser, dufter, lytter, føler og kysser sig frem til den rigtige partner.

”Jeg meldte mig til programmet for at presse mig selv lidt, komme ud af min komfortzone, og tvinge mig selv til at møde nogle andre piger, end jeg ellers ville. Jeg vil gerne finde en kæreste, som jeg kan være venner med samtidig med, at vi er i et forhold. Jeg søger en soulmate,” siger Mads Emil Heitman, der er 27 år og bor i København.

”Hvis du går på Tinder i Vejen, finder du stort set ingen på min alder. Jeg vil gerne finde en kæreste, der kan få mig til at grine, og som kan acceptere, at jeg kan være lidt af en mundfuld. Tænk nu, hvis mit livs kærlighed er med i dette program. Det kunne jo være helt vildt,” siger Alina Toft Pedersen, der er 30 år og bor i Vejen.

Gennem hele processen fortæller hjerneforsker Troels W. Kjær, og Pernille Slot, der er ekspert i nonverbal kommunikation, om de forskellige sanser, så seerne kan blive klogere på, hvordan vi ubevidst er påvirket af vores sanser.

”Jeg interesserer mig for, hvad der sker i hjernen, når man bliver forelsket. Man taler generelt om forelskelsens tre faser, en tiltrækningsfase, en voldsom forelskelsesfase og en mere langvarig gensidig sympatifase. Den ubevidste sansning er en stor del af tiltrækningsfasen,” siger Troels W. Kjær.

Efter hvert sanseeksperiment bliver en single fravalgt. Til sidst står Mads og Alina tilbage med tre kandidater hver, som de skal på date med. Her vil det vise sig, om deres sanser har hjulpet dem med at finde det rette match.

”Nonverbal kommunikation, herunder signaler fra ansigter samt kropssprog, kan fortælle en hel del om tiltrækningen mellem to mennesker. I tiltrækningsfasen er synssansen den dominerende, fordi det første indtryk af et menneske, det vi ser, er afgørende for resten af relationen,” siger Pernille Slot.

Reality-stjerner kæmper om samme fyr
Selvom de to singler i Sans for kærlighed er ukendte, vil en del danskere kunne genkende to af de singlekvinder, der i første afsnit bejler til Mads. Både Tabita Thinggaard og Liv Frandsen, der pt. er med i X Factor og tidligere har været med i Ex on the Beach, deltager nemlig i programmet.

Sans for kærlighed har premiere torsdag den 13. februar på Xee, hvor programmet både vises på TV kl. 21. 30 og kan streames. Der er 8 programmer i alt.

Det er første gang YouSee laver et dansk datingprogram, men YouSee Originals står bl.a. bag en række danske serier som 29 og Sunday.

Se trailer.

Billeder

Information om Xee

Xee
Xee
Teglholmsgade 1
0900 København C

Følg pressemeddelelser fra Xee

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Xee

Information om nyheder ang. YouSee Originals5.1.2022 11:10:50 CET | Aktuelt

Kære abonnent Vi skriver til dig, da pressemeddelelser angående nye YouSee Originals fremover vil blive udsendt via YouSee’s presserum. Ønsker du fortsat at modtage nyheder om originale serier fra YouSee som fx den kommende anden sæson af ’2 Døgn’, bedes du derfor abonnere på YouSee’s presserum. Det kan du gøre via dette link: https://via.ritzau.dk/nyhedsrum?publisherId=12423499&subscribe= Ændringerne træder i kraft på mandag d. 10/1-2022. Tidligere pressemeddelelser fra Xee vil fremover kunne findes i YouSee’s presserum. Har du spørgsmål, kan du kontakte presseansvarlig Emil Lohse på emlo@nuuday.dk eller +45 2483 7993. Med ønsket om et godt samarbejde, YouSee Originals

YouSee skyder julen i gang med rå julespecial på actionserien ’2 Døgn’18.11.2021 08:09:00 CET | Pressemeddelelse

Mafiabosser og lejemordere er ikke det første, man tænker på, når nogen siger ”jul”. Det laver YouSee nu om på med den nye YouSee Original ’2 Døgn: Et juleeventyr’, der følger fætrene Otto og Christians færden i det kriminelle miljø på juleaftensdag. Med referencer til Kill Bill og Fight Club og et urbant julenummer af Carl Knast, ønsker YouSee at give deres bud på en anderledes julefortælling.

Stærkt cast og nyfortolkning af Ulige Numres ’Frit land’ i Xee’s forløber til actionserien ’2 Døgn’12.10.2021 07:45:00 CEST | Pressemeddelelse

Nu starter optagelserne til den nye YouSee Original ’2 Døgn: Frit land’ med blandt andet Sebastian Bull, Gustav Giese, Alba August og Christopher Læssø på rollelisten. Miniserien foregår tre år før sæson 1 og følger karakteren Nicki Nørrebro og hans rejse mod at bevæge sig op i hierarkiet i den lokale bande på den københavnske Vestegn. Titlen er inspireret af sangen ’Frit land’ af Ulige Numre, der i serien optræder i en nyfortolkning mellem Carl Emil Petersen og Anders Trentemøller.

’Fantomforhold’: Se den hjertevarme tragikomedie om kærestesorger på Xee fra den 1. november7.10.2021 08:15:00 CEST | Pressemeddelelse

Med humor og hjertevarme dykker den nye Xee-serie ’Fantomforhold’ ned i den svære hjertesorgs mange afkroge. Blandt de medvirkende er nye talenter som Anna Bruus og Anna Juul samt veletablerede skuespillere som Ann Eleonora Jørgensen, Kirsten Lehfeldt og Peter Plaugborg. Lydmor har lavet et originalt soundtrack til serien, som får premiere på Xee den 1. november.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye