
Modtager international designpris: Fremtidens spisested ligger i Danmark

Hvordan bespiser man dagligt 3-400 medarbejdere på et spisested, der også skal rumme sultne københavnere og nysgerrige turister? Det spørgsmål stillede folkene fra Meyers Kantiner sammen med bygherren bag BLOX, Realdania By & Byg, sig selv tilbage i 2017.
Svaret blev fundet efter at have besøgt Food Halls i både London og Amsterdam, samt skuet mod Claus Meyers innovative projekter i New York. Sammen med Jensen Retail Group formgav man en skandinavisk variant af et Cafeatery der møder en Food Hall, som åbnede året efter: BLOX EATS.
Et markant hus med mange funktioner
Med sin markante arkitektur og placering på kanten af Slotsholmen i centrum af København, er BLOX et byggeri, der har delt vandene lige fra den indledende designfase frem til indvielsen i foråret 2018. Skabt af den hollandske tegnestue OMA, som er grundlagt af den internationale arkitektstjerne Rem Koolhaas, huser BLOX både Dansk Arkitektur Center, et innovativt kontorfællesskab ved navn BLOXHUB, lejeboliger, legeplads, et fitnesscenter og spisestedet BLOX EATS.
”BLOX er en bygning med mange aktiviteter og tilbud, så vi er stolte over, at den madløsning, der er tænkt ind i husets bæredygtige og fællesskabsorienterede ånd, nu modtager international hæder,” siger vicedirektør i Realdania By & Byg, Peter Kjølby.
Fleksible måltidsoplevelser i en travl hverdag
BLOX EATS strækker sig over to etager på hjørnet ud mod Bryghuspladsen og Frederiksholm Kanal. Stueetagens Cafeatery byder på lette retter til indtagelse ved bordene eller på havnekanten. I den såkaldte Food Hall på første sal, bestillerman frisklavede, tallerkenanrettede måltider ved specielt designede madstationer, hvor gæsterne guides af fladskærme til alt fra menuvalg til betaling.
”I Meyers Kantiner er vi enormt optagede af, hvor mad og måltider på jobbet er på vej hen. Fremtidens kantine reflekterer et arbejdsliv, der er i bevægelse. Med BLOX EATS har vi skabt et spisested, der passer til et fleksibelt hus og en travl hverdag, hvor vores gæster stiller stadig større krav til måltidsoplevelsen,” siger kommerciel direktør i Meyers Kantiner, Adam Usman.
Tysk hæder til den ”industrielle stue”
Efter alt at dømme, er det tyske designråd – det såkaldte Rat für Formgebung – enige. I starten af februar tildeles BLOX EATS nemligen German Design Award 2020 i kategorien Bedste Indretningsarkitektur. ”BLOX EATS har en moderne, rar og beroligende effekt, og kombinerer et puritansk, industrielt look med en behagelig stue-agtig stemning,” lyder det i jurybegrundelsen.
”Vi er utroligt beærede over, at det tyske designråd har bidt mærke i vores bestræbelser på at skabe et madkoncept, der tør lege kreativt og levende med fysiske rum for at skabe rammer, der imponerer, og samtidig formidler historien om produkterne og servicen fra Meyers,” slutter Thomas Jensen, grundlægger og direktør i Jensen Retail Group.
Fakta:
- BLOX er et multifunktionelt hus, som rummer Dansk Arkitektur Center, et innovativt kontorfællesskab ved navn BLOXHUB, lejeboliger, legeplads, et fitnesscenter og spisestedet BLOX EATS.
- BLOX er finansieret af den filantropiske forening Realdania og opført af Realdanias datterselskab Realdania By & Byg
- BLOX EATS drives af Meyers Kantiner og åbnede sammen med resten af huset i maj 2018
- Spisekonceptet er en hybrid af en café, restaurant og kantine, som er åben for alle
- Designet i BLOX EATS med bl.a. fladskærme og industrielle møbler er udviklet af Jensen Retail Group
- Det tyske designråd har eksisteret siden 1953 og uddelt hæderspriser siden 1969
- Prisen blev tildelt ultimo 2019 og overrækkes i Frankfurt den 7. februar 2020
Nøgleord
Kontakter
Kaspar Mørk AriantoPR & Kommunikationsrådgiver
Tlf:22 15 56 57presse@lmfood.dkBilleder















Links
Information om Meyers
Meyers er grundlagt af den gastronomiske iværksætter Claus Meyer, og har i mere end 25 år arbejdet for at fremme kvaliteterne i den danske madkultur.
Meyers opererer på alle niveauer i værdikæden fra jord til bord. Hovedaktiviteterne ligger inden for restaurations- og kantinedrift, catering, frugtavl, forædlingsvirksomhed, handel, teambuilding, forskning, formidling, uddannelse og rådgivning.
Følg pressemeddelelser fra Meyers
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Meyers
Meyers lancerer hudplejeserie baseret på bælgfrugter1.4.2023 06:42:56 CEST | Pressemeddelelse
Med afsæt i et overraskende forskningsresultat løfter Meyers nu sløret for, hvad der skal være et nyt forretningsben i virksomheden: En hudplejeserie baseret på økologiske, danske bælgfrugter, hvor alle produkter kan bruges både i hudplejerutinen og i madlavningen.
Meyers tager næste skridt på bæredygtighedsrejse med B Corp-certificering25.1.2023 07:39:00 CET | Pressemeddelelse
Meyers indtræder i den anerkendte globale B Corp-certificering, der dokumenterer, at virksomheder lever op til de højeste krav inden for gennemsigtighed og social og miljømæssig ansvarlighed.
Torsten Vildgaard indtager Fasangården med moderne dansk-fransk landkøkken13.1.2023 11:15:22 CET | Pressemeddelelse
Meyers og Torsten Vildgaards veje krydses igen, når den tidligere Michelin-kok rykker ind i køkkenet på Fasangården. Vildgaard indtager det historiske traktørsted i Frederiksberg Have med sin version af et dansk-fransk landkøkken med nyfortolkninger af både danske frokostklassikere og franske favoritter.
Fasangården går julen i møde med et stemningsfyldt adventsprogram og en helt særlig julefrokostmenu14.11.2022 12:19:26 CET | Pressemeddelelse
I hele julemåneden forvandles Fasangården, i hjertet af Frederiksberg Have, til et magisk sted for både børn og voksne. Når Claus Meyer har tændt juletræet den 27. november, vil der være juleknas, julehistorier, engleblid korsang hver søndag i advent i den stemningsfyldte gård. Indenfor i Fasangårdens lune stuer vil gæster som i år kunne få smørrebrød til frokost.
MEYERS BAGERI PÅ GAMMEL KONGEVEJ INVITERER TIL ÅBNINGSFEST OG INTRODUCERER ØKOLOGISKE SURDEJSPIZZAER OG NYT VINØST NABOSKAB28.10.2022 11:30:00 CEST | Pressemeddelelse
I august 2022 åbnede Meyers Bageri på Gammel Kongevej 107 blødt op med bagværk, konditorkager og velsmagende morgen- og frokostretter med udgangspunkt i kornet. Efter de indledende tre måneder er bageriet nu klar til at invitere aftengæster indenfor til sæsonnære surdejspizzaer, snacks og velvalgte vine fra naboen. Dørene slås op med en stor åbningsfest med gratis pizzaslices og 50 % på pizzakortet torsdag 3. november.