Nu kommer der sand på stranden for at beskytte Søndervig
Et stort sandpumperskib vil arbejde i døgndrift, når det går i gang med at pumpe op til 500.000 m3 sand igennem et rør og ind på stranden ved Søndervig. Her skal sandet fungere som kystbeskyttelse. Arbejdet går i gang i begyndelsen af denne uge.
- Vi er blevet forsinkede med sandfodringen i år på grund af en klage, men nu er klagen afvist og vi kan gå i gang. Arbejdet er afhængigt af forholdsvist roligt vejr, men vi håber på en periode med gunstige vejrforhold, så vi kan nå så meget som muligt inden årets udgang. Her udløber vores tilladelse til arbejdet. Det betyder, at vi sandsynligvis ikke når at lægge alt det sand ud, vi oprindeligt havde planlagt, men det indhenter vi næste år, og kysten kan godt holde til hårdt vejr i mellemtiden, siger områdechef i Kystdirektoratet, Niels Kristian Kvistgaard.
Sandpumperen starter med at pumpe sand på stranden ved sti 100 ud for Fortunavej, der ligger ved Danland Feriecenter. Herfra arbejdes der sydpå og derefter nordpå, så langt som vejret og tiden tillader det. Det udlagte sand tager noget af energien ud af havets bølger, som ellers ville nedbryde gennemsnitligt én meter af kysten hvert år ved Søndervig.
Fælles indsats om kystbeskyttelsen ved Søndervig
Det er staten der står for kystbeskyttelsen på den centrale del af Vestkysten. Det sker i en såkaldt Fællesaftale, som Kommunerne og staten har indgået på strækningen mellem Nymindegab i syd og Lodbjerg i nord. Læs mere om Fællesaftalen.
Der blev senest sandfodret på stranden ved Søndervig i 2015. I 2018 blev der lagt sand ud i havet tæt på kysten som såkaldt kystnær fodring.
Yderligere information:
Områdechef i Kystdirektoratet Niels Kristian Kvistgaard, e-mail: nkk@kyst.dk, tlf.: 91 35 74 38
Billeder
Information om Kystdirektoratet
Følg pressemeddelelser fra Kystdirektoratet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Kystdirektoratet
Nye beregninger viser, hvor stor en stormflod der kan ramme København21.2.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Nye beregninger fra Kystdirektoratet og DMI viser, hvor høj vandstanden kan blive langs kysterne i Københavnsområdet under den værst tænkelige stormflod i dag og i fremtidens klima. Beregningerne indgår i forundersøgelsen af stormflodssikring af København.
Et tilstandstjek af diger for fremtiden29.11.2023 12:59:49 CET | Pressemeddelelse
Stormfloden i oktober satte mange danske diger på prøve, og flere diger fik store skader. I fremtiden vil stormfloder som denne opstå oftere, og derfor er det vigtigt at være beredt. Et led i fremtidssikringen er at fastslå digernes opbygning og modstandsstyrke, og den forbindelse vil man i den kommende tid kunne møde store maskiner på de nordfynske diger.
Hul i diget er ikke hul i hovedet27.10.2023 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Der er øget aktivitet langs Randers’ diger for tiden. Pæle bliver sat i, og store maskiner borer prøver ud af digerne, men der er dog ingen grund til bekymring. De mange boringer er ikke hærværk, men er et sundhedstjek på danske diger, som Kystdirektoratet står bag.
Miljøvurdering af kystbeskyttelse af Vestkysten fra 20252.8.2023 15:46:57 CEST | Pressemeddelelse
Den nuværende tilladelse til kystbeskyttelse på den centrale del af Vestkysten udløber med udgangen af 2024. Arbejdet med at miljøvurdere den efterfølgende kystbeskyttelsesindsats for perioden 2025-39 er i gang. Kystdirektoratet inviterer lokale interessenter til at komme med forslag og idéer.
Invitation til workshop om kystbeskyttelse på strækningen fra Lodbjerg til Nymindegab27.6.2023 12:10:00 CEST | Pressemeddelelse
Kystdirektoratet inviterer interessenter til workshop om miljøvurdering af kystbeskyttelsesarbejdet på strækningen Lodbjerg-Nymindegab som vil foregå i perioden 2025 - 2039. Det foregår tirsdag den 8. august, kl. 10.00-13.30 på Klimatorium i Lemvig.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum