AAU Esbjerg styrker branche i vækst med ny uddannelse i bioprocesteknologi

Aalborg Universitet i Esbjerg er fra sommeren 2020 klar til at udbyde en helt ny kandidatuddannelse i bioprocesteknologi – eller på engelsk bioengineering. Åbningen af uddannelsen skal understøtte, at særligt regionens produktionsvirksomheder inden for fx life science-området får dækket behovet for kompetencer i fremtiden. Derudover er åbningen af uddannelsen en del af en større strategisk udvikling af AAU’s campus i Esbjerg, hvor der i stigende grad skal fokuseres på de i forvejen meget stærke forsknings- og uddannelsesmiljøer inden for bioteknologi og energi.
- Regionen står over for en udfordring i forhold til at fastholde og tiltrække ingeniører til virksomhederne i området. Derfor er jeg enormt glad for, at Styrelsen for Forskning og Uddannelse er enig med os i, at vi med en uddannelse i bioprocesteknologi kan være med til at dække det fremtidige behov for kvalificeret arbejdskraft til en branche i vækst, siger Olav Geil, der er prodekan for uddannelse på Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet på AAU.
Kandidater i bioprocesteknologi vil blandt andet kunne styrke og udvikle virksomheder bredt inden for life science-området. Et område, der af Erhvervsministeriet vurderes til at ville opleve en stigende efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft i fremtiden. Life Science omfatter blandt andet bioenergi, bioteknologi, farma, foder, fødevarer, samt øvrige brancher, hvor blandt andet bæredygtighed er et vigtigt element.
- Når vi ser ind i de brancher, som bioprocesteknologi-uddannelsen kommer til at uddanne kandidater til, er det områder, hvor vi desuden ser en større andel af kvinder på arbejdspladserne end i andre ingeniørfag. Derfor håber jeg også, at vi kommer til at opleve en større andel af ansøgninger fra kvinder, end vi traditionelt oplever på vores uddannelser i Esbjerg, siger Olav Geil.
Del af strategisk udvikling af AAU Esbjerg
Gennem det seneste år har AAU Esbjerg gennemgået en strategisk udviklingsproces. Uddannelsen i bioprocesteknologi er et led i den proces, hvor det er et strategisk fokus at udvikle de stærke faglige miljøer inden for bioteknologi og energi.
- Vi er rigtig stærke inden for både bioteknologi og energi i Esbjerg, og gennem de seneste år har vi trukket store bevillinger hjem til disse forskningsområder. Med den nye uddannelse kommer nu til at styrke den position yderligere, siger Olav Geil.
Uddannelsen i bioprocesteknologi vil desuden understøtte eksisterende uddannelser på AAU Esbjerg, fordi den giver studerende nye muligheder for at specialisere sig.
Nøgleord
Kontakter
- Olav Geil, prodekan for uddannelse på Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet, tlf. 3012 5865, prodekan-eng-udd@aau.dk
- Troels Frøkjær Christensen, strategisk rådgiver for uddannelse, Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet, tlf. 9940 2005, tfc@adm.aau.dk
- Sanne Holm Nielsen, pressekontakt, tlf. 9940 3517, shn@adm.aau.dk
Billeder
Information om Aalborg Universitet
Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Læger skal kunne henvise til sociale fællesskaber24.4.2025 11:24:17 CEST | Pressemeddelelse
Et nyt EU-forskningsprojekt undersøger, om sociale henvisninger fra praktiserende læger kan hjælpe sårbare grupper videre til sundhedsfremmende tilbud i lokalsamfundet.
Prøve- og karakterfrihed kan skabe gode betingelser for trivsel, motivation og faglig fordybelse, men ikke uden at noget sættes i stedet for11.4.2025 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse af fri- og efterskoler der arbejder med prøve- og karakterfrihed viser, at langt hovedparten af eleverne er glade for at gå i skole, motiverede for skolearbejdet og oplever sig selv som fagligt stærke. Men det er langt fra uden udfordringer at fjerne prøver og karakterer. Det kræver nemlig en stærk feedback-kultur at give eleverne en fornemmelse af, hvor de står uden karakterer.
Flere børn skal på banen: Nyt træningskoncept sætter legen i centrum10.4.2025 11:06:56 CEST | Pressemeddelelse
Børn skal lege, når de træner. Det giver trivsel og skaber sociale bånd. Aalborg Universitet har i samarbejde med LykkeLiga udviklet et træningskoncept, der gør legen til en del af håndboldtræningen.
Kulturtilbud forbedrer sårbare unges mentale helbred og får dem i gang med uddannelse eller job9.4.2025 13:02:35 CEST | Pressemeddelelse
En undersøgelse fra Aalborg Universitet viser, at projektet 'Kulturvitaminer for Unge' i Aalborg Kommune har forbedret de unges oplevelse af egen mental sundhed og givet dem mod på uddannelse eller arbejde. Hvis man skal lykkes med kulturtilbud til unge, er det vigtigt at have fokus på deres motivation og at skabe sociale fællesskaber for dem, siger forskeren bag undersøgelsen.
Patienter og sundhedspersonale efterlyser ikke-religiøse samtaler om sorg og tab - forsker og chefjordemoder har udviklet filosofisk dialogværktøj7.4.2025 10:34:09 CEST | Pressemeddelelse
Patienter og pårørende har ofte brug for eksistentielle samtaler om meningen med livet, når de oplever spædbarnsdød eller skal forberede sig på at sige farvel til et familiemedlem. Nu har en forsker på Aalborg Universitet sammen med chefjordemoderen fra Aalborg Universitetshospital udviklet et dialogværktøj til dem, som ikke nødvendigvis ønsker at tale med en præst eller psykolog.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum