AAU Esbjerg styrker branche i vækst med ny uddannelse i bioprocesteknologi

Aalborg Universitet i Esbjerg er fra sommeren 2020 klar til at udbyde en helt ny kandidatuddannelse i bioprocesteknologi – eller på engelsk bioengineering. Åbningen af uddannelsen skal understøtte, at særligt regionens produktionsvirksomheder inden for fx life science-området får dækket behovet for kompetencer i fremtiden. Derudover er åbningen af uddannelsen en del af en større strategisk udvikling af AAU’s campus i Esbjerg, hvor der i stigende grad skal fokuseres på de i forvejen meget stærke forsknings- og uddannelsesmiljøer inden for bioteknologi og energi.
- Regionen står over for en udfordring i forhold til at fastholde og tiltrække ingeniører til virksomhederne i området. Derfor er jeg enormt glad for, at Styrelsen for Forskning og Uddannelse er enig med os i, at vi med en uddannelse i bioprocesteknologi kan være med til at dække det fremtidige behov for kvalificeret arbejdskraft til en branche i vækst, siger Olav Geil, der er prodekan for uddannelse på Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet på AAU.
Kandidater i bioprocesteknologi vil blandt andet kunne styrke og udvikle virksomheder bredt inden for life science-området. Et område, der af Erhvervsministeriet vurderes til at ville opleve en stigende efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft i fremtiden. Life Science omfatter blandt andet bioenergi, bioteknologi, farma, foder, fødevarer, samt øvrige brancher, hvor blandt andet bæredygtighed er et vigtigt element.
- Når vi ser ind i de brancher, som bioprocesteknologi-uddannelsen kommer til at uddanne kandidater til, er det områder, hvor vi desuden ser en større andel af kvinder på arbejdspladserne end i andre ingeniørfag. Derfor håber jeg også, at vi kommer til at opleve en større andel af ansøgninger fra kvinder, end vi traditionelt oplever på vores uddannelser i Esbjerg, siger Olav Geil.
Del af strategisk udvikling af AAU Esbjerg
Gennem det seneste år har AAU Esbjerg gennemgået en strategisk udviklingsproces. Uddannelsen i bioprocesteknologi er et led i den proces, hvor det er et strategisk fokus at udvikle de stærke faglige miljøer inden for bioteknologi og energi.
- Vi er rigtig stærke inden for både bioteknologi og energi i Esbjerg, og gennem de seneste år har vi trukket store bevillinger hjem til disse forskningsområder. Med den nye uddannelse kommer nu til at styrke den position yderligere, siger Olav Geil.
Uddannelsen i bioprocesteknologi vil desuden understøtte eksisterende uddannelser på AAU Esbjerg, fordi den giver studerende nye muligheder for at specialisere sig.
Nøgleord
Kontakter
- Olav Geil, prodekan for uddannelse på Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet, tlf. 3012 5865, prodekan-eng-udd@aau.dk
- Troels Frøkjær Christensen, strategisk rådgiver for uddannelse, Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet, tlf. 9940 2005, tfc@adm.aau.dk
- Sanne Holm Nielsen, pressekontakt, tlf. 9940 3517, shn@adm.aau.dk
Billeder
Information om Aalborg Universitet
Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Ny kortlægning: Sådan kan en mobiltelefon stoppe graveskader for milliarder17.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Der er brug for en detaljeret kortlægning af undergrunden i Danmark. Ingen ved præcist, hvor alle rør, ledninger og kabler ligger i jorden, og graveskader koster samfundet over en milliard kroner om året, for. Det gør et digitalt samfund som det danske sårbart. Men der er en simpel løsning, viser forskning fra Aalborg Universitet.
Forskere: Indfør lydmærkning for boliger14.7.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Støj i boligen kan forringe livskvaliteten væsentligt med mærkbare konsekvenser for sundheden, viser forskning. Derfor foreslår forskere fra Aalborg Universitet at indføre en akustisk mærkningsordning af boliger, som man kender det fra energimærkning.
Forskere bruger AI til at spotte sygdomme og stress hos heste9.7.2025 08:40:53 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Aalborg Universitet bruger kunstig intelligens til at analysere hestes ansigtsudtryk for at undersøge, hvornår de er stressede eller i smerter. Det skal lægge kimen til nye værktøjer, der kan styrke dyrevelfærden og bekæmpe sygdomme.
Ny forskning: EUs milliardstøtte til grænsekontrol fører til overgreb på migranter7.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Et omfattende feltarbejde i Tunesien viser, at EUs samarbejde med nordafrikanske lande om grænsekontrol har alvorlige konsekvenser for migranterne. Det fremgår af en ny ph.d.-afhandling fra Aalborg Universitet.
Statskundskab kommer stærkt fra start i Nordjylland6.7.2025 08:31:17 CEST | Pressemeddelelse
Med mange ansøgninger er den nye statskundskabsuddannelse på Aalborg Universitet kommet godt fra start. Samtidig stiger interessen for business-uddannelserne markant.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum