Nyt center for kunstig intelligens i Aalborg

Sammen er vi stærkest. Sådan lyder budskabet for etableringen af et nyt center for kunstig intelligens på Aalborg Universitet (AAU). Tanken med det nye center er, at der kan opnås optimale resultater med samarbejde på tværs af samtlige fem fakulteter, som alle arbejder med AI ud fra vidt forskellige fagligheder.
Stort politisk fokus på kunstig intelligens
Det officielle startskud til ”AI for the People-centre” har netop lydt. Over 100 interesserede deltog i arrangementet, der blev åbnet af AAU Innovationsdirektør Dorte Stigaard. I sin introduktion fremhævede hun det kæmpe potentiale ved at danne et stærkt samarbejde på tværs, ligesom hun kom ind på AI’s store betydning:
− Der er et stort fokus lige nu på kunstig intelligens i samfundet, og det bliver kun større. Rent politisk arbejder Margrethe Vestager i EU for kunstig intelligens med mennesket i fokus. Verdens første AI-ambassadør Casper Klynge er udpeget. Eksempelvis Innovationsfonden afsætter mange fondsmidler til kunstig intelligens, sagde hun.
Forskellige perspektiver på begrebet
Det tværfaglige potentiale inden for kunstig intelligens blev understreget med tre oplægsholdere fra forskellige fagområder, der talte om emnet ud fra hhv. et sundheds-, et samfunds- og et virksomhedsperspektiv. Desuden præsenterede AI-forskere 30 forskellige forskningsprojekter, som gav anledning til en lang række interesserede spørgsmål og nye potentielle samarbejdsmuligheder.
Eksempler på igangværende forskning inden for området på AAU er bl.a. etiske dilemmaer i brugen af kunstig intelligens og kræftforskning med hjælp fra kunstig intelligens. På hjemmesiden www.ai.aau.dk kan alle interesserede kan følge events, nyheder samt læse meget mere om igangværende og kommende forskningsprojekter på hele universitetet.
Nøgleord
Kontakter
Thomas Moeslund, professor, Institut for Arkitektur og Medieteknologi, AAU, tlf. 2834 3530, tbm@create.aau.dk
Pia Rosenquist Kruse, strategisk rådgiver, Det Tekniske Fakultet for IT og Design, tlf. 2337 1560. prk@adm.aau.dk
Nelly Sander, presseansvarlig, Det Tekniske Fakultet for IT og Design, tlf.9940 2018, nsa@adm.aau.dk
Billeder
Links
Information om Aalborg Universitet
Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Læger skal kunne henvise til sociale fællesskaber24.4.2025 11:24:17 CEST | Pressemeddelelse
Et nyt EU-forskningsprojekt undersøger, om sociale henvisninger fra praktiserende læger kan hjælpe sårbare grupper videre til sundhedsfremmende tilbud i lokalsamfundet.
Prøve- og karakterfrihed kan skabe gode betingelser for trivsel, motivation og faglig fordybelse, men ikke uden at noget sættes i stedet for11.4.2025 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse af fri- og efterskoler der arbejder med prøve- og karakterfrihed viser, at langt hovedparten af eleverne er glade for at gå i skole, motiverede for skolearbejdet og oplever sig selv som fagligt stærke. Men det er langt fra uden udfordringer at fjerne prøver og karakterer. Det kræver nemlig en stærk feedback-kultur at give eleverne en fornemmelse af, hvor de står uden karakterer.
Flere børn skal på banen: Nyt træningskoncept sætter legen i centrum10.4.2025 11:06:56 CEST | Pressemeddelelse
Børn skal lege, når de træner. Det giver trivsel og skaber sociale bånd. Aalborg Universitet har i samarbejde med LykkeLiga udviklet et træningskoncept, der gør legen til en del af håndboldtræningen.
Kulturtilbud forbedrer sårbare unges mentale helbred og får dem i gang med uddannelse eller job9.4.2025 13:02:35 CEST | Pressemeddelelse
En undersøgelse fra Aalborg Universitet viser, at projektet 'Kulturvitaminer for Unge' i Aalborg Kommune har forbedret de unges oplevelse af egen mental sundhed og givet dem mod på uddannelse eller arbejde. Hvis man skal lykkes med kulturtilbud til unge, er det vigtigt at have fokus på deres motivation og at skabe sociale fællesskaber for dem, siger forskeren bag undersøgelsen.
Patienter og sundhedspersonale efterlyser ikke-religiøse samtaler om sorg og tab - forsker og chefjordemoder har udviklet filosofisk dialogværktøj7.4.2025 10:34:09 CEST | Pressemeddelelse
Patienter og pårørende har ofte brug for eksistentielle samtaler om meningen med livet, når de oplever spædbarnsdød eller skal forberede sig på at sige farvel til et familiemedlem. Nu har en forsker på Aalborg Universitet sammen med chefjordemoderen fra Aalborg Universitetshospital udviklet et dialogværktøj til dem, som ikke nødvendigvis ønsker at tale med en præst eller psykolog.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum