Husejere går glip af stor besparelse!
Halvdelen af de danske husejere har for lidt isolering – og de er slet ikke klar over, hvor meget det koster på varmeregningen. Det er ærgerligt, fortæller Heinz Birk, direktør i Jydsk Tagteknik.
Stort varmetab gennem taget
Ældre huse mister op mod 50% af varmen gennem taget, derfor er der mange penge at spare ved at efterisolere. Men varmen kan også strømme ud gennem uisolerede ydervægge.
”Der er selvfølgelig en omkostning forbundet med at efterisolere, men den efterfølgende varmebesparelse er ofte så stor, at efterisoleringen er tjent hjem i løbet af få år. Vælger du at låne pengene, dækker besparelsen ofte det månedlige afdrag og mere til. Så du vil reelt set ikke mærke det i dit budget,” fortæller Heinz Birk, direktør i Jydsk Tagteknik.
Derfor er varmetabet så stort
Når varmen forsvinder ud gennem ydervæggene eller gennem taget, skyldes det ofte manglende isolering, eller at isoleringen er faldet sammen over tid. Men der er også varmetab gennem uisolerede gulve og fundamenter, vinduer, døre og ved udluftning.
Hvornår kan det betale sig at efterisolere
”En tommelfingerregel siger, at hvis din isolering er mere end 15 år gammel, så kan det betale sig at efterisolere. Huse bygget før 1980 er ofte utætte og dårligt isoleret. Huse bygget efter 1980 og frem til 1998 er lidt bedre isolerede, da der efter energikrisen blev stillet krav til isoleringen. Men der er stadig penge at spare ved at tætne og efterisolere, da den oprindelige isolering falder sammen med årene og mister isoleringsevnen,” fortæller Heinz Birk.
Efterisolering er ikke en engangsforestilling
Det betyder også, at du som husejer er nødt til at tjekke din isolering med jævne mellemrum. Du kan altså ikke én gang for alle isolere dit hus og så aldrig tænke på det igen. I hulmuren har isoleringen en tendens til at falde sammen, og derfor bliver isoleringen i den øverste del af væggen dårlig. Isoleringen på loftet mister også sin isoleringsevne over tid. Der er også altid en risiko for, at skadedyr laver huller i din loftisolering, og at fygesne og slagregn finder vej til isoleringen og beskadiger den.
Få tilskud og udnyt dit fradrag
Når du efterisolerer huset, kan du ofte få energitilskud til dine energiforbedringer og benytte håndværkerfradraget til arbejdslønnen. Det gør efterisoleringen endnu billigere. Men der er også mange andre fordele ved at efterisolere.
Øget komfort og bedre indeklima
Når du efterisolerer, får du øget komfort og et bedre indeklima. Det skyldes, at dit hus bliver tættere, og at du får nemmere ved at holde en stabil temperatur i hele huset. Samtidig slipper du for kulde og træk og mindsker risikoen for svamp i huset.
Efterisolering øger husets værdi
Er dit hus bygget før 1980, vil det i 80% af tilfældene få et bedre energimærke, når du efterisolerer. Og det kan være en god forretning, da et bedre energimærke kan øge din boligs friværdi. Skal du sælge, kan en forbedring af energimærket gøre dit hus mere attraktiv for potentielle købere og øge salgsværdien. Ifølge Villatips.dk kan dit hus stige op til 21% i værdi ved at forbedre energimærket med et enkelt trin.
"Der kan faktisk ligge mange penge på loftet eller i hulmuren, som husejerne går glip af. Og det kræver en meget lille indsats at få lavet regnestykket af en fagmand," slutter Heinz Birk, direktør i Jydsk Tagteknik.
Kilde: Sparenergi.dk, Villatips.dk, Bolius.dk
For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Jydsk Tagteknik A/S
Heinz Birk - direktør
Tlf: 70 15 33 44
E-mail: hb@jydsktagteknik.dk
Website: www.jydsktagteknik.dk
Nøgleord
Billeder
Links
Information om Jydsk Tagteknik A/S
Jydsk Tagteknik har over 50 års erfaring, som vi gerne deler ud af. Derfor udsender vi hveranden uge Ugens tip med gode tips og råd til dig som husejer.
Følg pressemeddelelser fra Jydsk Tagteknik A/S
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Jydsk Tagteknik A/S
Over 100.000 asbestholdige eternittage bør snart udskiftes4.9.2018 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En stor del af eternittagene, der blev lagt på bl.a. parcelhusene i 1960erne og 1970erne har overskredet deres holdbarhedsdato. Mange af tagene er så nedslidte, at de ikke kan repareres, men bør udskiftes inden for kort tid.
Det er en god idé at få algebehandlet taget - men vælg altid en miljørigtig behandling7.5.2018 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Det er højsæson for algebehandling af tage. Men skal du selv kaste dig over opgaven eller få en professionel til det? Uanset, hvilken løsning du vælger, skal du være opmærksom på én ting: Algebekæmpelsesmidlet skal være godkendt af Miljøstyrelsen og egnet til formålet.
Tjek loftet nu! Fygesne kan lave grimme skader14.3.2018 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Fygesne kan komme ind gennem små revner og sprækker. Det er derfor en god idé at tjekke loftet, når det har sneet og blæst udenfor. Smeltet sne kan forårsage skimmelsvamp og dyre vandskader.