Xee

Ny tv-serie af Zaki Youssef kommer til foråret på Xee

Del
Zaki Youssef er idemanden bag tv-serien Junglen, der er inspireret af hans eget liv. Han har teamet up med et ungt talent i instruktørstolen og et stærkt cast af skuespiltalenter fra sin egen omgangskreds. Junglen har premiere på tv- og streamingkanalen Xee til foråret.
Foto: Rasmus Rørbæk
Foto: Rasmus Rørbæk

Zaki Youssef har de seneste år haft stor succes som både skuespiller og dramatiker, og nu er han i fuld gang med optagelserne til sin første tv-serie, hvor han både er hovedforfatter og spiller hovedrollen, Saba.

“Jeg havde lyst til at skrive en historie om det at være et kreativt menneske, der forsøger at navigere i den her verden med alle dens krav,” siger Zaki, og fortsætter:

“Jeg havde også lyst til at skrive en historie om venskab og om kærlighed. Om fraværende forældre og om børn, der finder hinanden og opdrager sig selv. Og så havde jeg lyst til at skrive en historie om mit København. Det jeg husker, det jeg savner, og det jeg prøver at holde fast i - det absurde, smukke, eventyrlige og skæve”.

Til at skrive serien har Zaki Youssef teamet up med rapper og dramatiker Babak Vakili og til at instruere faldt valget på det unge talent, Nitesh Anjaan, der er uddannet instruktør fra Den Danske Filmskole i år. For at give seriens ofte absurde univers en bundklang af noget ægte og autentisk, spiller Zaki Youssef over for sin egen far i serien, ligesom Sabas bedste venner Bash og Tykke spilles af vennerne og skuespiltalenterne Besir Zeciri og Wahid Sui. Herudover optræder gæstestjerner som Bodil Jørgensen, Christopher Læssøe og Andrew Moyo i serien.

I Junglen møder Saba en ny inspiration i musiktalentet Sassy, der spilles af upcoming sanger og skuespildebutant Josephine Abeba. Ligesom venskabet mellem drengene er musikken et vigtigt omdrejningspunkt i serien og der produceres fem originale tracks af Frankie Motion og Turkman Souljah, som også optræder som Saba og Sassys musikproducer i serien.

Junglen er skabt af et hold unge filmskabere med en fælles vision om at lave en musikalsk dramady. De har høje ambitioner om både at få gang i publikums lattermuskler og om at skabe et univers, hvor en ny generation af unge, der vokser op med hybrididentiteter og venner med rødder fra hele verden, kan grine med.

Junglen får premiere på tv- og streamingtjenesten Xee i foråret 2020.

OM JUNGLEN

Junglen er produceret af Drive Studios for Xee og kan opleves på tv- og streamingtjenesten Xee i foråret 2020. Serien er i 8 afsnit af 22 minutters varighed.

Idé: Zaki Youssef

Manuskript: Zaki Youssef & Babak Vakili

Instruktør: Nitesh Anjaan

Producer: Anna Cold Winge Leisner

Medvirkende: Zaki Youssef, Wahid Sui, Besir Zeciri, Josephine Abeba, Salah Youssef, Lord Siva, Chistopher Læssøe, Andrew Moyo, Bodil Jørgensen m.fl.

SYNOPSIS

Saba er overbevist om, at han er et musikalsk geni, og at verden omkring ham er fyldt med åndløse mennesker, der ikke fatter det.

Sammen med barndomsvennerne Bash og Tykke har han indrettet københavnerkollektivet Junglen i den lejlighed, som Sabas far efterlod ham som teenager. Her prøver Saba at finde sin vej tilbage til musikscenen og det gennembrud, han aldrig fik med sit første album. Bash vil gerne være skuespiller i en fordomsfuld filmbranche, og Tykke prøver at knække koden til det store iværksættereventyr, der kan gøre ham uafhængig af sine to kaotiske venner.

Alle tre med meget lidt held, og sådan har det gået stille og roligt op ad bakke de sidste ti år. Men da hans far pludselig dukker op til Sabas 33-års fødselsdag, og han møder den unge sangerinde Sassy, rystes Junglens status quo. Drengene begiver sig ud på mere og mere desperate missioner for at få Saba tilbage på musikscenen og redde det fællesskab, de har haft sammen, siden de var teenagere.

Om Zaki Youssef

Zaki Youssef er lige nu aktuel i den prisvindende spillefilm, ‘Danmarks sønner’ (2019), som Ali, mens han fremover blandt andet spiller overfor Ulrich Thomsen i rollen som Carl Mørcks sidekick, Assad, i de kommende Afdeling Q film. Han har tidligere beskæftiget sig med skuespil på både Republique og Betty Nansen og modtog i 2011 Reumerts Talentpris efter at have skrevet og spillet hovedrollen i stykket ”Præmieperker” på Det Kongelige Teater.

Om Nitesh Anjaan

Nitesh Anjaan (født i 1988) er instruktør og forfatter. Han debuterede i 2014 med filmen ”En verden imellem os”, der havde premiere på CPH:DOX og vandt for bedste debutfilm på Mumbai Filmfestival. Niteshs anden film, "Dreaming Murakami" (2017), blev udtaget til IDFA, CPH:DOX og Hot:Docs. Han er uddannet fra Den Danske Filmskole (2019).

Om Anna Cold Winge Leisner

Anna Cold Winge Leisner (født i 1988) er producer. Hun debuterede med den aktuelle kortfilm ”Draget”, instrueret af Christian Bengtsson, som vandt Talentprisen ved OFF (2019), og som er nomineret til en Robert for årets bedste kortfilm. Anna går på Den Danske Filmskole Årgang 2023. 

Billeder

Foto: Rasmus Rørbæk
Foto: Rasmus Rørbæk
Download

Information om Xee

Xee
Xee
Teglholmsgade 1
0900 København C

Følg pressemeddelelser fra Xee

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Xee

Information om nyheder ang. YouSee Originals5.1.2022 11:10:50 CET | Aktuelt

Kære abonnent Vi skriver til dig, da pressemeddelelser angående nye YouSee Originals fremover vil blive udsendt via YouSee’s presserum. Ønsker du fortsat at modtage nyheder om originale serier fra YouSee som fx den kommende anden sæson af ’2 Døgn’, bedes du derfor abonnere på YouSee’s presserum. Det kan du gøre via dette link: https://via.ritzau.dk/nyhedsrum?publisherId=12423499&subscribe= Ændringerne træder i kraft på mandag d. 10/1-2022. Tidligere pressemeddelelser fra Xee vil fremover kunne findes i YouSee’s presserum. Har du spørgsmål, kan du kontakte presseansvarlig Emil Lohse på emlo@nuuday.dk eller +45 2483 7993. Med ønsket om et godt samarbejde, YouSee Originals

YouSee skyder julen i gang med rå julespecial på actionserien ’2 Døgn’18.11.2021 08:09:00 CET | Pressemeddelelse

Mafiabosser og lejemordere er ikke det første, man tænker på, når nogen siger ”jul”. Det laver YouSee nu om på med den nye YouSee Original ’2 Døgn: Et juleeventyr’, der følger fætrene Otto og Christians færden i det kriminelle miljø på juleaftensdag. Med referencer til Kill Bill og Fight Club og et urbant julenummer af Carl Knast, ønsker YouSee at give deres bud på en anderledes julefortælling.

Stærkt cast og nyfortolkning af Ulige Numres ’Frit land’ i Xee’s forløber til actionserien ’2 Døgn’12.10.2021 07:45:00 CEST | Pressemeddelelse

Nu starter optagelserne til den nye YouSee Original ’2 Døgn: Frit land’ med blandt andet Sebastian Bull, Gustav Giese, Alba August og Christopher Læssø på rollelisten. Miniserien foregår tre år før sæson 1 og følger karakteren Nicki Nørrebro og hans rejse mod at bevæge sig op i hierarkiet i den lokale bande på den københavnske Vestegn. Titlen er inspireret af sangen ’Frit land’ af Ulige Numre, der i serien optræder i en nyfortolkning mellem Carl Emil Petersen og Anders Trentemøller.

’Fantomforhold’: Se den hjertevarme tragikomedie om kærestesorger på Xee fra den 1. november7.10.2021 08:15:00 CEST | Pressemeddelelse

Med humor og hjertevarme dykker den nye Xee-serie ’Fantomforhold’ ned i den svære hjertesorgs mange afkroge. Blandt de medvirkende er nye talenter som Anna Bruus og Anna Juul samt veletablerede skuespillere som Ann Eleonora Jørgensen, Kirsten Lehfeldt og Peter Plaugborg. Lydmor har lavet et originalt soundtrack til serien, som får premiere på Xee den 1. november.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye