Masser af aktiviteter på Aurora under Tall Ships Race i Aarhus

Oplev forskningsskibet Aurora og hør om den forskning, der sker på skibet. Hør også om uddannelserne ved Aarhus Universitet og besøg spændende stande på agterdækket, hvor du bl.a. kan få ’Hovedet i Havet’ og opleve en tang-tastic verden. Se en miniudstilling om Troels Kløvedal og meget, meget mere.
Fredag aften bliver et brag af en aften på forskningsskibet. Kl 19 bliver det hele skudt i gang med arrangementet ’Spørg Aarhus’, hvor en række sprudlende forskere beredvilligt svarede på spidsfindige spørgsmål. Mød:
- Professor i infektionssygdomme, Lars Jørgen Østergaard
- Professor i kemi, Karl Anker Jørgensen
- Professor i zoofysiologi, Tobias Wang
- Professor i Statskundskab, Peter Munk Christiansen
- Seniorforsker i Marin biodiversitet, Jørgen Hansen
- Tv-vært, naturvejleder ved Naturhistorisk Museum, Morten DD
Moderator: Journalist, standupkomiker og foredragsholder Sebastian Dorset
Efter spørgerunden spiller det totalt seje Aarhus-band ’Total Hip Replacement’ fra kl 20-21.30, så skibet gynger. Kom også og få en smagsprøve fra Ebeltoft Gårdbryggeri – Danmarks bedste øl.
Lørdag aften kl 19.00 - 21.00 byder på spændende fortællinger i en eventyrlig verden, når adjunkt i nordisk sprog og litteratur Simona Zetterberg Gjerlevsen tager dig med på en rejse ind i Robinson Crusoes forunderlige univers. Hvorfor fascineres vi stadig af Robinson Crusoe fra 1700-tallet, såvel som af tv-programmer som ’ Robinson Ekspeditionen’ og ’Alene i vildmarken’, den dag i dag.
Efter foredraget er der mulighed for rundvisning på skibet, marine smagsprøver m.m.
Læs mere om alle arrangementerne på forskningsskibet Aurora på aarhusguiden.dk
Kontakter
Peter Bondo: + 45 2261 7949
Signe Brokjær: +45 5317 3454
Billeder
Information om Aarhus Universitet Technical Sciences
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Maskiner, der kan se forskel på frø6.5.2025 13:25:46 CEST | Pressemeddelelse
Fremtidens landbrug er ikke kun store traktorer og droner i luften. Nu er også den ydmyge frøanalyse på vej ind i den digitale tidsalder. Et nyt studie fra Aarhus Universitet og TystofteFonden viser, hvordan kunstig intelligens og billedgenkendelse kan revolutionere en af landbrugets mest manuelle discipliner.
Arvesølvet i grænselandet6.5.2025 13:22:12 CEST | Pressemeddelelse
Et krigsår, fire marker og en idé, der voksede frem af den sandede jord i det sydligste Jylland. I dag – mere end 80 år senere – står markforsøget i Jyndevad stadig som et monument over tålmodig videnskab. Og det er mere aktuelt end nogensinde.
Danske elever undersøger jordens sundhed i Astras Masseeksperiment 202528.4.2025 13:15:02 CEST | Pressemeddelelse
Hvordan har jorden det egentlig? Det spørgsmål dykker tusindvis af danske skoleelever ned i, når de i år deltager i Astras Masseeksperiment 2025 – et landsdækkende projekt, hvor teori og praksis mødes i jordhøjde.
Ny teknologi kan give 50% mere grøn gas fra biogasanlæg25.4.2025 09:18:33 CEST | Pressemeddelelse
Aarhus Universitet har netop modtaget en millionbevilling til at udvikle og bygge en prototype på en ny biogas-teknologi, der gør det muligt at opskalere ganske betragteligt på både eksisterende og nye biogasanlæg: ”Det er mange års forskning, der kommer ud i den virkelige verden.”
37 fonds-millioner til at transformere det danske landskab23.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Københavns Universitet begynder et stort forskningsprojekt sammen med SEGES Innovation og Aarhus Universitet, herudover vil en række andre universiteter, myndigheder og organisations- og businesspartnere deltage. Opgaven er at understøtte lokale aktører i Danmark til at nå målene om ændret arealanvendelse fra aftalen om Den Grønne Trepart.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum