Grouleff Communications

VækstPartner Kapital stifter sin anden fond efter succes med investering i mindre danske virksomheder

Del
VækstPartner Kapital lancerer nu fond nr. to på baggrund af sin succes med første fond, der fokuserer på teknologibaserede mindre B2B vækstvirksomheder. 150 af de 350 mio. kr. i den nye fond er allerede tegnet i first closing. Bag VækstPartner Kapital står en række erhvervsfolk og virksomhedsejere, bl.a. Casper Kirk Johansen og den tidligere CFO i Novo Nordisk, Jesper Brandgaard.
Klaus Bülow Davidsen, Partner i VækstPartner Kapital modtager typisk 2-3 investeringsmuligheder om ugen.
Klaus Bülow Davidsen, Partner i VækstPartner Kapital modtager typisk 2-3 investeringsmuligheder om ugen.

”Det er ikke så almindeligt at se en kapitalfond rejse endnu en fond uden at have leveret et fuldt exit i sin første fond. Men vi har fået investeret pengene i den første fond hurtigere end forventet, og resultaterne tegner lovende – også bekræftet af et minoritetsexit med et særdeles fornuftigt afkast. Derfor ønsker vi at fortsætte med at foretage investeringer i spændende virksomheder,” fortæller medstifter og partner Klaus Bülow Davidsen. Han fortsætter:

”Der er masser af muligheder i at investere i mindre virksomheder. Vi fokuserer på sunde selskaber med 10-75 millioner i omsætning, og der er mange fine virksomheder i det segment, som handles til fair priser. Vi ser store vækstmuligheder i mange af de virksomheder, vi bliver præsenteret for. Især hvis man kobler dem med en ekstraordinært aktiv ejer som os, der er drevet af at gå ind og arbejde med modning og udvikling af virksomhederne."

Fokus på vækst

Et eksempel på VækstPartner Kapitals succes i den nuværende fond er aarhusianske LeadFamly, som leverer en software platform til virksomheder, der vil lave online kampagner med indbyggede spil-elementer som eksempelvis quizzer eller vendespil.

”LeadFamly er siden vi investerede i maj 2018 vokset fra 12 til 40 medarbejdere og vi har hjulpet dem med at åbne kontorer i fire nye lande. Den internationale omsætning forventes i 2019 at bidrage med mindst lige så stor del af væksten som den danske” fortæller Klaus Bülow Davidsen.

Et andet eksempel på at VækstPartner Kapital fokuserer på vækst er ejerskabet af CIM, som leverer løsninger til opsamling og analyse af produktionsdata for pharma- og industri-virksomheder. Selskabet har blandt andet udviklet avancerede vision-systemer til kvalitetskontrol og har 40 højtuddannede medarbejdere.

”CIM havde en lang række stærke kunder, som man leverede til år efter år, og havde i flere år haft en pæn udvikling baseret på de gode kunderelationer, men vi vurderede, at der var et yderligere potentiale. Siden vi blev medejere i april 2018, har vi derfor understøttet en investering i både flere salgsressourcer og online markedsføring. Det har givet gevinst. Den årlige vækst ligger nu på over 25 procent," fortsætter han.

Den hurtige etablering af VækstPartner Kapitals anden fond skyldes også en stor vækst i de potentielle investeringer, som fonden præsenteres for. Partnerne modtager typisk 2-3 investeringsmuligheder om ugen.

”Vi tror at en af grundene til det gode deal flow er vores fleksible investeringstilgang med stor involvering fra partnernes side, og vi går også gerne ind i virksomheder som mindretalsaktionær. Det vigtigste er, at vi sammen med virksomhedens ledelsen kan se en vækstcase baseret på solid fremdrift og er enige om, hvordan den skal realiseres”, understreger Klaus Bülow Davidsen.

VækstPartner Kapital har for nyligt tilknyttet endnu en partner, Anders Tvegaard, der bl.a. har en fortid som adm. direktør i IT-virksomheden Orbicon Informatik og som divisionsdirektør i virksomheden Broen, der fremstiller industriventiler. For alle partnere i VækstPartner Kapital gælder det, at de typisk er fysisk tilstede i porteføljevirksomhederne på meget frekvent basis med fokus på eksekvering af strategiske tiltag, og er derfor tæt på driften.

VækstPartner Kapitals fond nr. to har final closing 30. april 2020.

Nøgleord

Kontakter

Klaus Bülow DavidsenPartner

VækstPartner Kapital er en kapitalfond med fokus på mindre, danske vækstvirksomheder, der er baseret på en industriel forretningsmodel.

Tlf:+45 51 95 73 07klaus@vpkapital.dk

Billeder

Klaus Bülow Davidsen, Partner i VækstPartner Kapital modtager typisk 2-3 investeringsmuligheder om ugen.
Klaus Bülow Davidsen, Partner i VækstPartner Kapital modtager typisk 2-3 investeringsmuligheder om ugen.
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Grouleff Communications

Grouleff Communications
Workspace, Haslegaardsvej 10
8210 Aarhus V

+45 28915809http://www.grouleff.it

Kort om VækstPartner Kapital

Bag VækstPartner Kapital, som er stiftet af Jon Risvig og Klaus Bülow Davidsen, står omkring 45 erhvervsfolk, som eksempelvis har tjent penge på virksomhedssalg og nu investerer i mindre virksomheder. VækstPartner Kapitals fond I er blevet betroet i alt 100 millioner kroner af cirka 30 investorer. En af dem er Enrico Krog Iversen, der har tjent 700 mio. på salget af robotvirksomheden Universal Robots i 2015. Blandt investorerne er også Casper Kirk Johansen fra Johansen-grenen af Lego-Kirk-familien og Jesper Brandgaard, tidligere CFO i Novo Nordisk, der nu har en bestyrelseskarriere. En fjerde investor er grundlægger og adm. direktør i konsulent-virksomheden, Valcon, Poul Skadhede. De sidste tre udgør desuden VækstPartner Kapitals advisory board. Ellers indtager investorerne generelt en diskret position i kulissen, mens fondens partnere er til stede hos porteføljevirksomhederne på frekvent basis for at bidrage strategisk og operationelt med deres erfaring og kompetencer.

VækstPartner Kapitals første fond så dagens lys i 2016, og der er afsat op til 11 år til at skalere de seks porteføljevirksomheder til vækst og exit og derved skabe et godt afkast. Der er ikke lavet et fuldt exit endnu, men halvdelen af de seks virksomheder i portføljen har fået eksterne investorer, nemlig Lifeshelter, CIM Industrial Systems og senest LeadFamly. Porteføljen består herudover af TriVision, Mobaro og Reproflex Scandinavia.

VækstPartner Kapital har kontorer i Ry ved Skanderborg og i København.

Følg pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Europe's Robot Capital Odense Presents 'Future of Robotics' at Capital Raising Summit in Munich16.6.2022 13:26:24 CEST | News

Robot investors from all over Europe can meet the continent's most promising robot startups when the event ‘Odense Investor Summit’ moves its matchmaking of capital seekers and investors to Munich for the first time. The summit takes place as part of the trade show Automatica with 45,000 attendees, featuring pitches from 15 companies with great growth potential at the show’s Startup Arena.

Europas robothovedstad Odense præsenterer ’Future of Robotics’ til kapitalrejsnings-event i München16.6.2022 12:54:43 CEST | Pressemeddelelse

Robotinvestorer fra hele Europa kan møde kontinentets allermest lovende robotstartups, når begivenheden Odense Investor Summit som noget helt nyt flytter sin matchmaking af kapitalsøgende og investorer til München. Det sker under robotmessen Automatica med 45.000 besøgende. På et podie i messens Startup Arena pitcher 15 selskaber med stort vækstpotentiale for kapitalstærke profiler.

Startups fra hele verden vil rejse 30 millioner i Europas robothovedstad Odense11.2.2022 14:50:49 CET | Pressemeddelelse

Hitraten er høj, når kapitalsøgende startups og risikovillige investorer mødes til Odense Investor Summit, der hver år foregår i Europas hurtigst voksende robotmiljø. Erfaringerne viser, at mere end halvdelen lykkes med at tiltrække investorkapital efter matchmaking-eventen. I år har 35 techselskaber fra Europa, Asien, USA og Afrika ansøgt om at præsentere ny teknologi til sundhed, landbrug, fremstillingsindustri og den maritime sektor for de 300 deltagende investorer. De 15 allermest lovende investeringsmuligheder får adgang til at pitche på podiet i byen Odense kendt som Cobot Capital.

PR-specialist og digitalt marketingbureau indgår samarbejde om robot- og automationsbranchen8.12.2021 07:00:00 CET | Nyhed

Robot- og automationsvirksomhederne stormer frem. En lang række firmaer får hjælp af PR-specialisten og influenceren, Malene Grouleff fra Grouleff Communications og marketingbureauet Conversio. Begge har stor indsigt i og erfaring med automatiseringsbranchen og er på få år blevet virksomhedernes foretrukne partnere. Nu indgår de et samarbejde om at booste robotindustriens synlighed og gennemslagskraft.