Kendisser på den røde løber til premiere i naturens tegn
Planetariet i København er indhyllet i kæmpe billeder med scener fra den storslåede natur, hvor sneleoparder ligger på toppen af verden, aber gemmer sig i junglen og pingviner stimler sammen i sneen. Det er premiereaften i Danmark for den storslåede naturserie fra WWF og Netflix, som har WWF-ambassadør og naturelsker Sir. David Attenborough med på holdet.
På den røde løber er skuespiller Ann Eleonora Jørgensen, der i Danmark er ambassadør for WWF og Netflix nye naturdokumentar. For nyligt besøgte hun Svalbard sammen med WWF Verdensnaturfondens generalsekretær Bo Øksnebjerg, hvor de med egne øjne har se nogle af de konsekvenser som klimaforandringerne har for vores natur og dyreliv.
”Der er ingen tvivl om, at naturen og de vilde dyr har brug for den opmærksomhed som de får i aften. Vi står midt i en naturkrise, hvor vi mister dyrearter og naturområder som aldrig før. Det skal vi handle på – og med en aften som denne, og forhåbentligt masser af timer med vores naturserie hjemme i stuerne på Netflix, håber vi selvfølgelig, at flere får øjnene op for, hvor vigtigt det er, at vi redder den natur vi har tilbage lige nu”, siger Bo Øksnebjerg, der har set frem til premieren af den nye naturserie i flere år, hvor den har været under optagelse.
Foruden folkene bag serien, som for eksempel director og producer Adam Chapman, var flere af de inviterede gæster også fra film- og tv-branchen. En stor del af den populære Beha-familie, der er kendt for sine eventyrer-dokumentarer fra deres sejladser rundt om på kloden. Blandt mange andre var også dyreelsker og børneprogram-vært fra DR Sebastian Klein, kokken Claus Meyer, influenser Emily Salomon, debattør Natasha al-Hariri og DR’s børnevært Mille Gori, der også er kendt som DR Ramasjangs Motor Mille, som havde set meget frem til aftenen:
”Jeg har glædet mig rigtig meget til at se de vilde scener oppe på den store kuppel her i Planetariet. Jeg har set traileren, og det ser jo bare helt vildt ud. Og så er jeg spændt på at se, hvordan de har valgt at vinkle historien. Der er jo ingen tvivl om, at vi har fat i et vigtigt emne her”, fortæller Mille Gori.
Maden er selvfølgelig bæredygtig og serveret af vildmanden Nikolaj Kirk i et Planetarium, der på aftenen lignede en tro kopi af naturens mange landskaber.
Men selvom aftenen står i glitter og glamourens tegn, så bærer serien på et seriøst budskab: Naturen og planetens mange dyrearter har brug for hjælp. Hele 60 procent af over 4000 undersøgte dyrearter er forsvundet de seneste 40 år og det skyldes i høj grad vores overforbrug af naturens ressourcer.
Naturseriens otte afsnit kan ses fra i dag på Netflix, der har over 125 millioner brugere på verdensplan.
Nøgleord
Kontakter
Pressechef i WWF Verdensnaturfonden Cecilie Weinholt på c.weinholt@wwf.dk eller 3176 1200
Billeder
Information om WWF Verdensnaturfonden
Følg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Stop for USAID koster naturen milliarder9.5.2025 09:23:11 CEST | Pressemeddelelse
USA's bistandsstop får store konsekvenser for naturbevarelse i nogle af verdens mest sårbare naturområder. WWF Verdensnaturfonden advarer om, at bistandsstoppet går ud over alt fra bekæmpelse af krybskytteri, skovrdyning i Amazonas samt beskyttelse af gorillaer og tigere.
Ny isbjørne-tracker skal hjælpe forskere med at forstå klimaforandringer i Arktis7.5.2025 06:45:00 CEST | Pressemeddelelse
Den største trussel mod isbjørne er klimaforandringer. Med satellitdata gør WWF både befolkningen og forskerne klogere på, hvordan isbjørne påvirkes af smeltende havis, så de arktiske rovdyr kan beskyttes og bevares for fremtiden.
WWF henter ny miljøfaglig direktør hjem fra Uganda6.5.2025 12:45:12 CEST | Pressemeddelelse
Agnete Schønau Winther er ansat som ny miljøfaglig direktør i WWF Verdensnaturfonden. Agnete har arbejdet for WWF siden 2014 og er netop hjemvendt fra et job som Chief Operation Officer i WWF Uganda.
DN og WWF: Fremtidens fiskeri skal være fuldt dokumenteret30.4.2025 08:25:45 CEST | Pressemeddelelse
Rammerne for dansk fiskeri forhandles netop nu, og politikerne har en enestående mulighed for at styrke både havnaturen og fiskerierhvervet. I et fælles udspil opfordrer Danmarks Naturfredningsforening og WWF Verdensnaturfonden derfor til at indføre fuld dokumentation i hele den danske fiskerflåde senest i 2028. Frivillige aftaler om fuld dokumentation er ikke nok, men bør indføres ved lovkrav.
Rigsfællesskabet skal give naturen et skub under formandskab i Arktisk Råd11.4.2025 17:22:46 CEST | Pressemeddelelse
Kongeriget Danmarks formandskab for Arktisk Råd er en vigtig mulighed for at genoptage og styrke beskyttelsen af den sårbare arktiske natur og biodiversitet. Derfor er det positivt, at formandskabet vil have fokus på særligt marine økosystemer, klima og natur samt oprindelige folk, lyder det WWF, der er formel observatør i Arktisk Råd.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum