CONCORDIUM FOUNDATION STØTTER NYT AU-CENTER MED 50 MIO. KR TIL FRI FORSKNING I BEDRE BLOCKCHAIN-TEKNOLOGI
Blockchain-teknologi anses for at være en af de vigtigste teknologiske opdagelser i nyere tid. Teknologien forventes blandt andet at kunne revolutionere valutasystemer, styrke ophavsrettigheder og digitalisere valgsystemer. Indtil videre har teknologien dog haft et lidt blakket ry på grund af problemer med blandt andet sikkerhed, gennemsigtighed og anvendelighed. De problemer skal et nyt forskningscenter på Institut for Datalogi på AU nu forsøge at løse.
”Vores mål er at samle erfaringer fra tidligere generationer af blockchains, sammenholde det med den forskning, vi har bedrevet her på instituttet de seneste ti år - og på den baggrund skabe ny viden om teknologien,” siger professor Jesper Buus Nielsen, der leder Concordium Blockchain Research Center på Aarhus Universitet.
”Det her er fri forskning, og alle vores resultater vil blive gjort offentligt tilgængelige. Vi ser et stort uindfriet potentiale i blockchain-teknologien, og vi håber at kunne bidrage til, at den vil blive anvendt mere og bedre i samfundet i fremtiden. Derfor er vi meget taknemmelige for den støtte til fri forskning, vi nu har fået fra Concordium Foundation,” siger Jesper Buus Nielsen.
Det nye center er støttet af Concordium Foundation – en nystartet non-profit fond som udvikler Concordium Blockchain Network – et ny generation blockchain med fokus på brugeridentifikation og gennemsigtighed.
”Concordium Foundation støtter Concordium Blockchain Research Center med 50 millioner over de næste fem år til fri forskning i teknologien. Vores forhåbning er, at forskningen på sigt kan bidrage til, at både det private erhvervsliv og den offentlige administration kan anvende blockchain-teknologien sikkert og effektiv til forskellige typer af transaktioner,” siger Lars Seier Christensen, der er formand for Concordium Foundation.
Fonden støtter centret med godt 10 millioner årligt de første fem år af centrets levetid. Det finansierer blandt andet fire ph.d.-studerende og fire postdocs.
”Det nye center bliver en stærk del af Aarhus Universitets omfattende digitaliseringssatsning og vil sammen med Center for Digitalisering, Big Data og Dataanalyse, som vi etablerede i 2017, give dansk it-forskning og -uddannelse et vigtigt boost”, siger dekan på Science and Technology, Niels Chr. Nielsen.
Nøgleord
Kontakter
Kontakt Concordium Blockchain Research Center:
- Professor Jesper Buus Nielsen, Institut for Datalogi: 20586210 - jbn@cs.au.dk
- Dekan Niels Chr. Nielsen, Science and Technology: 28992541- dean.scitech@au.dk
Pressekontakt:
- Alette Pramming, Kommunikationschef Concordium: 53735750 og ahp@concordium.com (kan formidle kontakt til formanden for Concordium Foundation, Lars Seier Christensen)
- Anders Hylander, kommunikationsmedarbejder, AU: 9350 8569 og ahylander@au.dk
Billeder
Vedhæftede filer
Links
Information om Aarhus Universitet Natural Sciences
Invitation til centeråbning
Concordium Blockchain Research Center Aarhus åbnes fredag den 1. februar 2019.
Åbningen foregår fra 13:00-16:00 På Institut for datalogi, Peter Bøgh Andersen Auditoriet, Finlandsgade 21-23, 8200 Aarhus N.
I centeråbningen deltager Rektor for Aarhus Universitet Brian Bech Nielsen, Udenrigsminister Anders Samuelsen og formand for Concordium Foundation Lars Seier Christensen.
Pressen er velkommen til at deltage i centeråbningen og den efterfølgende reception.
Program er vedhæftet.
Tilmelding til centeråbning: https://www.tilmeld.dk/OpeningConcordiumBlockchainResearchCentreAarhus/registration.html?uk=98EE2DC9-EA6F-4E7E-9A7F-7C5802DD32F3
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences
Rekordmange kvote 2 ansøgere til Aarhus Universitets internationale IT-uddannelser20.3.2025 14:45:33 CET | Pressemeddelelse
Aarhus Universitets IT-uddannelser har oplevet en dramatisk stigning i kvote 2 ansøgninger i 2025. Særligt de nye internationale (engelsksprogede) bacheloruddannelser – Computer Science, Data Science og IT Product Development – har oversteget alle forventninger og tiltrukket et imponerende antal ansøgere.
Erhvervskandidatuddannelse skal tiltrække og fastholde flere internationale IT-talenter31.1.2025 09:25:00 CET | Pressemeddelelse
Institut for Datalogi ved Aarhus Universitet har modtaget en bevilling på 3.032.900 kroner fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til projektet Work And Study Programme in Computer Science. Projektet skal styrke rekrutteringen og fastholdelsen af internationale IT-talenter gennem erhvervskandidatordningen i datalogi (Computer Science) og bidrage til at imødekomme den store mangel på IT-specialister i Danmark.
Ny viceinstitutleder på Institut for Datalogi28.1.2025 13:40:12 CET | Pressemeddelelse
Professor Marianne Graves Petersen er udnævnt som ny viceinstitutleder for uddannelse på Institut for Datalogi ved Aarhus Universitet. Marianne bringer både erfaring og engagement til rollen, kombineret med et dybt kendskab til instituttets uddannelser. Med denne udnævnelse består institutledelsen ud over Marianne, af institutleder Kaj Grønbæk, viceinstitutleder for forskning Anders Møller og sekretariatsleder Lene Hjøllund.
Stjerneforsker glad for regeringens rumstrategi18.11.2024 14:51:04 CET | Pressemeddelelse
Dansk rumforskning og innovation har udsigt til et gevaldigt løft med den nye nationale rumstrategi, vurderer astronomi-professor Hans Kjeldsen fra Aarhus Universitet.
Forskere advarer: Det kan forværre den globale opvarmning at plante træer højt mod nord7.11.2024 17:00:00 CET | Pressemeddelelse
Træer kan opsuge store mængder CO2 fra atmosfæren, så hvis man planter flere af dem, kan man modvirke den globale opvarmning. Det virker bare ikke i de nordligste breddegrader – her vil træplantning snarere fremskynde den globale opvarmning, advarer en international forskergruppe.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum