Aarhus Universitet satser stort på nye civilingeniøruddannelser i 2019

Som en del af en større strategisk satsning på det teknisk videnskabelige område vil Aarhus Universitet i 2019 åbne tre nye 5-årige civilingeniøruddannelser.
Allerede i sommeren 2018 startede studerende på to nye civilingeniøruddannelser i henholdsvis Bioteknologi og Kemiteknologi, og nu har de næste tre civilingeniøruddannelser i rækken fået grønt lys fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.
”Vi går meget ambitiøst ind i det her. I de seneste år, har vi brugt mange resurser på at anskaffe nye eksperimentelle faciliteter og tiltrække forskere fra verdens bedste universiteter inden for det tekniske område. Nu er vi klar med yderligere tre nye civilingeniøruddannelsestilbud med samme struktur som de bedste af slagsen i verden,” siger Thomas S. Toftegaard, Institutleder, Institut for Ingeniørvidenskab Aarhus Universitet.
Se oversigten over ingeniøruddannelser på Aarhus Universitet
De tre nye uddannelser Civilingeniør i Byggeri, Civilingeniør i Computerteknologi og Civilingeniør i Elektroteknologi åbner for ansøgere allerede d. 1. februar.
Stort behov for flere ingeniører
Aarhus Universitet har siden 2012 øget optaget til ingeniøruddannelserne hvert eneste semester og har i dag cirka 3500 indskrevne studerende. Men det er er desværre langt fra nok til at imødekomme samfundets efterspørgsel.
”Erhvervslivet har et akut behov for flere ingeniører. Det er helt afgørende for virksomhedernes innovations- og konkurrenceevne, at vi som universitet kan være med til at sikre dem et tilstrækkeligt stort og velkvalificeret rekrutteringsgrundlag af civilingeniører fra øverste hylde” siger Thomas S. Toftegaard.
Udviklingsdirektør i Regional Udvikling, Region Midtjylland Kim Kofod Hansen hilser universitetets investering i de nye femårige civilingeniøruddannelser velkommen.
”Det er godt nyt for Aarhus og for resten af regionen. Det vil formentlig betyde, at vores virksomheder vil få lettere ved at tiltrække ingeniører og dermed bidrage til vækst og udvikling,” siger han.
Den seneste prognose for ingeniørmangel i Danmark (Danmarks Statistik 2018) viser, at Danmark vil komme til at mangle 6.500 ingeniører i år 2025.
Nye uddannelser blandt verdens bedste
De nye femårige civilingeniøruddannelser er forskningsbaserede fra første dag, og de studerende vil komme til at deltage i videnskabelige projekter tidligt i deres uddannelsesforløb.
Målet er at uddanne ingeniører, som kan udvikle den højteknologi, der er nødvendig for at løse vores største globale udfordringer.
”Vi vil uddanne civilingeniører med en kompetenceprofil, der gør dem i stand til at blive frontløbere for mange store forandringer i vores samfund. Det kræver en høj grad af teknisk specialisering, men også en god portion akademisk træning, videnskabelig dannelse og kritisk tværfaglig tænkning. Alt det har vi de bedste forudsætninger for at give vores studerende på dette universitet,” siger Thomas s. Toftegaard.
Aarhus Universitet er placeret i toppen af World University Ranking 2019 som nummer 123 foran alle andre tekniske universiteter i Danmark.
Nøgleord
Kontakter
Thomas Toftegaard
Institutleder, Institut for Ingeniørvidenskab
Mail: tst@eng.au.dk
Tlf.: 21379470
Jesper Bruun
Kommunikationspartner
Mail: bruun@eng.au.dk
Tlf.: 42404140
Billeder




Links
Information om Aarhus Universitet Technical Sciences
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Ny teknologi kan give 50% mere grøn gas fra biogasanlæg25.4.2025 09:18:33 CEST | Pressemeddelelse
Aarhus Universitet har netop modtaget en millionbevilling til at udvikle og bygge en prototype på en ny biogas-teknologi, der gør det muligt at opskalere ganske betragteligt på både eksisterende og nye biogasanlæg: ”Det er mange års forskning, der kommer ud i den virkelige verden.”
37 fonds-millioner til at transformere det danske landskab23.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Københavns Universitet begynder et stort forskningsprojekt sammen med SEGES Innovation og Aarhus Universitet, herudover vil en række andre universiteter, myndigheder og organisations- og businesspartnere deltage. Opgaven er at understøtte lokale aktører i Danmark til at nå målene om ændret arealanvendelse fra aftalen om Den Grønne Trepart.
Aarhus Universitet skal rådgive de grønlandske myndigheder i yderligere fem år23.4.2025 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Når forskerne fra Aarhus Universitet rådgiver de grønlandske myndigheder om råstoffer og miljø, bygger rådgivningen på mere end 40 års virke i Grønland. Nu er nye aftaler faldet på plads, som forlænger samarbejdet i yderligere fem år.
CRISPR kan gøre planteproteiner lettere at fordøje22.4.2025 08:22:41 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Aarhus Universitet har anvendt CRISPR/Cas9-teknologi til at forbedre fordøjeligheden af proteiner i byg og soja. Denne banebrydende metode kan få stor betydning for både fødevare- og foderindustrien ved at give mere fordøjelige fødevarer, forbedre dyrefoder og mindske miljøpåvirkningen.
Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning ved Aarhus Universitet deltager i globalt initiativ med en bevilling på 27,4 millioner dollars, der skal reducere metanudledning fra kvægbesætninger8.4.2025 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Det danske programs målsætning er at reducere besætningers udledning ved hjælp af naturlige avlsmetoder som en del af et nyt, internationalt samarbejde.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum