Landsdækkende kampagne i gang for lovpligtige ansvarsforsikringer
Der er alt for mange køretøjer på vejene, som ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring. Ifølge Skats Motorregister er der tale om cirka 50.000 person- og varebiler, knallerter og motorcykler.
- Hvis ejeren eller brugeren af et uforsikret køretøj påkører og invaliderer et andet menneske, kan den økonomiske erstatning til den tilskadekomne løbe op i millioner af kroner, siger Maria C. Dyrehauge, leder af DFIM – Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring, der som garantifond kan udbetale erstatning til de, der er blevet påkørt af et uforsikret eller ukendt køretøj og kommet til skade.
Ud over at løbe en stor privatøkonomisk risiko snyder man også fællesskabet. De betalende kunder er nemlig med til at betale for de skader, som de uforsikrede forvolder på andre. Og det er ikke rimeligt, mener både DFIM, Forsikring & Pension og Folketinget.
Den ny lov om dagsgebyrer
- Folketinget har vedtaget en ny lov, der træder i kraft 1. januar. Loven gør det muligt for DFIM at opkræve et gebyr på 250 kroner hos de uforsikrede for hver dag, man ikke har en ansvarsforsikring på fx sin knallert, bil eller motorcykel. Og det kan hurtigt løbe op og overstige prisen for en ansvarsforsikring, siger Maria C. Dyrehauge.
Derfor har DFIM skudt en stor informationskampagne i gang, der skal få flest mulige til at blive forsikret – før ulykken sker.
Da Steffen kørte galt
Ikke alle når at forsikre sig, mens tid er. I Kundby nær Holbæk sidder Steffen Lomholt Ejlertsen på 25 år og tænker to år tilbage, hvor han sparede den ellers lovpligtige ansvarsforsikring væk. Det fortryder han i dag.
- Økonomien var meget stram. Jeg havde ikke noget arbejde og havde brug for en bil for at kunne søge arbejde i København. Så jeg købte en brugt bil. For at få budgettet til at hænge sammen, valgte jeg ikke at købe en ansvarsforsikring, selv om den var lovpligtig. For der sker jo ikke noget – troede jeg, siger Steffen Lomholt Ejlertsen.
- Jeg kørte i bilen en dag, hvor jeg på et tidspunkt kommer til at påkøre en anden bil. Her kommer en passager til skade. Ulykken bliver meldt til DFIM, som i første omgang udbetaler erstatning til den tilskadekomne. Men den udgift skal jeg i sidste ende selv betale. Og det løber op i rigtig mange penge, som jeg nu afbetaler.
- Ja, jeg er blevet klogere og har derfor lige siden ulykken haft en ansvarsforsikring på min bil, siger Steffen Lomholt Ejlertsen, der synes, at et dagsgebyr er en god idé.
- Havde jeg vidst den gang, at jeg risikerede at skulle betale et gebyr på 250 kroner for hver dag, jeg kørte uden ansvarsforsikring, så havde jeg købt forsikringen. Helt sikkert. Andet kan jo slet ikke betale sig. Det indser jeg nu. Klog af skade, siger Steffen Lomholt Ejlertsen.
Befolkningsflertal går ind for dagsgebyr
En helt ny undersøgelse fra Epinion viser da også, at 86 procent af de adspurgte, finder det rimeligt, at der nu opkræves et dagsgebyr hos alle de, der ikke har en lovpligtig ansvarsforsikring på deres køretøj. Fem procent mener, at et dagsgebyr ikke er rimeligt.
Nøgleord
Kontakter
Jesper Hjorth Jespersen,
kommunikationskonsulent,
DFIM
Telefon: 41 91 91 02
jhj@forsikringogpension.dk
Vedhæftede filer
Links
Information om Forsikring & Pension
F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.
Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension
Rekord: 80.000 danskere arbejder efter folkepensionsalderen21.4.2025 12:58:07 CEST | Pressemeddelelse
I morgen tirsdag skal Folketinget igen træffe beslutning om velfærdsaftalen, som denne gang hæver folkepensionsalderen til 70 år fra 2040. De seneste års udvikling viser da også en markant stigning i danskere, der arbejder frem til – og efter – folkepensionsalderen.
Nye tal: Region Syddanmark har flest skader efter skybrud i 202411.4.2025 11:12:16 CEST | Pressemeddelelse
2023 var det vådeste år nogensinde, og 2024 følger lige efter. Nu viser nye tal fra F&P – forsikrings- og pensionsbranchen, at Region Syddanmark indtager en tvivlsom førsteplads blandt alle regioner i antal skybrudsskader.
Regeringens psykiatriplan – en nødvendig plan for et nødlidende område8.4.2025 11:36:39 CEST | Pressemeddelelse
Godt at der er politisk fokus på at styrke psykiatrien. Det mener forsikrings- og pensionsbranchen, der længe har mærket, at den offentlige psykiatri er under alvorligt pres og gennem de seneste år, har hjulpet tusindvis af danskere.
Forsikringsbranchen: Konkurrencen på forsikringsmarkedet er stærk og velfungerende1.4.2025 08:59:22 CEST | Pressemeddelelse
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har netop offentliggjort sin rapport om konkurrencen inden for private skadesforsikringer. Næsten 500.000 danskere skifter forsikring hvert år, og efter tre års analysearbejde har styrelsen da heller ikke identificeret nogen barrierer for konkurrencen. Forsikringsmarkedet er i høj grad også kendetegnet ved at være velfungerende og mangfoldigt, understreger Forsikring & Pension. Branchen arbejder samtidig for, at endnu flere danskere løbende tjekker op på deres forsikringer og dækning
Finanssektoren efterspørger finansieringen til efteruddannelse i den nye uddannelsesreform26.3.2025 13:16:27 CET | Pressemeddelelse
Reformen af de professions- og erhvervsrettede videregående uddannelser er efter et meget langt tilløb nu landet, men mangler afgørende finansiering til efteruddannelse. Det mener organisationer på tværs af den finansielle sektor.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum