Workshop: Studerende byder ind med bæredygtige idéer til brug af restprodukter
Aalborg Universitet og Fibertex Personal Care, Aalborg Øst inviterer til en workshop hos CREATE i Aalborg.
Tid: tirsdag d. 23. oktober kl. 17-22
Sted: CREATE, Rendsburggade 14, 9000 Aalborg
Her vil ca. 20 studerende fra miljø- og designuddannelser byde ind med gode idéer til at skabe nye bæredygtige løsninger for et affaldsprodukt.
Fibertex har - fra deres øvrige produktion - et betragteligt restprodukt i plastik og et i pap. I stedet for at skille sig af med disse, ønsker virksomheden at (gen)bruge materialerne i et nyt produkt og efterlyser gode idéer til, hvad det kunne være.
I løbet af aftenen vil de studerende arbejde på deres forslag, fx med modeller, og afslutningsvis præsentere dem.
Idéerne bedømmes på kategorierne design, bæredygtighed og forretningsmodel (Business Case), og det bedste koncept modtager en præmie og et diplom fra Fibertex og Det Danske Center for Miljøvurdering (DCEA).
__________________________________________________________________
Workshoppen afholdes i samarbejde mellem Det Danske Center for Miljøvurdering (DCEA), Aalborg Universitet, Fibertex, Aalborg Havn, House of Energy og EU.
__________________________________________________________________
Vedhæftet:
Engelsksproget invitation til workshop (.pdf)
Evt. tilmelding for pressen og yderligere oplysninger
Belinda Nors // Videnskabelig assistent
Aalborg Universitet // Institut for Planlægning //
Det Danske Center for Miljøvurdering (DCEA)
Rendsburggade 14 | DK-9000 Aalborg
Tlf. 9356 2260 // email: bnors@plan.aau.dk // web: www.en.plan.aau.dk/
Nøgleord
Vedhæftede filer
Information om Aalborg Universitet
Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Ny kortlægning: Sådan kan en mobiltelefon stoppe graveskader for milliarder17.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Der er brug for en detaljeret kortlægning af undergrunden i Danmark. Ingen ved præcist, hvor alle rør, ledninger og kabler ligger i jorden, og graveskader koster samfundet over en milliard kroner om året, for. Det gør et digitalt samfund som det danske sårbart. Men der er en simpel løsning, viser forskning fra Aalborg Universitet.
Forskere: Indfør lydmærkning for boliger14.7.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Støj i boligen kan forringe livskvaliteten væsentligt med mærkbare konsekvenser for sundheden, viser forskning. Derfor foreslår forskere fra Aalborg Universitet at indføre en akustisk mærkningsordning af boliger, som man kender det fra energimærkning.
Forskere bruger AI til at spotte sygdomme og stress hos heste9.7.2025 08:40:53 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Aalborg Universitet bruger kunstig intelligens til at analysere hestes ansigtsudtryk for at undersøge, hvornår de er stressede eller i smerter. Det skal lægge kimen til nye værktøjer, der kan styrke dyrevelfærden og bekæmpe sygdomme.
Ny forskning: EUs milliardstøtte til grænsekontrol fører til overgreb på migranter7.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Et omfattende feltarbejde i Tunesien viser, at EUs samarbejde med nordafrikanske lande om grænsekontrol har alvorlige konsekvenser for migranterne. Det fremgår af en ny ph.d.-afhandling fra Aalborg Universitet.
Statskundskab kommer stærkt fra start i Nordjylland6.7.2025 08:31:17 CEST | Pressemeddelelse
Med mange ansøgninger er den nye statskundskabsuddannelse på Aalborg Universitet kommet godt fra start. Samtidig stiger interessen for business-uddannelserne markant.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum