
Landstal: De unge vil i gymnasiet
Gymnasiet er populært som aldrig før. I år har i alt 41.134 unge søgt stx og hf og mod sidste års 40.257. Det er hf, der forholdsmæssigt står for den største fremgang med 8.334 ansøgere - 655 flere end sidste år, svarende til fremgang på 9 procent.
”Jeg er glad for, at flere unge vælger at uddanne sig. Som samfund skal vi leve af veluddannede unge – og det bidrager det almene gymnasium i høj grad til som den største brødføder til de videregående uddannelser. Og når det gælder de unge selv, ved vi, at uddannelse uden sammenligning er den enkeltfaktor, som beskytter mest mod ledighed”, siger Rektorforeningens formand Jens Boe Nielsen.
Gymnasiets har et stærkt varemærke
Forklaringen på gymnasiets popularitet er ifølge rektorformanden først og fremmest uddannelsernes høje kvalitet.
”Vi har nogle utroligt stærke uddannelser i et trygt miljø. Gymnasiet har været moderne i mere end 100 år og en studentereksamen har et fagligt kvalitetsstempel. Det ved de unge, og derfor vælger de gymnasiet. Og så skal vi huske på, at uddannelse i høj grad er identitetsskabende, og der har gymnasiet et utroligt stærkt varemærke. Studiemiljøet på de danske gymnasier er uden sammenligning og det tiltrækker også de unge” siger formand Jens Boe Nielsen.
Kontakt
Jens Boe Nielsen, formand for Gymnasieskolernes Rektorforening, mobil 2632 5899
Helle Otte, direktør Gymnasieskolernes Rektorforening, mobil 2421 1281
Ulla Lena, kommunikationschef Gymnasieskolernes Rektorforening, mobil 3148 1927
Vedhæftede filer
Information om Gymnasieskolernes Rektorforening
Ny Vestergade 13 st
1471 København K
3318 8260http://www.rektorforeningen.dk/
Følg pressemeddelelser fra Gymnasieskolernes Rektorforening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Gymnasieskolernes Rektorforening
Rektorforeningen gør op med myter10.9.2012 09:25:11 CEST | Pressemeddelelse
Det er en myte, at der er for mange elever, der vælger stx som ungdomsuddannelse. Ligesom det er en myte, at stx-studenter ikke bruger deres uddannelse til noget, eller at de ofte dobbeltuddanner sig. Det er på tide, at man forholder sig til de unge, som falder fra, eller aldrig kommer i gang med en ungdomsuddannelse – i stedet for de 30 procent, som går i stx, mener rektorformand.
Rektorforeningens formand genvalgt 23.11.2011 17:30:12 CET | Pressemeddelelse
Formand for Gymnasieskolernes Rektorforeningen Jens Boe Nielsen er genvalgt som foreningens formand for de næste to år. Ny næstformand er Anne-Birgitte Rasmussen, rektor på Københavns Åbne Gymnasium.
Loft over klassekvotient en bombe under gymnasierne18.11.2011 10:08:42 CET | Pressemeddelelse
Forliget om 28 i en gymnasieklasse er en katastrofe for de gymnasiale ungdomsuddannelser. Rektorerne er principielt enige i politikken, men de afsatte 120 millioner kroner rækker ikke langt.
Få dropper ud af gymnasiet6.9.2011 13:27:34 CEST | Pressemeddelelse
Med et reelt frafald på kun seks procent, klarer eleverne på stx sig bedre end på nogen anden ungdomsuddannelse. Karaktergennemsnittet fra folkeskolen er mest afgørende for, om man bliver student eller falder fra.
Gymnasierne: Klassestørrelse har ikke betydning for karaktergennemsnittet 9.8.2011 16:02:10 CEST | Pressemeddelelse
Ikke overraskende, siger rektorformanden, som kalder klassekvotient et forældet begreb. I mange år har man troet, at der var en negativ sammenhæng mellem klassestørrelse og elevernes faglige formåen, så elever i større klasser fik dårligere karakterer end elever i små klasser. Nu viser tal fra gymnasierne, at der ingen sammenhæng er.