
Gymnasierne: Klassestørrelse har ikke betydning for karaktergennemsnittet
Målrettet prioritering af lærerressourcerne
Rektorformand Jens Boe Nielsen er ikke overrasket over undersøgelsens resultat.
”Undersøgelsen bekræfter meget godt vores fornemmelse. Klasserne er blevet lidt større de senere år uden det har haft indflydelse på elevernes faglige niveau. Det er kontakten, den enkelte elev har med lærerne, der er vigtig - ikke hvor mange, der sidder i klasserne. Klassen danner kun ramme om en del af undervisningen. I stedet for generelt at have små hold, så har vi i dag i langt højere grad målrettet vores ressourcer. Det betyder, at eleverne nogle gange sidder rigtig mange til forelæsning – andre gange bliver de undervist i helt små hold eller grupper”, siger Jens Boe Nielsen
Klassekvotient et forældet begreb
Rektorformanden ser gerne, at begrebet ”klassekvotient” helt forlader uddannelsesdebatten, fordi det er et utidssvarende begreb.
”Klassekvotienten, som udtryk for hvor mange der som udgangspunkt er placeret i en klasse, er ikke længere interessant. Det hører en tid til, hvor al undervisning i samtlige fag foregik på samme måde. Sådan er det ikke længere – derfor giver klassekvotient heller ikke rigtig mening. Det afgørende er den tid, den enkelte elev har med en lærer.”
Ingen sparemanøvre
Derfor skal undersøgelsen heller ikke være springbræt til at spare penge i sektoren.
”Man kan ikke bruge undersøgelsens resultat til at spare penge. Eleverne kan ikke undvære den lærerkontakt, de har i dag. Undersøgelsen viser kun, at de ikke behøver at have på den på traditionel vis ved at sidde få elever i en klasse – og at vi har ramt rigtig ved at målrette ressourcen”, siger Jens Boe Nielsen
Kontakt:
Jens Boe Nielsen, formand Gymnasieskolernes Rektorforening, mobil 26325899
Helle Otte, direktør Gymnasieskolernes Rektorforening, tlf. 33188263
Ulla Lena, kommunikationsrådgiver, 33188265
Vedhæftede filer
Information om Gymnasieskolernes Rektorforening
Ny Vestergade 13 st
1471 København K
3318 8260http://www.rektorforeningen.dk/
Følg pressemeddelelser fra Gymnasieskolernes Rektorforening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Gymnasieskolernes Rektorforening
Rektorforeningen gør op med myter10.9.2012 09:25:11 CEST | Pressemeddelelse
Det er en myte, at der er for mange elever, der vælger stx som ungdomsuddannelse. Ligesom det er en myte, at stx-studenter ikke bruger deres uddannelse til noget, eller at de ofte dobbeltuddanner sig. Det er på tide, at man forholder sig til de unge, som falder fra, eller aldrig kommer i gang med en ungdomsuddannelse – i stedet for de 30 procent, som går i stx, mener rektorformand.
Landstal: De unge vil i gymnasiet22.3.2012 15:48:09 CET | Pressemeddelelse
Stadigt flere unge vil i gymnasiet. Stærke uddannelser i et trygt miljø er forklaringen på gymnasiets store succes, siger rektorformanden.
Rektorforeningens formand genvalgt 23.11.2011 17:30:12 CET | Pressemeddelelse
Formand for Gymnasieskolernes Rektorforeningen Jens Boe Nielsen er genvalgt som foreningens formand for de næste to år. Ny næstformand er Anne-Birgitte Rasmussen, rektor på Københavns Åbne Gymnasium.
Loft over klassekvotient en bombe under gymnasierne18.11.2011 10:08:42 CET | Pressemeddelelse
Forliget om 28 i en gymnasieklasse er en katastrofe for de gymnasiale ungdomsuddannelser. Rektorerne er principielt enige i politikken, men de afsatte 120 millioner kroner rækker ikke langt.
Få dropper ud af gymnasiet6.9.2011 13:27:34 CEST | Pressemeddelelse
Med et reelt frafald på kun seks procent, klarer eleverne på stx sig bedre end på nogen anden ungdomsuddannelse. Karaktergennemsnittet fra folkeskolen er mest afgørende for, om man bliver student eller falder fra.