WWF og LEGO® laver bedre plastik sammen – allerede i handlen i år

De første bæredygtige LEGO® legeting er allerede i produktion og kommer ud i butikkerne i løbet af året.
Det er de bløde plastik-elementer af legetøjet – som træer, blade og buske, der nu bliver lavet af plantebaseret plastik fra sukkerrør.
”Der er ingen tvivl om at plastik er en af verdens helt store udfordringer lige nu. Det bliver produceret i massevis og tærer på jordens ressourcer og økosystemer. Derfor har vi i WWF i flere år været i gang med at reducere brugen og udvikle nye, bæredygtige typer af plastik. Vi er meget tilfredse med, at LEGO har brugt vores ekspertviden til at gøre børnenes favoritlegetøj mere miljørigtigt”, siger Bo Øksnebjerg, der er generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.
For børn og andre barnlige sjæle vil der ikke være nogen forskel at se på de nye mere bæredygtige produkter. De vil stadig se ud som før og føles som før. Men de er noget andet. De kommer ikke fra olie, der er hevet op af jorden. De kommer fra sukkerrør, der kan dyrkes og anvendes på mange måder.
WWF og LEGO Koncernen er gået sammen for tage hånd om verdens store miljø- og klimaproblemer. Der er allerede opnået store resultater på klimaområdet. Nu ser vi frem til at høste frugterne af de seneste års samarbejde på plastikområdet. Og det foregår i den helt rigtige ende af spektret. LEGO® er gået med i en af de mest ambitiøse alliancer, Bioplastic Feedstock Alliance (BFA), der er et WWF initiativ. BFA sikrer blandt andet, at der er adgang til bæredygtige råmaterialer for bioplastindustrien.
For sammen at videreføre LEGO® som front-runner starter vi den nye bioplast legetøjs-produktion med en af de rigtig gode certificeringer på plantematerialet. LEGO® bruger nemlig plantemateriale, der er certificeret af Bonsucro Chain of Custody for ansvarlig produceret sukkerrør.
”Vores pionerarbejde sammen med LEGO viser, at det er muligt at producere bæredygtige alternativer til den konventionelle plastik. Nu håber jeg bare, at andre virksomheder vil følge i LEGO’s fodspor. Det vil i længden være med til at redde verdens dyreliv, der bogstaveligt drukner i vores plastikaffald, og det vil spare på vores dyrebare naturressourcer. Vores børn kommer til at betale prisen, hvis ikke virksomhederne tager fat om dette problem nu”, siger Bo Øksnebjerg.
Nøgleord
Kontakter
Generalsekretær Bo Øksnebjerg, WWF Verdensnaturfonden, træffes via pressechef Cecilie Weinholt på 31761200 eller c.weinholt@wwf.dk
Billeder

Information om WWF Verdensnaturfonden
Følg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Stop for USAID koster naturen milliarder9.5.2025 09:23:11 CEST | Pressemeddelelse
USA's bistandsstop får store konsekvenser for naturbevarelse i nogle af verdens mest sårbare naturområder. WWF Verdensnaturfonden advarer om, at bistandsstoppet går ud over alt fra bekæmpelse af krybskytteri, skovrdyning i Amazonas samt beskyttelse af gorillaer og tigere.
Ny isbjørne-tracker skal hjælpe forskere med at forstå klimaforandringer i Arktis7.5.2025 06:45:00 CEST | Pressemeddelelse
Den største trussel mod isbjørne er klimaforandringer. Med satellitdata gør WWF både befolkningen og forskerne klogere på, hvordan isbjørne påvirkes af smeltende havis, så de arktiske rovdyr kan beskyttes og bevares for fremtiden.
WWF henter ny miljøfaglig direktør hjem fra Uganda6.5.2025 12:45:12 CEST | Pressemeddelelse
Agnete Schønau Winther er ansat som ny miljøfaglig direktør i WWF Verdensnaturfonden. Agnete har arbejdet for WWF siden 2014 og er netop hjemvendt fra et job som Chief Operation Officer i WWF Uganda.
DN og WWF: Fremtidens fiskeri skal være fuldt dokumenteret30.4.2025 08:25:45 CEST | Pressemeddelelse
Rammerne for dansk fiskeri forhandles netop nu, og politikerne har en enestående mulighed for at styrke både havnaturen og fiskerierhvervet. I et fælles udspil opfordrer Danmarks Naturfredningsforening og WWF Verdensnaturfonden derfor til at indføre fuld dokumentation i hele den danske fiskerflåde senest i 2028. Frivillige aftaler om fuld dokumentation er ikke nok, men bør indføres ved lovkrav.
Rigsfællesskabet skal give naturen et skub under formandskab i Arktisk Råd11.4.2025 17:22:46 CEST | Pressemeddelelse
Kongeriget Danmarks formandskab for Arktisk Råd er en vigtig mulighed for at genoptage og styrke beskyttelsen af den sårbare arktiske natur og biodiversitet. Derfor er det positivt, at formandskabet vil have fokus på særligt marine økosystemer, klima og natur samt oprindelige folk, lyder det WWF, der er formel observatør i Arktisk Råd.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum