Vagtskifte i Institut for Rationel Farmakoterapi
Det uafhængige institut IRF har nu bestået i 10 år. Sammen med sit jubilæum fejrer instituttet et vagtskifte, da instituttets leder gennem de første 10 år, Jens Peter Kampmann, har valgt at træde tilbage og overlade pladsen til Steffen Thirstrup.
”Vi har over de ti år vundet en meget stor troværdighed hos de praktiserende læger, som vi rådgiver om valg af medicin. Jeg vil sige, at vi har været med til at gøre den medicinske terapi bedre OG ikke dyrere,” siger den afgående institutleder, Jens Peter Kampmann. Han er ofte blevet beskrevet som en mand, lægemiddelindustrien elsker at hade, fordi rådene fra ham og fra IRF ofte flytter forbruget fra dyrere til billigere, men lige så effektive, medicinformer.
”Industrien er flink overfor mig personligt, men naturligvis er man imod mange af mine holdninger. Det er en naturlig konflikt,” siger Jens Peter Kampmann.
Hans afløser, Steffen Thirstrup, siger:
”IRF vil også i fremtiden være lægernes kilde til information om lægemidler, der er kritisk, troværdig og uafhængig af producenternes interesser.”
Han understreger, at instituttets råd om fornuftig brug af medicin ikke blot er til gavn for samfundet, men også for den enkelte patients pengepung:
”Instituttet vil fortsat arbejde for at fremme det rationelle valg af lægemiddel – altså den bedste behandling til patienterne. Og selvfølgelig skal de ske under hensyn til såvel patientens som samfundets økonomi.”
Overlæge Steffen Thirstrup var selv med til starten af instituttets arbejde og har i de seneste år arbejdet for Lægemiddelstyrelsen, blandt andet som den danske repræsentant i den centrale komité under EMEA, der rådgiver EU om godkendelse af ny medicin.
Jens Peter Kampmann fortsætter i aktiv lægegerning som overlæge på Bispebjerg tre dage om ugen. Det giver ham to ekstra fridage til sin store lidenskab: studiet af oldgræsk.
Information om Lægemiddelstyrelsen
Følg pressemeddelelser fra Lægemiddelstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Lægemiddelstyrelsen
Ryd op i recepterne31.1.2011 15:14:47 CET | Pressemeddelelse
Hurtig hjælp til læger og patienter
Danskernes medicin16.3.2010 12:17:43 CET | Pressemeddelelse
Pressemeddelelse Folkesygdomme: Kort over danskernes medicinforbrug
Dansk-kinesisk samarbejdsaftale 25.9.2009 09:51:11 CEST | Pressemeddelelse
De to landes lægemiddelstyrelser i samarbejde
Advarsel mod farlige slankemidler: nix-pille.dk22.1.2009 15:34:48 CET | Pressemeddelelse
Lægemiddelstyrelsen starter kampagne mod ulovlige og farlige slankemidler. Især kvinder køber tvivlsomme midler på nettet.
Hele arbejdet i Lægemiddelstyrelsen bliver digitaliseret31.10.2008 12:32:03 CET | Pressemeddelelse
Projektet finansieres ved besparelser